Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Να που σε κάτι χρησιμεύει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Διαβάζω στη LIFO ότι ο 15χρονος μαθητής, ο οποίος πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα στον εγκέφαλο και για χάρη του οποίου τα παιδιά από το λύκειο της Πάτρας έδωσαν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για την εκδρομή τους, θα μεταφερθεί στη Γερμανία με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος!

Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος η διακομιδή στη Γερμανία του μαθητή με το ινομύωμα

Η απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, επειδή η κατάσταση του παιδιού είναι τόσο σοβαρή, ώστε χρειάζεται ειδικές συνθήκες αποσυμπίεσης κατά την πτήση, κάτι που μόνο αυτό το αεροσκάφος μπορεί να προσφέρει.

Ο Μανώλης πάσχει από σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους εγκεφάλου, πάθηση η οποία δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί από ελληνικό νοσοκομείο και θα κοστίσει 80.000 ευρώ, ποσόν που ζητούσε προκαταβολικά η Γερμανία!

Να, λοιπόν, που η πράξη των παιδιών δεν συγκίνησε μόνο εμάς, αλλά και τον Υπουργό και μπράβο του. 
Επιτέλους, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα χρησιμεύσει στη σωτηρία ενός νέου ανθρώπου και όχι μόνο στις βολτίτσες του ΓΑΠ ή του Αντωνάκη εις τας Ευρώπας.
Καλή επιτυχία, Μανώλη!
Το αγόρι πάσχει από σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους εγκεφάλου, πάθηση η οποία δεν μπορεί, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, να αντιμετωπιστεί σε ελληνικό νοσοκομείο. Πηγή: www.lifo.gr

4 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Το ζήτημα είναι οτι υπάρχουν χιλιάδες Μανώληδες και άλλες εκατοντάδες χιλιάδες άρρωστοι άνθρωποι. Αλλά τέτοιες κινήσεις κατασκευάζονται και προβάλλονται με σκοπό να προπαγανδίσουν ένα πρόσωπο του πρωθυπουργού υποτίθεται ανθρώπινο. Επικοινωνιακά κόλπα και τίποτε άλλο. Ας έφτιαχναν ένα ΕΣΥ γαμάτο - τους γιατρούς τους έχουμε - αν θέλανε να μας αποδείξουν οτι νοιάζονται για την υγεία των κατοίκων αυτής της χώρας.

Ένα παιδί! Οπως ο Σπύρος Σούλης του ΑΝΤ1 φτιάχνει ένα σπίτι μιας οικογένειας αναξιοπαθούντων, για να μοιάζει οτι αυτή η κοινωνία και αυτή η εξουσία έχει διεξόδους. Βιτρίνα και διαφήμιση και τίποτα άλλο. Επικοινωνικά κόλπα του Γκέμπελς.

Λωτοφάγος είπε...

Δεν με πειράζει καθόλου το κίνητρο, Κερασιά.
Με ενδιαφέρει ότι έτσι ο Μανώλης έχει πιθανότητες να σωθεί.

Όπως δεν με νοιάζει γιατί ο Μπουτάρης έφτιαξε τον Αρκτούρο. Χάρη σε αυτόν, υπάρχουν σήμερα αρκούδες, λύκοι, ποιμενικοί σκύλοι κ.ά

Μακάρι όλοι οι πολιτικοί και όλοι οι μεγαλοαστοί να έκαναν ευεργεσίες για επικοινωνιακούς λόγους, αντί απλώς να διορίζουν και να φοροδιαφεύγουν. Δεν θα τους ψήφιζα, αλλά σίγουρα θα τους επαινούσα.

Όσο για τις ψήφους που ίσως κερδίσει ο Λυκουρέντζος, μην σκας: όσοι νεοδημοκράτες υποφέρουν, αμφιβάλλω αν θα συγκινηθούν από την πράξη του.

Γιάννης Αγιάννης είπε...

Αφού ευχηθώ κι εγώ από καρδιάς νάναι επιτυχημένη η επέμβαση στον μικρό Μανώλη, θάθελα να επισημάνω πως η παραχώρηση του πρωθυπουργικού αεροπλάνου θα ήταν μια επαινεταία πράξη, αν δεν είχε δοθεί ως "είδηση" στα ΜΜΕ.
Το να το κάνεις "είδηση" λέγεται επικοινωνιακή πολιτική και μάλιστα στην πιο φθηνιάρικη μορφή της και στην πιο πεζοδρομιακή εκδοχή της.

Λωτοφάγος είπε...

Γιάννη μου, δεν νομίζω να μπορεί να φύγει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο χωρίς να το μάθουν ένα σωρό άνθρωποι.

Εσύ δεν θα το διαφήμιζες; Εκείνο που τελικά μετράει είναι το αποτέλεσμα.
Φτηνιάρικη και πεζοδρομιακή είναι ούτως ή άλλως η πολιτική γενικώς και όχι μόνο στην Ελλάδα. Απλώς κάποιοι μακιγιάρουν το φτηνιάρικο και το πουλάνε για πολυτελείας. Οι άνθρωποι καθορίζουν την πολιτική.