Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Μέιλ, φέτα και άλλες γελοιότητες

Ας είναι καλά το διαδίκτυο, που απλουστεύει την επικοινωνία. Θες να δώσεις εντολή στον υφιστάμενό σου; Του στέλνεις μέιλ. Θες να δεις την εντολή που δόθηκε, για να την τρίψεις στη μούρη του υφιστάμενου που ψεύδεται; Διαβάζεις το μέιλ.
Απλά πράγματα.
Έτσι μάθαμε ότι το μέιλ της Τρόικας δεν απαιτούσε την πτώχευση της πολεμικής μας βιομηχανίας, ούτε την απόλυση των πάντων χωρίς αποζημίωση. Αυτή ήταν ιδέα κάποιων καταχθόνιων εγκεφάλων, οι οποίοι ανακοίνωσαν χαρωποί την "εντολή", με σκοπό να πουν μετά ότι διαπραγματεύτηκαν και γλίτωσαν κάτι λίγα.
Δεν αρκεί να παίρνεις την τεχνογνωσία από τον Βαγγέλη. Πρέπει μετά να σβήνεις και τα ίχνη σου, χαρά μου.

Οσονούπω θα τρώμε καναδέζικη φέτα. Όχι, δεν είναι πρωταπριλιάτικο ετεροχρονισμένο. Προκειμένου ο Καναδάς να υπογράφει εμπορική συνεργασία με την ΕΕ, απαίτησε μεταξύ άλλων και το δικαίωμα εξαγωγής τυριού, με την επωνυμία "ελληνική φέτα". Σύμφωνα με τον Real, η επίτροπος Αλιείας Μαρία Δαμανάκη κέρδισε τη μάχη του ονόματος. Ίδωμεν. Το βέβαιο είναι ότι, αν η ελληνική κτηνοτροφία εξακολουθήσει να συρρικνώνεται, σύντομα θα χάσουμε το όνομα -εκτός από τη χάρη.




Αθωώθηκαν πανηγυρικά ο γραμματέας του ΕΕΚ Σάββας Μιχαήλ και ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ Κων/νος Μουντζούρης, οι οποίοι είχαν μηνυθεί από τον βουλευτή της Χ.Α. Ηλία Παναγιώταρο και τη γνωστή θαμώνα του Αγίου Παντελεήμονα Θέμιδα Σκορδέλη, που κατηγορείται για συμμετοχή σε μαχαίρωμα τριών μεταναστών!
Ο μεν Σ. Μιχαήλ κατηγορήθηκε ότι το σύνθημα "Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά" -που υπήρχε σε κείμενό του- προέτρεπε σε εξέγερση, ενώ ο Κ. Μουντζούρης επειδή δεν ήλεγχε τις αναρτήσεις του Indymedia, το οποίο εκπέμπει από το Πολυτεχνείο.
Εν ολίγοις, η ίδια η πραγματοποίηση της δίκης είναι εξευτελιστική για τη δημοκρατία μας και δικαίως ξεσήκωσε διαμαρτυρίες διεθνώς.

Έτερος χρυσαυγίτης βουλευτής, ο Δ. Κουκούτσης, ζήτησε την αντικατάσταση των αστυνομικών του Τσίπρα, επειδή σε φωτογραφία του Πρώτου Θέματος εμφανίζονται να μεταφέρουν αποσκευή. Το ενδεχόμενο να ήταν δική τους δεν τον απασχόλησε καν. Φαίνεται ότι εκεί μέσα το όνομα δείχνει και το ποιόν του κατόχου.

Έβλεπα τις φάτσες των στελεχών που μίλησαν στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ και απόρησα ξανά: "Γιατί δεν πάνε σπίτι τους; Για να μας σκανδαλίζουν;"

Ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας δεν πήγε στο Ηρώδειο να δει την παράσταση "Κοινός Λόγος", απογοητεύοντας όσους αναρωτιούνταν πώς θα χαιρετούσε τον Α. Τσίπρα. Φαίνεται πως η μολυσματική ασθένεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα επικίνδυνη.
Προσθήκη λεζάντας
 Η αξιέπαινη οργάνωση "Αρκτούρος" περνάει δύσκολες μέρες. Αυτό, όμως, δεν ήταν λόγος για να δεχτεί πέντε χιλιάρικα από τους εγκληματίες της Χ.Α. Δικαίως έγινε χαμός στα κοινωνικά δίκτυα, και τα χρήματα επιστράφηκαν. Τώρα, όμως, εμείς που κατακρίναμε τη δωρεά οφείλουμε να δώσουμε τον οβολόν μας, για να συνεχιστεί η ύπαρξή του. Και ο ιδρυτής του, Γιάννης Μπουτάρης, οφείλει βάλει το χέρι στην τσέπη.

