Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Υποκρισία χωρίς σύνορα

"Στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι άνεργοι, όσοι είναι οι παράνομοι μετανάστες", δήλωσε από την εξωτική Βαλέτα της Μάλτας ο Αντώνης Σαμαράς. Χωρίς να κοκκινίσει.
Το ακούσατε, αγαπημένα μου ξενάκια; Δεν βρίσκατε δουλειά στη χώρα σας επειδή έχουν έρθει Πακιστανοί και Αφγανοί με περισσότερα πτυχία και μάστερ από εσάς!

 
Την περασμένη εβδομάδα, δικαζόταν για τα στημένα παιχνίδια ο Μάκης Ψωμιάδης, για τον οποίο ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι είναι "άνθρωπος της εκκλησίας", αλλά δεν σηκώθηκαν τα μανουάλια να τον βαρέσουν.
Ο Κώστας Βαξεβάνης, λοιπόν, έβαλε στην εκπομπή του εκείνο το ηχητικό, όπου ο Ψωμιάδης απειλεί έναν ανταγωνιστή του στο λαθρεμπόριο χρυσού και τελικά τον βιάζει με ένα μπουκάλι για τιμωρία!
(Σημειωτέον ότι το σιντί βρέθηκε από τους άντρες του ΣΔΟΕ στο σπίτι του κατηγορουμένου, όταν πήγαν για έρευνα. Το είχε ηχογραφήσει ο ίδιος!)
Μετά την εκπομπή, κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν στο ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο". Δεν ενοχλήθηκαν από τη φοβερή πράξη καθαυτήν, αλλά από την μετάδοση του -όντως αποκρουστικού- ντοκουμέντου!




Ο απίθανος Φρανσουά Ολάντ απέλασε την 15χρονη Λεονάρντα -τσιγγανοπούλα ρουμανικής καταγωγής- μαζί με την οικογένειά της στο Κόσοβο, αρπάζοντάς την μέσα από το λεωφορείο με το οποίο επέστρεφε από σχολική εκδρομή.
Μαθητές και καθηγητές διαδήλωσαν διαμαρτυρόμενοι, και ο Πρόεδρας πρότεινε να επιστρέψει μόνη της, κάτι που η μικρή φυσικά απέρριψε. Ασήμαντη λεπτομέρεια: η μάνα της βρίσκεται στο νοσοκομείο, μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε η οικογένεια μόλις έφτασε στο Κόσοβο.


Τα ημεδαπά βοθροκάναλα αντικατέστησαν τη Χρυσαβγουλάδα με τη Μαριάδα, ασχολούμενα με το "ξανθό αγγελούδι" που ίσως είχε απαγάγει ζευγάρι τσιγγάνων.
Για τα άλλα αγγελούδια, τα μελαμψά, που δεν πηγαίνουν σχολείο επειδή κανείς δεν τα θέλει, που βρίσκονται διαρκώς ναρκωμένα στην αγκαλιά ζητιάνων στους δρόμους ή με τα 502 τα οποία εξαφανίστηκαν από το Ίδρυμα Αγία Βαρβάρα μετά τους ένδοξους Ολυμπιακούς, κανείς από τους τηλεαστέρες δεν μιλάει.
Το Χαμόγελο του Παιδιού, στο οποίο φιλοξενείται η μικρή Μαρία, βομβαρδίζεται από τηλεφωνήματα "ευαίσθητων" πολιτών, που ζητούν πληροφορίες. Μια καλή ιδέα θα ήταν να χρεώνονται αυτά τα τηλεφωνήματα με ένα ευρώ το καθένα, ώστε να ενισχυθεί οικονομικά το Χαμόγελο -μέρες που είναι.
 
Να υπενθυμίσω επίσης ότι δεκάδες εκατομμύρια έχουν δοθεί κατά καιρούς από την ΕΕ, προκειμένου να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των Ρομά στη χώρα μας. Σε ποιες τσέπες κατέληξαν άραγε; Αναλφάβητοι, ανεμβολίαστοι, και πανάθλια διαβιούντες, κατηγορούνται ότι διακινούν ναρκωτικά και όπλα, ζητιανεύουν και δηλώνουν περισσότερα παιδιά για να πάρουν επιδόματα. Αντιμετωπίζουν διώξεις, ρατσισμό και κοροϊδία. Χτυπάμε το αποτέλεσμα και όχι τις αιτίες.
Ας μας πουν, λοιπόν, γιατί τα ληξιαρχεία δεν είναι συνδεδεμένα με μαιευτήρια και κλινικές, γιατί τα αστυνομικά τμήματα βγάζουν ταυτότητες χωρίς έλεγχο και τελικά γιατί οι δήμοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Οι τριπλές οικογενειακές μερίδες των συγκεκριμένων Ρομά δεν καταχωρήθηκαν φέτος, κύριοι δήμαρχοι.



