Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Χρόνια πολλά κι ελεύθερα, Αθήνα

69η επέτειος από την απελευθέρωση της Αθήνας. Σαν σήμερα, στις 12 Οκτωβρίου του 1944, οι Αθηναίοι πανηγύριζαν για την αποχώρηση των Ναζί. Για δύο μήνες υπήρξαν ευτυχισμένοι.
Τα δύσκολα άρχισαν τον επόμενο Δεκέμβρη...

Πριν από δύο εβδομάδες, οι διαμαρτυρίες για τη σφαγή του Παύλου Φύσσα και οι πιέσεις του αμερικανικού εβραϊκού λόμπι ανάγκασαν τους Σαμαροβενιζέλους να συλλάβουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη της χ.α. Το έναυσμα έδωσε με τις δηλώσεις του ο Σβόμποντα. Για ένα ολόκληρο Σάββατο υπήρξαμε ευτυχισμένοι.
Τα δύσκολα άρχισαν την επόμενη Δευτέρα...

Γλιτώσαμε από τους Ναζί;

Η ελληνική ηγεσία πήρε το 2010 ένα μικρό ντομπερμαν και το εκπαίδευσε να τρομοκρατεί, να δαγκώνει και να σκοτώνει. Όταν κάποια στιγμή εκείνο άρχισε να δαγκώνει τα αφεντικά του για να πάρει τη θέση τους, ήρθε η ώρα να εξοντωθεί. 
Όμως, η Δεξιά δεν επιβιώνει χωρίς ντομπερμαν.
Ο Περιάνδρος κάποτε
 Προχθές, στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Δημήτρης Αγγελίδης μάς πληροφόρησε ότι ο διαβόητος Περίανδρος, κατά κόσμον Αντώνης Ανδρουτσόπουλος, σχημάτισε τους Ανένταχτους Μαιάνδριους Εθνικιστές (ΑΜΕ), οι οποίοι κατηγορούν τη Χ.Α. ως συστημική!
Ο Περίανδρος υπήρξε πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου και καταδικάστηκε για την απόπειρα δολοφονίας κατά του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή, το 1998 στην Ευελπίδων. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι διέφευγε τη σύλληψη για καιρό, ενώ στη δίκη οι οπαδοί του απειλούσαν έξω από το δικαστήριο.

Θα είναι οι ΑΜΕ το νέο ντομπερμαν;
Θα γιορτάσουμε τα 70 χρόνια της απελευθέρωσης με νεοναζί δήμαρχο; 
Ποιος ξέρει...

1 σχόλιο:

akrat είπε...

πρωτεργάτης όπως λες δεν ήταν ΜΟΝΟ το Εβραικό Λόμπου της Αμερικής αλλά κορυφαία δράση ενάντια στους ναζί είχαν οι Έλληνες της Αμερικής. Οι εξ καταγωγής Έλληνες δεν θα μπορούσαν να μην συμπεριφερθούν με αυτό τον σωστό τρόπο. Πως θα αισθάνονταν?