Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Gazprom vs ΕΡΤ

Το να διαλύεις την ΕΡΤ επειδή η Gazprom δεν αγοράζει τη ΔΕΠΑ είναι σαν να πνίγεις το γατάκι σου επειδή η τράπεζα αρνήθηκε να διαπραγματευτεί τις δόσεις του στεγαστικού!

Το να συγκρίνεις το ανταποδοτικό τέλος με το χαράτσι στα ακίνητα είναι χυδαίος λαϊκισμός. Το πρώτο συντηρεί την κρατική (δεν είναι δημόσια, μην γελιόμαστε) τηλεόραση και το δεύτερο το καταπίνουν οι δανειστές και τα λαμόγια.

Το να προσποιείσαι ότι δεν έκανες εσύ την πρόσληψη πανάκριβων και άχρηστων "εργαζόμενων" στην ΕΡΤ είναι τουλάχιστον γελοιότητα. Το "καθεστώς προνομίων, απίστευτης σπατάλης και αδιαφάνειας" το γνωρίζετε και το συντηρείτε επί δεκαετίες.

Το να λες ότι θα προσλαμβανεις έναν νοσοκόμο για κάθε εργαζόμενο της ΕΡΤ που απολύεται είναι ανήθικο και υποτιμά τη νοημοσύνη των ακροατών σου. Διότι η ΕΡΤ δεν έπαιρνε τίποτε από τον κρατικό κορβανά, ενώ οι νοσοκόμοι απολύθηκαν επειδή το κοινωνικό κράτος συρρικνώνεται επικίνδυνα. Επίσης συνεχίζει να στρέφει τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Η κυβέρνηση του τριωδίου αδιαφορεί για την υγεία των πολιτών και γι' αυτό συγχωνεύει τα νοσοκομεία. Όχι επειδή η ΕΡΤ κοστίζει.

Η "τεράστια περιουσία που παραμένει αδρανής" είναι ίσως το κλειδί του μυστηρίου: αφού η ΕΕ και ο Ομπάμιας δεν θέλουν να πουληθεί η ΔΕΠΑ στη Gazprom, το συγκινητικό success story του Σαμαρά κινδυνεύει, Τα 2,8 δισεκατομμύρια δεν βγαίνουν. Έτσι, πνίγουν το γατάκι.

Υ.Γ. Αν θέλετε να μάθετε τι σημαίνει  Gazprom, διαβάστε αυτό το άρθρο της Βασιλικής Σιούτη, από το μακρινό 2005: http://vassilikisiouti.wordpress.com/2013/06/10/275/

6 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Έχει διαλυθεί το σύμπαν Λωτό, τίποτα δε θα αφήσουν όρθιο οι τύποι.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι, αν τους αφήσουμε.

Mia Petra είπε...

Τι γίνεται Παναγία μου; Μας προσπερνούν τα γεγονότα... Σκιάζομαι...

Ανώνυμος είπε...

Το σχέδιό τους είναι να απαξιώσουν το δημόσιο τομέα, να τον καταστήσουν μη λειτουργικό για να τον διαλύσουν. (Ορίστε, κύριοι, το δημόσιο δε λειτουργεί, το κλείνουμε και το δίνουμε στους ιδιώτες που τα κάνουν όλα καλύτερα, να μην επιβαρύνεται και ο φορολογούμενος πολίτης!).Έτσι στις υπάρχουσες παθογένειες προσθέτουν κι άλλες, η γραφειοκρατία αυξάνεται, κανένα πρόβλημα δε λύνεται, κανείς δεν είναι σίγουρος για το τι ισχύει, οι προϋπολογισμοί των φορέων έχουν μειωθεί δραματικά...οπότε, αφού τα κάναμε όλα πρώτα σκατά, το κλείνουμε το μαγαζί και ησυχάζουμε.
Η ΕΡΤ είναι μόνο η αρχή και τα πρόβατα απλά περιμένουν τη σειρά τους.

Σοφία

Λωτοφάγος είπε...

@ Τα τρομαγμένα ανθρωπάρια έχουν ξεφύγει, Τζόαν. Θέλουν να τα κατεδαφίσουν όλα, για να μην έχουν αντίδραση από πουθενά.

Λωτοφάγος είπε...

@ Είναι και πολύ το χρήμα, Σοφία. Θα εξασφαλίσουν και τα δισέγγονά τους. Και ό,τι δεν τους βγαίνει, το αναβάλλουν για αργότερα.
Τώρα έκριναν ότι ήρθε η ώρα της ΕΡΤ.