Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Οι γελοιότητες κι οι αθλιότητες της εβδομάδας

  • Οι Καναδοί φώτισαν μπλε τους καταρράκτες του Νιαγάρα, για να γιορτάσουν τη γέννηση του παιδιού της Κέιτ και του Ουίλιαμ! Μερικοί δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι υπήρξαν αποικία...
 Magnify Image
  •  Δύο από τους υπευθύνους της MARFIN καταδικάστηκαν σε 22 χρόνια φυλάκιση με... αναστολή! Αφενός μεν πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία να αναστέλλεται μια τόσο βαριά ποινή και αφετέρου η εγγύηση ορίστηκε στα 30.000 ευρώ. Φαίνεται ότι είναι ταρίφα πλέον, αφού το ίδιο ποσόν ορίστηκε και για τον Σακκά, ο οποίος δεν έχει καν δικαστεί!
  • "Δεν ψήφισα χθες και κάποιος είπε ότι ήμουν αδιάθετος. Είμαι μια χαρά", δήλωσε ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος συνεπώς ήταν αδικαιολογήτως απών κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Δηλαδή; Θα το ψηφίζατε ή θα όχι; Αν ναι, γιατί ξελαρυγγιάζεστε και χειρονομείτε κάθε φορά, απειλώντας θεούς και δαίμονες; Για να σας κάνουν καλύτερο "πολιτικό μασάζ" -όπως περιγράφεται πλέον ο εκβιασμός στους βουλευτές από τον αρχηγό τους; Γιατί δεν πάτε σπίτι σας, επιτέλους;
  • Η Olympic Air καταργεί από το φθινόπωρο τα δρομολόγια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ρόδο. Υποθέτω πως δεν έχουν μείνει και πολλά: Γαύδος, Γαϊδουρονήσι, Ίμια και κανα-δυό άλλα.
  • Εκείνο το ρημαδο-τέλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που επιδοτεί πλουσιοπάροχα κάτι επιτήδειους για φωτοβολταϊκά, έχει αυξηθεί τόσες φορές τα τελευταία χρόνια, ώστε χάσαμε τον μπούσουλα. Όπως και με το χαράτσι, η είσπραξή του ανατέθηκε στη ΔΕΗ, ενώ είναι βρομοδουλίτσα του ΥΠΕΚΑ.
  • Επειδή στέλνουμε την κυρα Ζαρούλια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κατά των Διακρίσεων (!), πήραν τα μυαλά της αέρα (πολύ θέλει;) και αποκάλεσε χθες την κόρη του Δραγασάκη "πρεζού" και έμπορο όπλων! Θαυμάστε εδώ ήθος. Με την απάντηση του Δραγασάκη, ο οποίος επικαλέστηκε τα άρθρα του Συντάγματος που αφορούν τον σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ο ανεκδιήγητος Παναγιώταρος μάς ενημέρωσε ότι έχουμε πάνω από 3 εκατομμύρια (!) μετανάστες, οι οποίοι διέλυσαν τα πάντα! Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
  • Παρεμπιπτόντως, στην ειδυλλιακή Μανωλάδα, οι εξαθλιωμένοι εργάτες από το Μπαγκλαντες δεν έχουν ηλεκτρικό εδώ και μέρες, επειδή οι εργοδότες δεν το πλήρωσαν, όπως δεν έχουν πληρώσει και τους ίδιους. Εδώ θέλω να συγχαρώ τους συμπολίτες που στερήθηκαν εθελοντικά τις φράουλες την άνοιξη, ως διαμαρτυρία για τα εγκλήματα που έγιναν εκεί.
  • Αθωώθηκαν οι γιατροί που κατηγορούνταν ότι με αλλεπάλληλα λάθη προκάλεσαν την ολική παράλυση της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου πριν από επτά (!) χρόνια. Η οικογένεια θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο.
  • Η συμπαθής τάξη των ελλήνων ξενοδόχων προσελκύει φτηνιάρικο τουρισμό, παραβιάζει κανόνες ασφαλείας και υγιεινής, απασχολεί τυχάρπαστους ή επικίνδυνους ξένους -όπως τον Ολλανδό που μαχαίρωσε τον μικρό Ρώσο για να του πάρει το κινητό- και προσφέρει μαύρη εργασία χωρίς συγκεκριμένο ωράριο -όπως έδειξε η περίπτωση της συνδικαλίστριας που κατέρρευσε στην Ερέτρια, ύστερα από εργασία 26 ωρών! Κατά τα άλλα, πληρώνουμε σποτάκια, για να τους εξασφαλίζουμε πελάτες.
  • Χωρίς δικαστική απόφαση θα προχωρούν σε κατάσχεση εξπρές για οφειλές προς το Δημόσιο από 300 ευρώ και πάνω. Αυτό προβλέπει ο νέος φορολογικός κώδικας. Είπατε τίποτα; Μπα, ησυχία.
  • Είπε ο Α. Τσίπρας στη Βουλή, ότι η ΝΕΡΙΤ έχει αισθητική Μπόλεκ και Λόλεκ, με αποτέλεσμα το πόρταλ του 902 να τον κατηγορήσει ότι "προσχωρεί στον αντικομουνισμό" και ότι μάλλον προτιμά τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη. Συνεχίστε, παιδιά, να τσακώνεστε για κινούμενα σχέδια και να μην βλέπετε την κινούμενη άμμο της Χρυσής Αυγής που καταπίνει μεγάλο μέρος της νεολαίας. Πολύ φοβάμαι πως σύντομα δεν θα αναγνωρίζουμε τη χώρα μας. Μας το υποσχέθηκε, άλλωστε, κι ο Αντωνάκης πρόσφατα.
  • Μήπως θέλετε να δείτε πώς κατάντησε η Eldorado Gold το όρος Κάκκαβο προτού αποφασίσει να αναστείλει τις εργασίες της στη Χαλκιδική; Η φωτογραφία είναι από την Εφημερίδα των Συντακτών.
skouries-eldorado

