Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Χρυσάβγουλο πάει στην Ποταμιά!

Καλημέρα και Καλό Μήνα.
Θα ξεκινήσω τον μήνα με ελπιδοφόρες ειδήσεις:

Χθες, στο χωριό Ποταμιά της Θάσου, τα Χρυσάβγουλα επιχείρησαν να μοιράσουν τρόφιμα, με τον γνωστό ποντικίσιο τους τρόπο. Όμως, οι κάτοικοι το είχαν μάθει και τους περίμεναν με... βάγια:
Με συνθήματα «Ο φασισμός δεν θα περάσει. Μη γίνεσαι το ψάρι που σε ταΐζουν» και «Ο φασισμός νικιέται με αγώνες και όχι με ελεημοσύνες», κατάφεραν να τους διώξουν από το χωριό, το οποίο έχει αριστερή παράδοση.
 
Πριν από μία εβδομάδα, τα μέλη της Χ.Α. διένειμαν τρόφιμα και στα Λιμενάρια, όπου η "πελατεία" τους ήταν μόλις καμιά δεκαριά άτομα.

Μετά την ανακοίνωση ότι τρόφιμα θα μοιράσουν τις προσεχείς μέρες και στην κοινότητα Παναγίας, οι κάτοικοί της έχουν διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να γίνουν δεκτοί ούτε οι ίδιοι ούτε τα προϊόντα τους!

Η ισχύς εν τη ενώσει: παλιά και διαχρονική αλήθεια, αδέλφια.

Και να μην ξεχάσω τα 15χρονα παιδιά του Γ΄Λυκείου Δεμενίκων Πάτρας, τα οποία έδωσαν τα λεφτά που είχαν μαζέψει για εκδρομή σε μαθητή του 11ου Γυμνασίου Πάτρας, ο οποίος έχει άμεση ανάγκη εγχείρισης στον εγκέφαλο! Σημαντική λεπτομέρεια: η οικονομική κρίση δεν επέτρεψε στα παιδιά να συγκεντρώσουν το αναγκαίο ποσόν για πενθήμερη και θα περιορίζονταν σε μονοήμερη. Ακόμα, όμως, και αυτά, τα έδωσαν αυθόρμητα για ένα άγνωστό τους παιδί! Ο διευθυντής του Λυκείου ήταν πολύ συγκινημένος μιλώντας σήμερα στην εκπομπή "Θηρία ενήμερα" από το Κόκκινο.


Το λιμάνι της Ψάθης στην Κίμωλο είναι ένα από τα 77 προβληματικά λιμάνια της νησιωτικής χώρας
Στην ίδια εκπομπή άκουσα μια κυρία που έχει κατάστημα στο λιμάνι της Κιμώλου να λέει ότι εδώ και τέσσερις μέρες ξεκίνησαν έργα εκεί -κάτι που εξέπληξε ευχάριστα τους κατοίκους. Υποθέτω ότι κάποιο ρόλο έπαιξε το βιντεάκι που τράβηξε ο επιβάτης και το οποίο αναπαράγεται διαρκώς στο διαδίκτυο.

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον του διαδικτύου -ή περίπου. 

6 σχόλια:

akrat είπε...

καλά νέα...

ανάσανα


καλό δείγμα

Λωτοφάγος είπε...

Γι' αυτό το έγραψα, φίλε μου. Για να ανασάνουμε λιγάκι.
Καλό μήνα

Διαχειριστής είπε...

Έδωσες περιεχόμενο στο Καλό μήνα!

Mia Petra είπε...

Και να φανταστείς πως τα παιδιά έδωσαν τα 900 ευρώ τους κι η επέμβαση χρειάζεται 70.000 ευρώ...
Αλλά υπάρχει φως στο τούνελ της αδράνειας μας φίλε μου. Γιατί αυτό δείχνει πως δεν κάηκαν όλοι οι εγκέφαλοι των γονιών της γενιάς του Πολυτεχνείου και κάτι απόμεινε ακόμα όρθιο...
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ!

Λωτοφάγος είπε...

@ Η συνέχεια δεν προβλέπεται τόσο αισιόδοξη, Κερασιά, γι' αυτό και καταφεύγω στην... αποτρεπτική μαγεία!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ο καθένας ό,τι μπορεί δίνει, Τζόαν. Εξάλλου, κάπου πήρε το αφτί μου ότι φιλοτιμήθηκαν και άλλοι από τη δωρεά των παιδιών.
Κάτι κινείται. Απλώς είναι πιο αργό από τα προβλήματα.
Καλό σου βράδυ.