Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Μικρές ειδήσεις

"Η ΕΣΗΕΑ συνεδριάζει για να διαγράψει τον Σ. Κεδίκογλου". Η είδηση είναι πως τον είχε ΑΚΟΜΑ μέλος της!

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν κλείσει τη Μεσογείων. Αν όλοι αυτοί έβλεπαν ΕΡΤ, το πνευματικό επίπεδο του λαού θα ήταν πολύ καλύτερο. Νομίζω πως η αντίδραση αφορά τον αυταρχισμό. Είναι, άραγε, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι; Είναι το δικό μας "YA BASTA!"; Ίδωμεν και ελπίζουμε.

Όπως και στην Αθήνα, τα περιφερειακά της ΕΡΤ εκπέμπουν από όπου τους δίνεται βήμα. Έτσι, διάβασα στο twitter ότι η ΕΡΤ Ηρακλείου Κρήτης εκπέμπει από το σταθμό των σπουδαστών ΤΕΙ. Μπράβο στα παιδιά. 

Στο "Κόκκινο" άκουσα ότι οι τρεις εταίροι θα συναντηθούν τελικά τη Δευτέρα, διότι ο Βενιζέλος θα πάει το Σάββατο στο Παρίσι: οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές δεν μπορούν να συνεδριάσουν χωρίς αυτόν.  

Μάθατε ότι το Χρηματιστήριό μας -άλλως Χ.Α.Α, θηλυκό του Χάους- υποβιβάστηκε σε... αναπτυσσόμενο; (Είναι η κομψή λέξη για το υπανάπτυκτο). Πέρασε κι αυτό στο ντούκου χθες, όπως κι η υπόθεση ΔΕΠΑ. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Ίσως ο Αντωνάκης έχει περισσότερο μυαλό από όσο νομίζαμε.

Τα επίσημα διεθνή ΜΜΕ έγραψαν ότι η ΕΡΤ έκλεισε για λόγους οικονομίας. Τόσους ανταποκριτές έχουν εδώ. Κανείς δεν τους είπε ότι δεν στηριζόταν στο κράτος; Ή δίνουν χείρα βοήθειας στην κυβέρνηση;
Εξαίρεση το κανάλι ARTE, που εδρεύει στο Στρασβούργο και είναι γαλλογερμανικό, το οποίο σε ένδειξη συμπαράστασης εξέπεμψε χθες δελτίο ειδήσεων στα ελληνικά!

Πάντως, η Κομισιόν διαχώρισε τη θέση της: δεν διέταξε το κλείσιμο.

Όμως, η απόλυση 2.600 ανθρώπων απαλλάσσει τον Αντωνάκη από εναν πονοκέφαλο: ποιους δημόσιους υπαλλήλους να απολύσει, δεδομένου ότι χρειάζεται την ψήφο τους. Ενώ ελπίζει ότι κάποιοι από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ίσως τον ψηφίσουν, προκειμένου να προσληφθούν στη... Νέα ΕΡΤ.
Δεν τελειώνουν εύκολα οι πελατειακές σχέσεις, αδέλφια.

4 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Ίσως ο Αντωνάκης να έχει περισσότερο μυαλό από όσο νομίζαμε; Τετραπέρατος είναι και διαβολικός και δεν κάνω καθόλου χιούμορ... Απλά, αυτά συμπίπτει να είναι τα στοιχεία των επικίνδυνων...

Μαζεστίξ είπε...

Ίσως πολλά να συνδέονται με την υποβάθμιση του ΧΑΑ, τις μετάνοιες στις ΗΠΑ, τη Γκάζπρομ και άλλα που θα ερχόντουσαν εντός των ημερών.

Πάντως απ' τους 2600, να σαι σίγουρο; πως θα βρεθούν 500 γλείφτες.
Αξίζει ο αγώνας για τους υπόλοιπους 2.100

Λωτοφάγος είπε...

@ Όχι και τετραπέρατος, Τζόαν. Απλώς προσπαθεί να τα μπουρδουκλώσει, για να μην τον κράζουμε διαρκώς.
Εξάλλου, εκτός από το δικό του μυαλό, έχει και κάτι συμβούλους ακριβοπληρωμένους.

Λωτοφάγος είπε...

@ Εννοείται ότι θα βρεθούν 500 γλείφτες, Μαζεστίξ. Είπαμε: πελατειακό σύστημα. Αποδίδει πάντα.