Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Άκυρη έκρινε την οικοδομική άδεια του Mall Athens το Συμβούλιο της Επικρατείας!

Δέκα χρόνια μετά την κατασκευή του, είναι και επίσημα το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, χωρητικότητας 75.000 τετραγωνικών μέτρων!

Χρειάστηκε να φτιάξει ειδικό νόμο ο Βαγγέλης Βενιζέλος -πάλι αυτός, Χριστέ μου;- τον Ν. 3207/2003, για να διευκολύνει τους Λάτσηδες.

Το 2006, ένα και μόνο περιοδικό, η αείμνηστη Γαλέρα, τόλμησε να φιλοξενήσει σχετικό άρθρο. Ο συγγραφέας του μάλιστα, εξηγεί εδώ γιατί δεν το δημοσίευσε αλλού και ευχαριστεί τον Μαρουσιώτη αρχιτέκτονα και δημοτικό σύμβουλο Δορύλαο Κλαπάκη, ο οποίος αγωνιζόταν τόσα χρόνια για αυτή την απόφαση. Τώρα επιτέλους δικαιώθηκε.

Η απόφαση λέει και κάτι άλλο: το Mall δεν θα κατεδαφιστεί, φυσικά, αλλά θα απαιτηθεί εκ των υστέρων περιβαλλοντική μελέτη! Μην τον χάσουμε από πελάτη.
Άραγε η μελέτη θα περιλαμβάνει και τις εξόδους κινδύνου που απουσιάζουν από το κτήριο;

Έχω γράψει κι άλλες φορές για το θέμα. η τελευταία ήταν τον περασμένο Ιανουάριο. Μια μικρή δικαίωση τη νιώθω κι εγώ ο ταπεινός Λωτοφάγος.
Με ψηλά το κεφάλι μπορώ να πάω διακοπές.
Να μου προσέχετε την Αθήνα, να οδηγείτε με προσοχή, να φυλάτε καλά τις αρχές σας -γιατί θα σας χρειαστούν στο άμεσο μέλλον- να χαμογελάτε και να μην πτοείστε με τίποτε.  
Όπως βλέπετε, ακόμα και ένας Λάτσης δεν κερδίζει πάντα.
Σας φιλώ.

8 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Καλά να περάσεις Λωτό!

Μαρία Νικολάου είπε...

Μπορεί να μην κερδίζει πάντα, αλλά κερδίζει στο τέλος. Το θέμα είναι ως πότε.

Καλά ταξίδια!!!

Mia Petra είπε...

Ειδοποία να έρχομαι με τη σακούλα (του εμετού) βρε άνθρωπε! Παντού βρίσκεται ένας άνθρωπος τελικά... Μέσα σε όλα κι ακόμα δεν κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός;; Ντροπή μας!

Mia Petra είπε...

Ωχ! Τι έκανα καλέ;; ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ! ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ!

sugar είπε...

Με μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα τη γράψουμε στα παπάρια μας την απόφαση του ΣΤΕ!Τα σκουπίδια που αποδομούν τη χώρα χρόνια τώρα,έχουν για όλα λύσεις.καλά να περάσεις φιλε λωτοφάγε, με την ελπίδα ότι,ερχεται και η σειρά μας...ΥΓ..αν κατέβεις κατά κρήτη,φιλοξενούμε κιόλας...να ονειρεύεστε!!!!

...Ατακαδόρ είπε...

Μιά χαρά είναι το Μall, γιατί το μισείτε τόσο;;;

Δεν τό 'χω επισκεφτεί για να σάς πω την προσωπική μου άποψη, όμως, αν δεν έκανε τα ...ωραία του ο Βαγγολάτσης, θα είχαμε καλλίτερη αφορμή για τόση ξεφτίλα;;;

Και για τόση κουβέντα περί της ξεφτίλας;;;

Καλές διακοπές, Λωτοφάγε μας, αλλά:
1. Να μην φας κάνα λωτό και μάς ξεμείνεις εκεί. Σέ θέλουμε πάλι πίσω!
2. Όταν θα επιστρέφεις (επιστρέφετε) κάντο με "τέμπο", σιγά-σιγά, σε δόσεις. Θυμήσου τί έπαθε ο Ρηγόπουλος, που γύρισε απότομα στο ...κλειστόν Άστυ...
3. Να διαπραγματεύεσαι την μη έκδοση αποδείξεων για ό,τι παίρνεις, ώστε να πληρώνεις λιγότερα. Να μη σέ πιάνουν κορόϊδο.

...Ατακαδόρ είπε...

Υ.Γ.
± Αν τυχόν (λόγω πλύσης εγκεφάλου...) σάς παραξενεύει το αριθ. 3 παραπάνω θυμίζω πως ΟΛΟΙ οι έμμεσοι φόροι, όλοι οι φόροι κατανάλωσης-χρήσης (και βέβαια ο ΦΠΑ...) είναι αντισυνταγματικοί!!!

Η §5 του άρθρου 4 λέει ότι «οι έλληνες συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους».

Δεν λέει «ανάλογα με τις ΑΝΑΓΚΕΣ τους»...

Γκέγκε;;;

Θα μού πεις τώρα... «στο άθλιο σαμαρογκουβέρνο εσένα το Σύνταγμα σέ κόφτει;;; Δεν τό 'χουν ...αποσύρει προ πολλού από την κυκλοφορία;;;»
Είναι κι αυτή μιά άποψη θα σού απαντήσω.
Λαθεμένη.
Αλλοίμονο αν τους μιμηθούμε και σ' αυτό...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.