Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

DNA, X.A. και άλλα μυστήρια

Μυστήριο πρώτο:
Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Ρουπακιάς δεν προσπάθησε να διαφύγει. Παρέμεινε και συνελήφθη από τη νεαρή αστυνομικίνα.

Μυστήριο δεύτερο:
Το αυτοκίνητό του δεν παρέλαβε το αρμόδιο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ, μα ένας μυστήριος τύπος. Μέσα βρέθηκαν το κινητό και η ταυτότητα του συνοδηγού του, Ιωάννη Καζαντζόγλου! Γιατί δεν έμεινε κι ο ίδιος, για να μας βγάλει από τη φασαρία να τον ψάχνουμε; Πού πας, ρε Καραμήτρο, χωρίς ταυτότητα;

Μυστήριο τρίτο:
Στην τσάντα με τα ρούχα που οι γονείς του Καζαντζόγλου πήγαν στη φυλακή, είχαν κρύψει και... δύο φωτοβολίδες!! Μάλλον για να γιορτάσει την 28η Οκτωβρίου. Συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο. Φαίνεται πως η βλακεία πάει σύννεφο στην οικογένεια.

Μυστήριο τέταρτο:
Αφού εξανάγκασαν τους κατοίκους των Σκουριών να δώσουν DNA, οι αστυνομικοί προφυλάκισαν τέσσερις, με την κατηγορία ότι αυτοί κατέστρεψαν μια νύχτα με φεγγάρι ένα μηχάνημα της Ελληνικός Χρυσός (του Μπόμπολα, βεβαίως-βεβαίως). Παρά τα ψεύδη που ακούστηκαν τότε, οι κατηγορίες δεν περιελάμβαναν "απόπειρα δολοφονίας" των φρουρών της εγκατάστασης. Σήμερα, οι δύο απελευθερώθηκαν και έγιναν δεκτοί με τιμές ηρώων από τους συγχωριανούς τους. Μάλλον δεν ταίριαζε το DNA...

Μυστήριο πέμπτο:
Εντάξει, να δεχτώ ότι η ταχύτητα με την οποία ταυτίζεται το DNA στα διάφορα τηλεοπτικά CSI είναι εξωπραγματική. Όμως, η κυβέρνηση μάς θεωρεί ηλίθιους, ισχυριζόμενη ότι, τριάμιση χρόνια μετά την τραγωδία στη MARFIN, κατόρθωσε επιτέλους να εντοπίσει τους δύο δράστες!

Μυστήριο έκτο:
Πώς γίνεται σε αυτή τη χώρα να μαυρίζουμε πολιτευτές και αυτοί να τρουπώνουν τελικά σε επιτελικές θέσεις; Αυτό έγινε με τη Φώφη, τώρα με τον Παπουτσή -που πάει τελικά στην Παγκόσμια Τράπεζα- και με την Εύα Καϊλή, η οποία τοποθετείται στο Υπουργείο Εσωτερικών, επικεφαλής του... Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας. Όπως σχολιάζει και ο δημοσιογράφος του Επενδυτή (12.10.13), προφανώς είναι "από τους οργανισμούς του Δημοσίου που είναι απαραίτητοι".
Χρειάζεται να προσθέσω ότι ο διορισμός έγινε με απαίτηση Βενιζέλου;

Μυστήριο έβδομο:
Ο ίδιος δημοσιογράφος σημειώνει πως τα χρυσάβγουλα είχαν καταθέσει 140 (!) ερωτήσεις στη Βουλή, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά τους εφοπλιστές και τα... δικαιώματά τους. Ευτυχώς που εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι τούς ψήφισαν για να γκρεμίσουν το κατεστημένο!

Αν με ρωτάτε για το κείμενο των πεντήκοντα οκτώ για την "Κεντροαριστερά", απαντώ ότι το τοποθετώ εκεί όπου είχα βάλει και το "Τολμήστε" του 2010, το οποίο προσυπέγραφε και ο... Στουρνάρας. Τότε με είχε απογοητεύσει ο Μάρκαρης, ο οποίος, βεβαίως, μας έδωσε τη χαριστική βολή με την "Τριλογία της Κρίσης" του.
Το νέο, γενικόλογο και σαχλό, κείμενο, υπογράφουν άνθρωποι που προσέφεραν σε αυτή τη χώρα, όπως ο Γ. Γραμματικάκης και ο Σταύρος Μπένος (του "Διαζώματος"), αλλά και κάτι παρτσακλά, όπως ο Θανάσης Χειμωνάς και η Σώτη Τριανταφύλλου -η οποία στα πενηντα-τόσα της δεν έχει λύσει ακόμα το κόμπλεξ με τον πατέρα της.
Περαστικά μας.

5 σχόλια:

akrat είπε...

πω πω απορίες...

όντως πολλές εξ αυτών όλοι τις έχουμε...

Μαζεστίξ είπε...

Αν εξαιρέσουμε το 6ο και το 7ο που είναι αναμενόμενα και εξηγούνται εύκολα, τα άλλα 5 είναι πράγματι μυστήρια.
Και δεν μπορώ να βγάλω άκρη τί συμβαίνει τελικά.
Καμία από τις εκδοχές δε με έχει πείσει.
Ούτε οι αισιόδοξες ούτε και οι αντίθετές τους.

Λωτοφάγος είπε...

@ Δηλαδή έχεις λύσει κάποιες, Ακράτ; Εγώ, αντίθετα, αποκτώ διαρκώς νέες.
Καλό απόγευμα

Λωτοφάγος είπε...

@ Μαζεστίξ, ας ανακράξουμε μαζί με τον μακαρίτη: "Επιτέλους, ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;"
Και μην απαντήσεις "η Τρόικα".
Καλό απόγευμα

Μαζεστίξ είπε...

Μακάρι να κυβερνούσε η Τρόικα.
Τουλάχιστον θα ξέραμε ποιον να δείρουμε...