 
Μιλώντας για υποκρισία, δεν πρέπει να παραλείψω τους πρωταθλητές, δηλαδή τους Βρετανούς. Ο κυριούλης που βλέπετε πιο πάνω, ονομάζεται Ντόμινικ Κάμινγκς (Dominic Cummings), είναι συνεργάτης του βρετανού πρωθυπουργού και προσδιόρισε τις προάλλες  ως αιτίες για τη σχολική αποτυχία των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων τη γενετική τους προδιάθεση και την ανικανότητα των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία. Πρότεινε δε, την επιβολή διδάκτρων, προφανώς για να μην ξοδεύονται τα κρατικά κονδύλια για κρετίνους! Βλέπετε, στην Αγγλία δεν έχει πολλούς Ρομά, οπότε τα βάζουν με τους προλετάριους.
 



Οι εκατοντάδες νεκροί που ξεβράστηκαν στη Λαμπεντούζα έκαναν τους Ευρωπαίους να πλαντάξουν στο κλάμα! Τρία μερόνυχτα πενθούσαν οι Ιταλοί. Τι ευαισθησία! Εκείνο που λησμόνησαν να μας πουν είναι πως απαγορεύεται στους Ιταλούς ψαράδες να βοηθήσουν ναυαγούς από την Αφρική. Μπορούν μόνο να ειδοποιήσουν τη Ρώμη, η οποία θα φροντίσει τα περαιτέρω. Δηλαδή να φτιάξει τα φέρετρα.



Κυβερνητικός εταίρος στη Νορβηγία το κόμμα του μακελάρη Άντερς Μπρέιβικ
Θα μάθατε ασφαλώς πως το νορβηγικό ακροδεξιό Κόμμα της Προόδου (;) έχασε μεν στις εκλογές του περασμένου μήνα τη δεύτερη θέση (από 22,9 πήρε 16,4%) και βγήκε τρίτο, αλλά  θα σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας με τους Συντηρητικούς! Ελπίζω η απώλεια του 6,5% να οφείλεται στο γεγονός ότι μέλος του υπήρξε ο Μπρέιβικ, ο χασάπης της Ουτόγια που σκότωσε δεκάδες νεολαίους του Εργατικού Κόμματος το 2011. Τριάντα τρεις από τους επιζήσαντες ήταν υποψήφιοι τον Σεπτέμβριο, και από αυτούς εκλέχτηκαν οι τέσσερις. Δηλαδή αν τα θύματα δεν ήταν ξανθά Νορβηγάκια, δεν θα εκλεγόταν κανένας;

Για την άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη φταίει η φτωχοποίηση του πληθυσμού, λένε κάποιοι. Στη Νορβηγία υπάρχει φτώχεια; Στη Φιλανδία και την Αυστρία;
Στη δική μας Μύκονο, μάλιστα, όπου η Χ.Α. πήρε 6,8% πέρυσι, δεν έχουν ούτε φτώχεια ούτε μετανάστες. Μόνο υποκρισία.

6 σχόλια:

airis είπε...

Χτυπάνε το αποτέλεσμα και όχι τις αιτίες.
Τα είπες όλα!

Unknown είπε...

Eμετικος φαρισαισμος απο τα"εγκριτα" ΜΜΕ.Μα τι ειδος πλασμα ειναι ο ανθρωπος;

akrat είπε...

o φασισμός έχει νομιμοποιήσει την βία

όποιος τον κατηγορεί για βία..... το μόνο που κάνει είναι να τον θρέφει αφού είναι στα εργαλεία του

είναι σαν να κατηγορείς ένα εγκληματία για εγκληματία.... πόση περηφάνεια θα νιώθει??? φυσικά μεγάλη

ή για να το πω αλλιώς ΌΠΟΙΟΣ ΜΙΞΟΚΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΡΙΕΥΕΙ ΤΟ ΝΚΗΦΟΡΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ...

Λωτοφάγος είπε...

@ Συμφέρει αυτό, Αριστέα. Το δέχονται ευκολότερα όσοι αποκοιμιούνται μπροστά στο χαζοκούτι.

Λωτοφάγος είπε...

@ Αυτοκαταστροφικό και σαδιστικό, Σοφία μου.
Καλό βράδυ

Λωτοφάγος είπε...

@ Ακράτ, όσο κοινότοπο κι αν είναι, θα το επαναλάβω: άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
Καλό βράδυ