Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Σημαντικοί άνθρωποι

Με τη θρησκεία γενικώς δεν έχω καλές σχέσεις. Για την ακρίβεια, δεν έχω καμία σχέση, εδώ και πολλές δεκαετίες. Σέβομαι βαθιά, όμως, όσους ιερείς οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος αγαπούν και νοιάζονται για τους ανθρώπους και τη φύση.

 
Όπως τον παπα Γιάννη Οικονομίδη, τον αποκαλούμενο και "πράσινο παπά", που αγωνίζεται για τη σωτηρία του Ασωπού. Κάτι που θα έπρεπε να είχαν κάνει από καιρό οι κάτοικοι, οι οποίοι δηλητηριάζονται καθημερινά από τα απόβλητα που ρίχνονται στο ποτάμι. Αντίθετα, προσπάθησαν κουτοπόνηρα να αποκρύψουν την έκταση της μόλυνσης, αφήνοντας μόνο τον ιερέα Δον Κιχώτη. Το πείσμα του, όμως, νίκησε τους δισταγμούς και πλέον έχει αρκετούς υποστηρικτές στην περιοχή. Πρόσφατα, η Ακαδημία Αθηνών τον βράβευσε για τον αγώνα του.


Ένας άλλος καλός ποιμήν ήταν ο 87χρονος Andrea Gallo, ο "πάπας των φτωχών", που πέθανε πριν από λίγες μέρες στην αγαπημένη του Γένοβα. Για 43 ολόκληρα χρόνια, αφιερώθηκε στην προστασία των τοξικομανών, των ιερόδουλων, των μεταναστών χωρίς χαρτιά, των ψυχικά ασθενών και των τρανσέξουαλ. Ήταν πρόθυμος να ακούσει κάθε κατατρεγμένο ή περιθωριοποιημένο, χωρίς να τον κρίνει.
Όπως βλέπουμε, ήταν και φανατικός καπνιστής!
 Έδωσε το παρών στις διαδηλώσεις για τους G8 το 2001 στη Γένοβα, συμμετείχε στις πορείες της ιταλικής Αριστεράς και δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι μετά τα 30 του παρέβη τον όρκο περί αγαμίας. Φυσικά ήταν πολέμιος του Μπερλουσκόνι, για τον οποίο δήλωνε ότι "χρειάζεται θεραπεία"! (Εφημερίδα των Συντακτών, 24.5.13)


Για να ακούσετε την ραδιοφωνική Χώρα του Ποτέ Ποτέ και τη συνέντευξη της Ναόμι Κλάιν πατήστε στην εικόνα (photo by j)

Αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Ελλάδα η Ναόμι Κλάιν, διάσημη ακτιβίστρια δημοσιογράφος από τον Καναδά, η οποία ήρθε για να κινηματογραφήσει τα καμώματα της καναδικής Eldorado στις Σκουριές. Επί τη ευκαιρία, πήρε συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα και έδωσε και η ίδια σε μη καθεστωτικούς δημοσιογράφους, όπως στο Radiobubble, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Προχθές το βράδυ στην Ιερισσό, αγαπημένοι καλλιτέχνες έλαβαν αφιλοκερδώς μέρος σε "συναυλία για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ", όπως ονομάστηκε, και η οποία είχε μεγάλη επιτυχία και πολύ ενθουσιασμό.
synaylia-gia-tin-ierisso
Η φωτογραφία από εδώ
Στο μεταξύ, η ταλαιπωρία των κατοίκων από την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές συνεχίζεται. Από την άλλη, όμως, δυναμώνει την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια μεταξύ τους. Κάτι που δεν έλαβαν υπόψη οι "επενδυτές". Απλοί άνθρωποι γίνονται μικροί ήρωες, σε μια καποτε ειρηνική κοινότητα.

dsc08655
Πανό συμπαράστασης για τους δύο κατοίκους που δικάζονται


Η ιστοσελίδα Avaaz.org, η οποία οργανώνει συλλογή υπογραφών για διάφορα διεθνή ζητήματα, μας υπενθυμίζει με την πιο κάτω φωτογραφία ότι, ήδη από το 2008, ο Ομπάμας είχε υποσχεθεί να κλείσει το κολαστήριο του Γουαντάναμο:
Obama: Shut Guantanamo Down!
Κάντε έναν κόπο να υπογράψετε κι εσείς, για να κλείσει αυτή η ντροπή.



Τέλος, να σας θυμίσω ότι "τρέχει" η ευρωπαϊκή συλλογή υπογραφών, για να πιέσουμε το Ευρωκοινοβούλιο να απαγορεύσει με νόμο την ιδιωτικοποίηση του νερού, στη διεύθυνση: http://www.right2water.eu/el
Είναι μια πολύ σημαντική για το μέλλον όλων μας πρωτοβουλία και οφείλετε ως πολίτες να συμμετάσχετε.

4 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

E, Λωτό, τα μπέρδεψες! Ναόμι Κάμπελ λέγεται η γυναίκα! Χαχαχα! Το είπε ο ίδιος ο Αλέξης!

Αυτούς τους σημαντικούς ανθρώπους δε θα τους δείξει η τηλεόραση βέβαια, κυρίως όχι τους ανώνυμους ήρωες που υπερασπίζονται τη φύση της Χαλκιδικής.

akrat είπε...

πλήρης ενημέρωση εβδομάδος

εύγε


και εγώ έχω μπερδευτεί τρεις φορές ναόμι κάμπελ την είπα σε τρεις παρέες...

είμαι ο αλέξης β....

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχαχα! Ναι, και ευκαιρία θέλανε οι άλλοι, για να τον κοροϊδέψουν.
Το ότι ο δικός τους είχε πει κυρία τον νομπελίστα οικονομολόγο Κρούγκμαν το αντιπαρήλθαν.

Απέκρυψαν και τη συναυλία, Κερασιά. Δεν τους συμφέρει.
Καλή σου βράδυ.

Λωτοφάγος είπε...

@ Τις προάλλες που έκλεινα ραντεβού για τη μαγνητική της θείας μου, είπα... "άνω και κάτω τελείας" αντί κοιλίας, Ακράτ.
Η γραμματέας πέθανε στα γέλια!
Καλό βράδυ, Αλέξη Β'