Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ω, αυτά τα υπέροχα σύννεφα!

Σε μια χώρα με τέτοια ηλιοφάνεια, πού τα βρίσκουμε τόσα σύννεφα, για να πέφτουμε από αυτά κάθε λίγο;

Τώρα ανακάλυψαν οι μνημονοφυλλάδες τα εγκλήματα της Αβγούλας; Πού βρέθηκαν τόσα πρώην μέλη, πρόθυμα να μας ανοίξουν την καρδιά τους;
Έπρεπε να κυκλοφορήσει για πολλοστή φορά βίντεο με "αγανακτισμένους πολίτες" που πετροβολούν τους διαδηλωτές κρυμένοι πίσω από τους μπάτσους, για να ξηλωθεί η μισή ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.; Λέτε να φταίει που κάποιοι έριξαν την ιστοσελίδα της μετά τη σύλληψη τεσσάρων χρυσάβγουλων;
Η έρευνα στα γραφεία της Αβγούλας έγινε χαλαρά την επομένη του φόνου, αλλά σήμερα κάνανε κάτι ξεγυρισμένες εφόδους στα αστυνομικά τμήματα Νίκαιας, Ρέντη και Καμινίων.
Μου θύμισαν ένα σύνθημα που είχαν γράψει στη σχολή μου μετά τη Χούντα: "Κάτω η ΕΟΚ κάτω το ΝΑΤΟ / κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια".

Άραγε, γιατί κλωσσούσε τόσα χρόνια στα συρτάρια τριάντα τόσες υποθέσεις, που αποδεικνύουν τη δράση των "προσκόπων" με τις σβάστικες, ο υπουργός Προστασίας Δεν-ξέρω-ποιανού;
Εκτός από τις πλαστικές σακκούλες και τα σύννεφα, ένα άλλο φετίχ είναι και τα συρτάρια, σε αυτή τη χώρα. Θυμάστε εκείνον τον εύσωμο που φύλαγε το ντιβιντί με τη λίστα Λαγκάρντ δύο χρόνια;

Μέχρι κι ο Κάρολος ανακάλυψε ότι έρχεται λαίλαπα. Όχι ο Μαρξ, βέβαια. Μιλώ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πού ήταν αυτό το παιδί τόσον καιρό; Δεν θυμάμαι να έκανε καμιά παρέμβαση, καμιά δήλωση, κάτι. Ούτε όταν μας πνίγανε στα χημικά ούτε όταν μας έσπαγαν στο ξύλο. Ούτε για τα συσσίτια του μίσους ούτε για τα τάγματα εφόδου. Έπεσε από τα σύννεφα κι αυτός;
Κύριε Πρόεδρε, περιμέναμε την ανησυχία σας τουλάχιστον δύο χρόνια τώρα. Γι' αυτό σας πληρώνουμε: για να μιλάτε εξ ονόματός μας και να προστατεύετε τη Δημοκρατία.
Αν δεν απατώμαι, δεν παραχωρήσατε τον μισθό σας σε κοινωνικό ιατρείο ή κοινωνική κουζίνα. Κι ας έχετε κάτι συνταξούλες ως παλιός πολιτικός.

Ξεπούλησε η κωλοφυλλάδα του Θέμου: 45.000 φύλλα επιπλέον. Για τις επιταγές του Μαρινόπουλου ή για την φωτογραφία; Ελπίζω για το πρώτο. Η φωτογραφία μόνο θλίψη θα προκαλούσε αν δημοσιευόταν σε άλλη εφημερίδα. Μας εξόργισε επειδή επρόκειτο για τη συγκεκριμένη.
Πάντως, η κρίση έριξε τις τιμές: το 2007 στην καμένη Ηλεία, η ψήφος εξαγοράστηκε με τρία χιλιάρικα. Το 2013 η αξιοπρέπεια εξαγοράζεται με 17 ευρούλια. Εσείς που δώσατε στη φυλλάδα την πρώτη θέση και πάλι, σκεφτείτε πως ο Παύλος θα μπορούσε να ήταν δικό σας παιδί.