Άκουσα ότι σε πάρκο του Αγρινίου ξεριζώνουν τα δέντρα για να φυτέψουν γρασίδι! Δηλαδή καταστρέφουν τον φυσικό πνεύμονα μιας πόλης που βράζει κάθε καλοκαίρι και θα ξοδεύουν τεράστιες ποσότητες νερού για τη συντήρηση... χόρτου!
Κι έπειτα διαμαρτύρονται που ο Τσίπρας μίλησε για βλαχοδήμαρχους!

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ανιψιός εκείνου που είχε πει "αν δεν ήταν ο Ανδρέας δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός μας", θα φτιάξει... κάμπινγκ για τους ξένους εργάτες της Μανωλάδας. Θεοί, πώς τα κρατάτε τα κεραμίδια σας;

Ως τελευταία γελοιότητα άφησα τη νέα διαφήμιση του Τζάμπο. Μου είπαν πως είναι διασκευή ενός κινηματογραφικού κομματιού. Ε, και για τον κινηματογραφικό συνθέτη ισχύει το ίδιο: πόση αηδία πια;

Πηγές: Εφημερίδα των Συντακτών, Real.gr, ρ/σ Στο Κόκκινο

12 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα!
Λοιπον, απο γελοιες ειδησεις χορτασε το ματι μας!
Αυτο ομως που θελω να σταθω ειναι στο θεμα του Αρκτουρου. Ειναι η πρωτη φορα που ακουω καποιον -και μπραβο σου!!!- να λεει το αυτονοητο. Οτι δηλαδη, δεν μπορεις απο τη μια να κατακρινεις τον αλλο που δεχεται στην πιο δυσκολη στιγμη του βοηθεια απο τον οποιονδηποτε, αλλα εσυ να μη βοηθας!
Ας σκεφτουν λοιπον ολοι αυτοι που κατα καιρους ασκουν κριτικη και πιεση και κανουν τους εξυπνους, οτι οποιος ειναι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια ξερει.
Κι εγω προσωπικα, θεωρω οτι σε στιγμες μεγαλης κρισης και μεγαλης αναγκης η βοηθεια ειναι καλοδεχουμενη απο παντου. Αρκει να ειναι βοηθεια και οχι συναλλαγη. Φανταζομαι αυτο δεν χρειαζεται επεξηγηση, αλλα θα την κανω ουτως αλλως.
Αλλο σε βοηθαω γιατι πιστευω στον αγωνα σου και γουσταρω κι αλλο παρε τωρα μια βοηθεια, αλλα στηριξε με κι εσυ επικοινωνιακα/πολιτικα κλπ.
Ομως, ας μην φτανουμε κι εμεις οι ιδιοι σε γελοιοτητες, οπως τοτε που καιγοταν η Βαρυμπομπη, ο αερας μαινοταν, η φωτια δεν εσβηνε κι οταν πηγαν εθελοντες, μελη της ΧΑ να βοηθησουν τους εδιωξαν! Ελεος δηλαδη! Βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δασος! (στη συγκεκριμενη δε περιπτωση κυριολεκτικα).
Συγνωμη για τη φλυαρια, μου εδωσες εδαφος για προβληματισμο...

akrat είπε...

ωραιότατη περίληψη

Μαρία Νικολάου είπε...

Έχω ένα φίλο που έχει μονάδα με πρόβατα. Αυτό που λες για την φέτα ισχύει. Αλλά μια ένσταση. Τα ελληνικά προϊόντα διαστροφής έχουν μεγάλη αγοραστική δύναμη στο εξωτερικό. Ειδικά η φέτα. Και έτσι και μόνο η αναφορά ''ελληνικό'' προκαλεί πωλήσεις. Αυτό δεν είναι κατ΄ανάγκη κακό. Απλά το θέμα είναι πως μπορούμε να διαχειριστούμε εμείς στην Ελλάδα αυτό ώστε να βγει προς όφελός μας. Και επειδή στην Ελλάδα δεν έχουμε ταλέντο σε αυτό και πάντα την πατάμε εκεί είναι που φοβάμαι.
Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να προωθήσουμε και να κατοχυρώσουμε τα προϊόντα διατροφής (ελιές, λάδι, φέτα, μέλι κτλ), που είναι το μεγάλο μας ατού και παράλληλα να στηρίξουμε τους παραγωγούς αυτούς. Εκεί είναι η λύση για μένα. Και μετά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ούτε τον Καναδά, ούτε τα άλλα τυριά.
Καλημέρα.

