Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ελληνική αστική τάξη: ένα γελοίο συνονθύλευμα

Ξέραμε πως η αστική τάξη στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο. ανθελληνικό, τυχάρπαστο, χυδαίο και παρασιτικό υπάρχει.
Ότι η καταγωγή της ανάγεται στους μαυραγορίτες, τους δωσιλόγους και τους συνεργάτες των Γερμανών. Αλλά και πιο πρόσφατα, στα "νέα τζάκια" του ΠΑΣΟΚ και τους εθνικούς εργολάβους.
Και ότι τα μέλη της δεν έδωσαν ποτέ δεκαράκι τσακιστό για τους συμπατριώτες τους. Αντίθετα, επωφελήθηκαν από τα μεταπολεμικά θαλασσοδάνεια και, αφού έστησαν τους στόλους ή τα εργοστάστιά τους, στο τέλος μας κούνησαν μαντίλι αποχαιρετισμού.

Από τον Guardian μάθαμε, όμως. πως "Έλληνες" εφοπλιστές χρηματοδοτούν την ίδρυση υποκαταστημάτων της Χ.Α. όπου υπάρχουν ελληνικές παροικίες! 
Δεν είναι, λοιπόν, η Κου Κλουξ Κλαντο στήριγμα της εγκληματικής οργάνωσης. Ούτε οι Τούρκοι, Ούτε οι εξωγήινοι. 
Είναι οι εφοπλιστές, με τις δεκάδες φοροαπαλλαγές, οι οποίοι συνεχώς εκβιάζουν τις ελληνικές κυβερνήσεις, προκειμένου να στηρίζουν τα μονοπύθμενα τάνκερ τους και να βγάζουν διπλό κέρδος.

(Να υπενθυμίσω ότι η χρηματοδότηση των κομμάτων το 2012 από εμάς τους φτωχούς φορολογούμενους έγινε βάσει του ποσοστού που είχαν στις εκλογές του 2009. Συνεπώς, η Χ.Α. δεν πήρε τίποτε, αφού τότε είχε λάβει μόλις 0,29%)

4 σχόλια:

Μαζεστίξ είπε...

Πάντοτε ο φασιστικός χώρος ήταν η οπισθοφυλακή που έτρεφε η μεγαλοαστική τάξη, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει μην τυχόν και έρθουν οι αριστεροί στην εξουσία.

Λωτοφάγος είπε...

Ευτυχώς που έχουμε τον Γκάρντιαν να μας ενημερώνει, Μαζεστίξ, διότι με τον τυποκτόνο νόμο του Βενιζέλου, οι δημοσιογράφοι μας είναι εξαιρετικά προσεκτικοί σε αυτά που γράφουν.
Εν ολίγοις, δεν γράφουν χωρίς τεκμηρίωση. Ακόμα και τότε, όμως, απειλούνται (Unfollow) ή και συλλαμβάνονται (Βαξεβάνης).

Διαχειριστής είπε...

Καλά Λωτό αυτό το θέμα, της καταγωγής της ελληνικής αστικής τάξης συζητούσα πριν λίγο και αναφέρεται και στο βίντεο που ανέβασα χτες και θα δεις όταν μπορέσεις. Ακριβώς όπως τα λες: Δηλαδή, πριν το 40 υπήρχε μια αστική τάξη που κυρίως είχε έρθει το 22 και έστησε μια κάποια βιομηχανία. Μετά το 40 όμως, κυριαχρούν οι συνεργάτες των Γερμανών, μαυραγορίτες (γνωστός μεγάλος εφοπλιστής έτσι ξεκίνησε) δωσίλογοι κλπ. Και το 81 έχουμε τα νέα τζάκια όπως με σαφήνεια διακήρυττε ο Ανδρέας.

Τυχαίο που μας απασχολούν τα ίδια ζητήματα; όχι, ίσα ίσα τα ερωτήματα και την αναζήτηση των απαντήσεων τα επιτάσσει η συγκυρία.

Λωτοφάγος είπε...

@ Καθόλου τυχαίο, Κερασιά μου. Έγραψα αυτό το θέμα λίγο μετά τα μεσάνυχτα (όπως και τώρα που γράφω) και το απόγευμα διαπίστωσα ότι το είχες κι εσύ.
Έγινα έξω φρενών όταν διάβασα για τους εφοπλυστάδες. (η ορθογραφία είναι εσκεμμένη)
Καλή σου νύχτα.