Α, είχαμε και τις γερμανικές εκλογές. Άνοδος της Μέρκελ. Μην μου πείτε πως πέσατε από τα σύννεφα! Άνοδος και των Σοσιαλδημοκρατών του Στάινμπρουκ. Λέτε να βοήθησε το δακτυλάκι που έδειξε στο εξώφυλλο του περιοδικού; Άβυσσος η ψυχή του Γερμανού! Άλλο εννοούσε ο άνθρωπος: "τι θα σας κάνω μετά τις εκλογές, πουλάκια μου;"

Πολύ φοβάμαι πως αυτός είναι χειρότερος από την Άγκελα. Μην τον μπερδεύετε με τον Χέλμουτ Σμιτ.
Πάντως πολύ χάρηκα που οι Φιλελεύθεροι δεν μπήκαν στη Βουλή. Θυμάστε τον Ρέσλερ, που μας έβριζε; Πιο Γερμανός από τους Γερμανούς. Κάτι ήξεραν οι Τούρκοι που είχαν φτιάξει το σώμα των γενίτσαρων. Φίλιπ, τον πούλο!

Έρχονται αυξήσεις στα εισιτήρια των συγκοινωνιών. Επειδή αυξήθηκαν οι τζαμπατζήδες, λέει. Κι ας φωνάζει ο συγκοινωνιολόγος και καθηγητής του ΕΜΠ πως οι αυξήσεις μείωσαν τα έσοδα. Περίεργο; Καθόλου.
Αλήθεια, γιατί τόσα χρόνια δεν εγκαθιστούν το σύστημα με τις μπάρες που έχουν οι Λονδρέζοι, οι Παριζιάνοι και άλλοι; Ποιοι αντιδρούν; Οι ελεγκτές που θα χάσουν έσοδα, οι ταξιτζήδες που έμειναν χωρίς πελατεία ή δεν υπάρχει "δική μας" αντιπροσωπεία;
Δεν μου αρκεί η καραμέλα της ιδιωτικοποίησης: αυτή η ιστορία κρατάει πολλά χρόνια τώρα.

Μόλις τώρα άκουσα ότι κυκλοφόρησε αφίσα, η οποία καλεί αύριο σε πορεία προς τη Μεσογείων, με την πλαστή υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ. Μην μασάτε. Κάποιοι ονειρεύονται συγκρούσεις με τα χρυσάβγουλα.

4 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Απολαυστικότατη η ανάρτηση σου! Είχε καυστικότητα και ενημέρωση, στις σωστές δόσεις και οι δυο! Καλό σου βράδυ φίλε μου!

BUTTERFLY είπε...

Αν και λατρευω τον αυτοσαρκασμο και το χιουμορ, θα σου χαλασω τη διαθεση, γιατι ειμαι σιγουρη οτι ο Θεμος ξεπουλησε για τη φωτογραφια.
Θελει αιμα το ποπολο για να ψυχαγωγηθει. Αρτος και θεαματα!
Ετσι δεν γινεται ακομα και στο μικροτερο ατυχημα στο δρομο; Δημιουργειται μια ουρα χιλιομετρων επειδη ολοι κοβουν να δουν τι εχει γινει. Και μη μου πεις οτι ολοι το κανουν μηπως και χρειαζεται κανενας βοηθεια! ΟΚ υπαρχουν κι αυτοι, αλλα οι περισσοτεροι να δουν θελουν, ποσο λιωμα εγινε το αμαξι, ποσο λιωμα εγιναν οι ανθρωποι. Περιεργεια φυσιολογικη θα μου πεις...
Εχεις ακουσει τη θεωρια για την εξαψη που νιωθει καποιος οταν μεταφερει ασχημα νεα; Ειναι απολυτα αληθινο, στο βεβαιωνω, ακομα κι εγω ντρεπομαι αλλα το εχω νιωσει...
Γι' αυτο σου λεω, ποια κουπονια! Αιμα ηθελαν να δουν...

Λωτοφάγος είπε...

@ Με κάνεις και κοκκινίζω, Πέτρα μου. Καλή σου νύχτα (είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης για μένα :))

Λωτοφάγος είπε...

@ Συμφωνώ με όσα γράφεις, Πεταλούδα μου. Όμως, το τροχαίο είναι λιγάκι διαφορετικό: εδώ μπορούσες να δεις τη φωτογραφία, χωρίς να αγοράσεις τη φυλλάδα. Όπως έκανα κι εγώ.
Στο περίπτερο ήμουν, να μην τη δω;

Νομίζω πως την πήραν για την επιταγή, όπως παίρνουν και τη Real News.
Όπως παλιά διάλεγαν εφημερίδα ανάλογα με τα ντιβιντί που έδιναν.
Υπάρχουν πολλοί φτηνιάρηδες εκεί έξω.
Καλή σου νύχτα.