Διαχειριστής είπε...

Αν λες για τη διαφήμιση σε στυλ καουμπόι που ρίχνει την τιμή της ούχου, δε συμφωνώ. Θεωρώ τον διαφημιστή των Jambo σούπερ ταλαντούχο και ευφυή, κυρίως τα ραδιοφωνικά με τις υπέροχες μουσικές παραλαγές σε διάφορα είδη - παλαιότερα - και τώρα αυτή με τον καμπόι!

Λωτοφάγος είπε...

@ Χμμ, αν δεις τη φορολογική μου δήλωση, Butterfly, θα διαπιστώσεις ότι στηρίζω οικονομικά πολλές οργανώσεις. Το κάνω χρόνια πολλά και συνεχίζω. Πιστεύω σε αυτές. Το θεωρώ υποχρέωσή μου, εφόσον δεν πάω αυτοπροσώπως να βοηθήσω.

Όμως, ως προς τα χρυσάβγουλα, διαφωνώ με την αποδοχή της δωρεάς. Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Είναι σαν να δεχόταν η Greenpeace βοήθεια από την Καμόρα.
Όσον αφορά τη φωτιά τώρα, και πολίτες βοηθούν. Δεν τους ζητούν πολιτική τοποθέτηση. Σε εντελώς βοηθητικό ρόλο, όμως. Κάποτε στη Σάμο τρέξαμε να βοηθήσουμε και μας έδιωξαν, διότι ήμαστε άσχετοι και φοβήθηκαν μήπως καούμε.
Πιθανόν αυτός είναι ο λόγος που έδιωξαν κι αυτούς. Απλώς θεώρησαν σκόπιμο να χρησιμοποιήσουν και αυτό το περιστατικό επικοινωνιακά.
Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι, όταν αρνείσαι, πρέπει να αντιπροτείνεις κάτι άλλο.
Καλό σου βράδυ.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ευχαριστώ πολύ, φίλε Ακράτ. Χρειάζομαι πάντα την κριτική σου.
Να είσαι καλά.

Λωτοφάγος είπε...

@ Μαρία μου, σε αυτή τη χώρα πάντα κλωτσάμε την καρδάρα με το γάλα και μετά κλαίμε.

Στις 31/7 ανέφερα την περίπτωση ενός 30άρη που προωθεί τα ελληνικά προϊόντα στην Ολλανδία. Είναι μια εξαιρετική ιδέα. Δες το βίντεο:

http://www.newdiaspora.com/el/morning-tales/

Λωτοφάγος είπε...

@ Κερασιά μου, είναι θέμα γούστου. Άμα ακούω διαφημίσεις του Τζάμπο, βγάζω φλύκταινες και κατεβάζω καντήλια (έχω και λίγο κεφαλονίτικο αίμα, οπότε...).
Δεν ξέρω αν πρόκειται για καουμπόι. Δεν κάθομαι να το ακούσω. Αλλάζω σταθμό. Είναι ένας από τους λόγους που ακούω σχεδόν συνεχώς Κόκκινο: δεν βάζουν διαφημίσεις Τζάμπο.
Καλό σου βράδυ και καλή επιτυχία στον αγώνα σας.

Διαχειριστής είπε...

Κεφαλονίτικο αίμα, χμ! Κι εγώ επίσης! :-)

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχαχα! Να που βρεθήκαμε κοντοχωριανοί, Κερασιά. Τελικά, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, ή τον Βενιζέλο θα βρεις ή έναν Κεφαλονίτη!

Ανώνυμος είπε...

Και μονο που εγινε δικη οπου αξιολογοι πνευματικοι ανθρωποι κατηγορηθηκαν απο Ναζιστες,αποτελει ντροπη για τη χωραμας και στιγμα για τη Δημοκρατια.Για τις διαφημισεις του Τζαμπο συμφωνω,μονο που για την τελευταια θυμωνω πιο πολυ γιατι ξεφτιλησε τη θαυμασια αντιρατσιστιη ταινια του Ταραντινο"Ντζαγκο,ο τιμωρος"και την υπεροχη μουσικη του ΅Μορικονε.ΚΑΛΩ΅ΟΡΙΣΕΣ!!ΒΑΣΩ

Λωτοφάγος είπε...

@ Διάβασα, Βάσω μου, ότι η αγωγή έγινε το 2009, όταν ο Παναγιώταρος κι η Σκορδέλη ήταν άγνωστοι. Πάντως, στην εκδίκαση ήταν απόντες!
Να είσαι καλά.