Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Το σωστό timing

Όταν τρως συνεχώς σφαλιάρες από παντού, ζαλίζεσαι και πέφτεις. Προσπαθείς να προφυλαχτείς και ταυτόχρονα να σηκωθείς. Κάπου κάπου ρίχνεις κι εσύ καμιά, στα τυφλά. Ίσως, μάλιστα, προσπαθείς να προφυλάξεις τους πιο αδύναμους συντρόφους σου.

Στην Ευρώπη, τα χτυπήματα είναι βάσει σχεδίου: πρώτα χτυπήθηκε αμείλικτα η Ελλάδα, καθώς, τριγύρω, χάζευαν οι υπόλοιπες χώρες -κάποιες ενθαρρύνοντας το bullying. Μετά, ήταν η σειρά των γειτόνων. Η πίστα άλλαξε όταν ήρθε η σειρά της Κύπρου: αυτή, βλέπετε, και υπό κατοχήν είναι και βεβαιωμένα κοιτάσματα έχει και βρίσκεται δίπλα στο Ισραήλ, φιλοξενώντας κάθε λογής αποβράσματα και βάσεις. Εύκολο θύμα.

Το υγρό όνειρο ΗΠΑ, Ισραήλ και Ευρώπης είναι πάντα τα ενεργειακά αποθέματα. Για την ώρα πέφτουν μαζί στη μάσα, διότι υπάρχουν ακόμα πολλά, αν και η εκμετάλλευσή τους δεν είναι πλέον φθηνή. Εξάλλου, γι' αυτό υπάρχει η τεχνολογία. Όμως, σύντομα θα μειωθούν. Και βιάζονται.
Το Ιράκ το διαλύσανε, το Αφγανιστάν είναι παρελθόν -εξάλλου, η αποστολή του είναι να παράγει ηρωίνη- και στη Λιβύη επικρατεί χάος. Φαινομενικά, οι αμερικανικοί πόλεμοι του 21ου πολέμου απέτυχαν όπως κι οι προηγούμενοι. Είναι, όμως, έτσι; Μήπως το χάος ήταν και ο σκοπός;
Εξάλλου, οι πολεμικές βιομηχανίες αποκόμισαν τεράστια κέρδη και οι ιδιωτικές εταιρείες κάθε είδους είναι πανευτυχείς. Χάρη στην απίστευτη πλύση εγκεφάλου, οι λαοί παραχώρησαν ευχαρίστως την ελευθερία τους, για να έχουν "ασφάλεια".

Όπως περιγράφει η Μαργαρίτα Βεργολιά στην Εφημερίδα των Συντακτών, ήδη από το 2009 η Βρετανία κατέστρωνε σχέδια για τη Συρία. Από την πλευρά του, ο Άσαντ σχεδίαζε αγωγό φυσικού αερίου από το Ιράν, ο οποίος θα παρέκαμπτε την Τουρκία και θα καθιστούσε τη Δαμασκό ενεργειακό κόμβο.

Ένας τρόπος υπήρχε, για να εξουδετερωθεί το σχέδιο: ο εμφύλιος!

Από την άλλη, οι λαοί συνειδητοποιούν σιγά σιγά πως την έχουνε βαμμένη. Η προπαγάνδα δεν είναι πλέον τόσο αποτελεσματική. Αυτή τη στιγμή, σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν ανάψει φωτιές: από τους εργάτες στα χρυσωρυχεία της Νοτίου Αφρικής, στους Κολομβιανούς που διανύουν τη δεύτερη εβδομάδα γενικής απεργίας, κι από τους γείτονες Βούλγαρους, οι οποίοι είναι στους δρόμους ενάμιση μήνα τώρα, στους Χιλιανούς που διαδηλώνουν ζητώντας δωρεάν εκπαίδευση. 

Και έπεται συνέχεια, διότι η ολλανδική φούσκα ακινήτων κινδυνεύει να σκάσει, οι Γερμανοί έχουν να δουν αύξηση μισθών από το 2000, ενώ οι εργαζόμενοι στα αμερικανικά φαστφουντάδικα απήργησαν ζητώντας 17 και όχι 7,25 δολάρια κατώτατο μεροκάματο.
Και στη δικιά μας Θεσσαλονίκη άκουσα πως χθες ήταν μεγάλο το συλλαλητήριο.
Κακά μαντάτα για την ελίτ που κυβερνάει τον πλανήτη. Ο ισλαμικός κίνδυνος δεν πουλάει πια. Εξάλλου συνεργάστηκε αρμονικότατα με την Αλ Κάιντα στη Συρία και το Ιράκ. 

