Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Πύρρειος νίκη, αλλά νίκη.

Πέρασε 14 μήνες στη φυλακή για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων, πλήρωσε μόνο 2.000 ευρώ και απελευθερώθηκε με περιοριστικούς όρους. Ποιος είναι; Το είδωλο του καταστροφικού life style Λάκης Γαβαλάς.

Πέρασε 31 μήνες στη φυλακή με ασαφείς κατηγορίες χωρίς να δικαστεί, έκανε απεργία πείνας 37 ημερών, η υγεία του κινδυνεύει, αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους και με τίμημα 30.000 ευρώ! Ποιος είναι; Ο αναρχικός Κώστας Σακκάς, που θα πληρώνει μια ζωή την πολιτική του στάση.

Η απελευθέρωσή του έδωσε μεγάλη χαρά σε όσους διαδήλωσαν, αγωνίστηκαν, μίλησαν ή έγραψαν για αυτόν. Χαρά που δηλητηριάστηκε από τους σκληρούς όρους που τέθηκαν. Κυρίως για το ύψος της εγγύησης, που είναι εξοντωτικό για φτωχούς ανθρώπους. Ας βοηθήσουμε όλοι όπως μπορούμε -εαν βεβαίως μας ζητηθεί.

8 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Τι είπες τώρα... Το Λάκη ποιος θα τον σώσει, ε;... Πάει η καλή του φήμη, πάνε όλα στράφι! Τα χάλια μας τα μαύρα. Παράλληλα, εκατοντάδες ΛΑΜΟΓΙΑ που ΛΗΣΤΕΨΑΝ τον τόπο, χαίρουν άκρας εκτίμησης, διοικούν τον τόπο και περνούν ονειρεμένα... Εις υγεία στα κορόιδα...

Λωτοφάγος είπε...

@ Έχουμε χάσει τα αβγά και τα πασχάλια, Τζόαν.
Ή, όπως λέει κι ο στιχουργός, "όσοι αξίζαν για κρεμάλα, στα ψηλά και στα μεγάλα/κι οι λεβέντες και οι άντρες μ' αίμα βάψανε τις μάντρες".

Μαζεστίξ είπε...

Αναμφίβολα είναι μια νίκη για τη δημοκρατία η επίτευξη της απελευθέρωσης ανθρώπου που κρατούνταν αυθαίρετα και παράνομα, ανεξαρτήτως της κατηγορίας για την οποία διώκεται.
Με δυο λόγια, οι αγώνες δικαιώνονται.

Ανώνυμος είπε...

"αμυαλοι που πεσαν στη φωτια για να χει τ ονειρο φωλια για να κουρνιαζει"Αυτος ο στιχος του μεγαλου Θαναση Παπακωνσταντινου μου τριβελιζει το μυαλο απο την αρχη της υποθεσης του Σακκα.Καλη δυναμη στο παλικαρι και ενα μεγαλο ευχαριστω για το μαθημα αξιοπρεπειας που μας εδωσε! ΒΑΣΩ

Λωτοφάγος είπε...

@ Νίκη για τη δημοκρατία και όχι για τη δικαιοσύνη που τελευταία κάνει νερά έως πλημμύρα, Μαζεστίξ.
Κάθε άνθρωπος δικαιούται μια δίκαιη δίκη, λέγαμε σχετικά πρόσφατα. Ξεχάστηκε, όμως, στην περίπτωση αυτή και σε άλλες.

Λωτοφάγος είπε...

@ Σπουδαίος στίχος, Βάσω μου. Θα τον ξεχάσουμε, όμως, μεχρι την επόμενη φορά. Που φοβάμαι ότι δεν θα αργήσει, με την κατρακύλα που έχουμε πάρει.

akrat είπε...

έτσι είναι το σωστό

ο ένας ο Λάκης μας έπαιξε λίγο με τα οικονομικά πόσο ακόμα να πλερώνει??

για τον άλλο τι να πω....

Λωτοφάγος είπε...

@ Τι να πεις, Ακράτ; Να γίνει καλά, τουλάχιστον.