  • Επανασυστήσαμε το Υπουργείο Ναυτιλίας, πετύχαμε πολύ καλές τιμές στα ναυπηγεία της Άπω Ανατολής για τα καράβια τους, αλλά οι εφοπλιστές εγκαταλείπουν την ελληνική σημαία. Εκλιπαρεί ο Αντωνάκης να προσφέρουν στην ταλαίπωρη Ελλάδα έστω και 140 εκατομμύρια. Γιατί να το κάνουν; Η Χούντα τους έδωσε φοροαπαλλαγές και έκτοτε καμιά κυβέρνηση δεν τις αφαίρεσε. 
Εξάλλου, σύμφωνα με τον Guardian, προτιμούν να τα δίνουν στα χρυσάβγουλα για να ανοίγουν πολυτελή γραφεία και να εξευτελίζουν κάτι κακομοίρηδες προσφέροντας συσσίτια "μόνο για Έλληνες".

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι αραγε ο ανθρωπος το ελλογο ον που ανω θρωσκει;Αμφιβαλλω. ΒΑΣΩ

airis είπε...

Σε διάβασα με μια ανάσα! Έτσι δεν έπρεπε;
ΥΓ: Για τη Μανωλάδα να σου πω και χειρότερα γιατί πριν λίγο καιρό μιλούσα με έναν εργάτη ! Βλέπεις είμαι από την ευλογημένη-ταλαιπωρημένη Ηλεία! Να'ταν μόνο το ηλεκτρικό το θέμα!

Καλημέρα..κατά τ' άλλα!

Λωτοφάγος είπε...

@ Μπα. Νομίζω πως είναι το ον... άνω ποταμών, Βάσω μου.

Λωτοφάγος είπε...

@ Και χωρίς ανάσα διαβάζομαι, καλή μου φίλη Άιρις. Χαχαχα!
Άλλωστε, να είσαι φειδωλή στις ανάσες σου. Θα τις χρειαστείς.

Γιατί δεν περιγράφεις την κατάσταση στο μπλογκ σου; Με πολύ ενδιαφέρον θα τις διάβαζα. Εμείς γνωρίζουμε όσα φτάνουν στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα σταθώ στον τουρισμό... και λυπάμαι ιδιαίτερα γιατί την επόμενη φορά που θα βρεθώ Ελλάδα, θα δείξω το Αυστραλέζικο διαβατήριο. Όχι το ελληνικό. Για να έχω πιο φθηνό πακέτο διακοπών και πιο ανθρώπινη μεταχείριση. Μα είναι δυνατόν να μην επενδύουμε στον εσωτερικό τουρισμό; Είναι δυνατόν να έχουμε άλλες τιμές για τους μεν κι άλλες για τους δε;

Νεύρα. Πολλά νεύρα αυτή την περίοδο.. Χαιρετισμούς από την μακρινή Μελβούρνη :)

Λωτοφάγος είπε...

@ Ωπ! Μας ακούει η "Αστραλία"; (που θά'λεγε η πολυαγαπημένη Γεωργία Βασιλειάδου).

Αγαπητή Αγριμιώ, σε ευχαριστώ πάρα πολύ που με επισκέφθηκες και μου έδωσες την ευκαιρία να κάνω μια βολτίτσα στο δικό σου μπλογκ. Ήταν μια μικρή αποκάλυψη. Θα φροντίσω να μην χαθούμε.
Να είσαι καλά