Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Big Ben

Λοιπόν, με τη Μαρία τελειώσαμε: την αρπάξαμε από τους θετούς γονείς της, την φωτογραφήσαμε επανειλημμένα, τη χώσαμε στο Χαμόγελο, κάναμε νούμερα στα πρωινάδικα, στείλαμε ρεπόρτερ σε όρη και βουνά, συγκρίναμε DNA μέχρι να βρούμε τους αληθινούς της γεννήτορες, χώσαμε στη φυλακή τη μάνα της και την ίδια σε ένα βουλγάρικο ίδρυμα.

Τελικά, αποφανθήκαμε, δεν άξιζε καν τον κόπο. Ούτε αγγλάκι ούτε ουκρανάκι. Γυφτάκι ήταν, και μάλιστα βουλγαρογυφτάκι. Τι μας νοιάζει τι θα απογίνει; Παιδί ενός κατώτερου θεού είναι, όπως χιλιάδες άλλα.
Τι κι αν έχει ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια; Γενετικό λάθος. Δεν μπορεί ο άριος Μιχαλολιάκος να είναι μαυροτσούκαλο και το γυφτάκι άσπρο!
Κάποιος κάποτε είχε πει ότι οι λευκοί μισούν τους αλμπίνους, διότι είναι ακόμα πιο λευκοί, κι αυτό δεν μπορούν να το αντέξουν. Θέλουν να έχουν το μονοπώλιο της ασπρίλας.

Κάτι απόπειρες να χώσουμε στη μπουζού Ιρλανδούς Ρομά ατύχησαν, γιατί η μετάλλαξη γενικεύεται και γεννάνε κι αυτοί ξανθά παιδιά. Τζάμπα τους αναστατώσαμε, αλλά... σιγά, τι θα πάθουν; Γύφτοι είναι.

Δεν χάσαμε το κουράγιο μας, όμως. Μάνι-μάνι βρήκαμε καινούριο παιχνίδι: τον Μπεν. Είχε χαθεί στην Κω το 1991, και τώρα θα ήταν 24 χρονών.
"Εντοπίστηκε ξανθός γαλανομάτης τσιγγάνος στην Κύπρο". Καινούριο έπος αρχίζει. Υποθέτω ότι κατευθύνονται ήδη στη Μεγαλόνησο βρετανικά αεροπλανοφόρα, drones, δυνάμεις καταδρομών με επικεφαλής τον υιό Πλεύρη και η Αγγελική Νικολούλη.
Αυτή τη φορά, ο Μπεν είναι δικός μας!

2 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Όλα δικά μας είναι. Η Μαρία είναι δική μας, ο Μπεν είναι δικός μας, μόνο οι ουρανοί δεν είναι δικοί μας τελικά... Το λάτρεψα ΚΑΙ αυτό το κείμενο σου. Η γραφή σου τώρα τελευταία έχει αποκτήσει μια υπέροχη καυστικότητα, που εμένα τουλάχιστον, με γοητεύει τα μάλα! Καλό σου βράδυ φίλε μου! :))

Λωτοφάγος είπε...

@ Και η κυβέρνηση δική μας είναι, Τζόαν. Και δεν μπορούμε να απαλλαγούμε ούτε με εξέταση DNA.
Κανείς δεν τους θέλει.

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Καλή μέρα να έχεις.