Μήπως, λοιπόν, είναι το κατάλληλο timing για την επίθεση στη Συρία, προτού εμείς οι εφτά δισεκατομμύρια ανόητοι καταλάβουμε ότι δεν μας χωρίζει τίποτε εκτός από τις ψευδαισθήσεις μας; 

5 σχόλια:

Μαζεστίξ είπε...

Ανέκαθεν οι πόλεμοι έπαιζαν, μεταξύ άλλων, και το ρόλο της εκτόνωσης κοινωνικών και πολιτικών κρίσεων.
Στη διάρκεια ενός πολέμου εξυπακούεται πως στο εσωτερικό πρέπει να υπάρχει σταθερότητα και πως κάθε φωνή που απειλεί αυτή τη σταθερότητα αντιμετωπίζεται ως εσωτερικός κίνδυνος.
Επίσης είναι εύκολη η δικαιολόγηση εκτάκτων μέτρων εσωτερικης ασφαλείας σε περίοδο πολέμου.
Χαρακτηριστιότατο απράδειγμα ο πόλεμος των Φόκλαντ που διέσωσε δύο καθεστώτα, το αργεντίνικο και το βρετανικό...

Λωτοφάγος είπε...

@ Μόνο που τώρα είναι ευκαιρία να διαλύσουν τα πάντα και να μην ανοίξει ρουθούνι, Μαζεστίξ.
Ακόμα κι οι λαοί που μας κουνούσαν το δάχτυλο, κάτι ψυλλιάζονται τώρα. Οπότε, ο πόλεμος θα επισκιάσει τα πάντα. Στην κατάλληλη στιγμή.

BUTTERFLY είπε...

Ακριβως αυτη τη συζητηση ειχα προχθες. Κι ολα περνανε απο ΗΠΑ. Κι ομως ακομα δεν εχει ανοιξει ρουθουνι. Κι ο πολεμος τη δεδομενη στιγμη, κραυγαζει προβοκατσια, αλλα θα πιασει τους λαους στον υπνο και μετα καθενας θα τρεχει να σωσει ο,τι μπορει και να σωθει...που χρονος μετα για σκεψη, αντιδραση; Και τα σχεδια θα συνεχιζονται επ' αοριστον.
Χανουμε ομως την μια ευκαρια μετα την αλλη, τη στιγμη που οι "αλλοι" δεν χανουν ουτε δευτερολεπτο...

Λωτοφάγος είπε...

@ Ωστόσο, Butterfly, έξι στους δέκα Αμερικανούς είναι εναντίον του πολέμου, κι αυτό είναι πολύ πολύ σημαντικό για έναν λαό που υφίσταται συνεχή πλύση εγκεφάλου και τρομοκράτηση!
Εντάξει, διαδηλώνουν μόνο λίγες εκατοντάδες, αλλά η λεγόμενη "σιωπηλή πλειοψηφία" γνωρίζει πως όλα αυτά είναι επικίνδυνα και πολυδάπανα παιχνιδάκια.
Κι ο Ομπάμα δεν μπορεί παρά να τη λάβει υπόψη του.
Συνεπώς, παρά τους ακριβοπληρωμένους κοινωνιολόγους, ψυχολόγους και επικοινωνιολόγους, δεν έχουν ακόμα καταφέρει να υποτάξουν τους λαούς.
Καλό σου βράδυ

BUTTERFLY είπε...

Καλησπερα!
Το θεμα ειναι οτι ενω οι λαοι εχουν αλλη αποψη, δεν λαμβανεται υποψιν απο τους εκλεγμενους υποτιθεται αντιπροσωπους τους, οι οποιοι αλλων συμφεροντα εξυπηρετουν. Και δεν εχει ανοιξει ρουθουνι. Και κανεις δεν τιμωρειται επι της ουσιας. Αυτο εννοω οτι μας πιανουν στον υπνο. Δεν μιλαω για διαδηλωσεις, αλλα για δικαιοσυνη. Για παυση αυτου του αρρωστημενου παιχνιδιου με τους χιλιαδες νεκρους, ειτε λεγεται πολεμος ειτε οικονομικη κριση ειτε...