Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Αγαλλίαση και σκεπτικισμός

Μας έδωσαν μεγάλη χαρά χθες οι φωτογραφίες του Μιχαλολιάκου και των πρωτοπαλίκαρών του, οι οποίοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με χειροπέδες. Σήμερα πρέπει να δούμε πιο ψύχραιμα ένα θέμα που θίχτηκε χθες από κάποιους στο twitter και αναλύεται λεπτομερώς από τον Γιάννη Βαρουφάκη στο protagon:

"Συλλήψεις βουλευτών επειδή συνέστησαν κόμμα που σιχαινόμαστε, χωρίς αποδείξεις που να μπορούν να σταθούν στο δικαστήριο για ενοχή όσον αφορά συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις, συνιστούν Ολοκληρωτική Ήττα της Δημοκρατίας.
Ελπίζω, και εύχομαι, οι αρχές να έχουν αυτές τις αποδείξεις στο τσεπάκι. Αλλιώς σκεφτείτε το όνειδος την ώρα που ο Μιχαλολιάκος θα εξέρχεται θριαμβευτικά από το δικαστήριο μετά από μια αθώωση... "

Γκέγκε;

Για την προσοχή που οφείλει να δείξει η πολιτεία στο καυτό αυτό θέμα, διαβάστε και τη
συνέντευξη της Κλειώς Παπαντολέων, δικηγόρου γγ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Η βιασύνη της πολιτείας δεν παραγράφει την τακτική συγκάλυψης που εφάρμοζε επί χρόνια. Αστυνομία, Δικαιοσύνη και Στρατός θα πρέπει να καθαριστούν από τα "σταγονίδια" που έγιναν χείμαρρος και απειλούν το δημοκρατικό πολίτευμα. Εις βάρος τους εκκρεμούν δεκάδες αδικήματα και κρούσματα κωλυσιεργίας.

Από την άλλη, έγινε το αδιανόητο: λίγες μόνο μέρες προτού οι διοικήσεις των ΑΕΙ καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της διαθεσιμότητας των διοικητικών, ο υπουργός Παιδείας  μήνυσε τους πρυτάνεις! Το καλυτερότερο είναι πως, ανάμεσα στα πανεπιστήμια που γλίτωσαν τη διαθεσιμότητα είναι το Πάντειο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, όπου διδάσκουν ο ίδιος ο υπουργός Κων. Αρβανιτόπουλος και ο Γ.Γ. του υπουργείου Αθ. Κυριαζής, αντιστοίχως!!

Εν ολίγοις, ενώ εμείς ασχολούμαστε με την έκτακτη επικαιρότητα, οι υπουργοί συνεχίζουν να αποδομούν ό,τι απέμεινε στοιχειωδώς όρθιο.

Το κόλπο, πάντως, του Σαμαρά προς το παρόν αποδίδει: τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΧΑ πέφτει λιγο και το ποσοστό αυτό πάει στη ΝΔ. Και αυτό σημαίνει πως ελάχιστοι ψηφοφόροι της ήταν ευκαιριακοί. "Εκλογές στις 3 Νοεμβρίου ή την 1η Δεκεμβρίου;" αναρωτιέται ο Σταύρος Θεοδωράκης.

4 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Καλησπερα!
Οι οπαδοι της ΧΑ ειναι καμμενα εγκεφαλικως ανθρωπακια και λειαν επικιδυνοι, ελαχιστοι ηταν οι "περιστασιακοι".
Οσο για το θεμα του ποσο γρηγορα εγιναν ολα κι εμενα με προβληματιζει. Γιατι αν δεν εχουν στα χερια τους τις καταλληλες αποδειξεις, την εχουμε πατησει ολοι!Ο Σαμαρας εχει πουλησει μουρη για την αμεση αντιδραση της πολιτειας κι οι ναζιστες την κοπανανε ανενοχλητοι και συνεχιζουν με ακομα περισσοτερο θρασσος...

Λωτοφάγος είπε...

@ Και αυτό είναι η χειρότερη εκδοχή που θα μπορούσε να προκύψει, Butterfly!
Καλό σου βράδυ.

Mia Petra είπε...

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη φίλε Λωτοφάγε. Καλό σου βράδυ!

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλό βράδυ, Πέτρα μου. Και καλό μήνα.