Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Θύμησέ μου να μην πάω ποτέ στην Κίμωλο!

Μου έστειλαν βιντεάκι, που τράβηξε κάποιος από το κατάστρωμα του πλοίου "Αδαμάντιος Κοραής", καθώς αυτό προσπαθεί να δέσει στο λιμάνι της Κιμώλου.

Ποιο λιμάνι δηλαδη; Μια τσιμεντένια πλάκα που φλερτάρει ασύστολα με τη πρόσκρουση!

Τι κάνουν τόσα χρόνια οι κάτοικοι; Τι ψηφίζουν; Και αφού, μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, γιατί τους ξαναψηφίζουν; Γιατί δεν σκίζουν τα βιβλιάριά τους, μήπως τους θυμηθούν τα κανάλια και προβάλουν το δράμα τους;

Τριάντα χρόνια Πασοκοκρατίας, δεν βρέθηκε ποτέ ένα μεσογειακό πρόγραμμα, ένα ΕΣΠΑ, ένα βέσπα, για να φτιαχτούν λιμάνια; Έστω και υπερτιμολογημένα; 
Η μούντζα που ρίχνει η κοπέλα στο αυτοκίνητο που την κάνει λούτσα, θα έπρεπε κανονικά να δοθεί στους βουλευτές που τους κοροϊδεύουν τόσα χρόνια.
Είναι να απορεί κανείς πώς τέτοια νησιά έχουν ακόμα τουρισμό!

(Αν βαρεθείτε να βλέπετε το καράβι να πλησιάζει αργά, προχωρήστε το στο 04.56.)



Το δεύτερο βιντεάκι, από την ιστοσελίδα Econews, αναφέρεται στην αναβολή της εκδίκασης αγωγής, με την οποία η γνωστή εταιρεία αλλαντικών Creta Farm απαιτεί αποζημίωση 1.000.000 ευρώ από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», τον διευθυντή του Ινστιτούτου Θοδωρή Τσιμπίδη και τον επικεφαλής του Εργαστηρίου Ανόργανης και Αναλυτικής Χημείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Στέλιου Λιοδάκη. Η αναβολή ζητήθηκε από την εταιρεία.

Το "Αρχιπέλαγος" αναφέρει ότι “επιδίωξη της συγκεκριμένης εταιρείας φαίνεται να είναι η παράταση του εκβιασμού, τόσο προς το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος, όσο και προς το Πολυτεχνείο, με στόχο την αναστολή της έρευνας αλλά και των κατηγοριών για εκτεταμένη ρύπανση που έχει προκαλέσει η χοιροτροφική μονάδα της στην περιοχή του Λατζιμά Ρεθύμνου“. Οι αναβολές αποτελούν “πάγια τακτική εκφοβισμού, και όχι μόνο, που ακολουθούν οι ρυπογόνες βιομηχανίες ανά τον πλανήτη, η οποία φαίνεται να εισάγεται «με ενθουσιασμό» ολοένα και περισσότερο και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια”.
Η αγωγή έγινε για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή το 2011 το Τριμελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου είχε καταδικάσει σε ένα χρόνο φυλάκιση τον πρόεδρο της Creta Farm Μανώλη Δομαζάκη και είχε επιβάλλει πρόστιμο 3.000 ευρώ, για ρύπανση του περιβάλλοντος με πρόθεση.

Το Ινστιτούτο "Αρχιπέλαγος" έδωσε στη δημοσιότητα το βιντεάκι που τράβηξε για να στηρίξει τις αιτιάσεις του στο δικαστήριο.




5 σχόλια:

Γιάννης Αγιάννης είπε...

Όχι! Έγώ δεν φοβάμαι αν ο γυιός μου επισκεφτεί την Κίμωλο, γιατί ξέρω πια ότι υπάρχει και γι' αυτόν μια νέα θέση εργασίας στην κινέζικη γαλέρα της COSCO με 250 ευρώ το μήνα...

Λωτοφάγος είπε...

Για όλα τα παιδιά θα υπάρχει σε λίγο μια θέση στη γαλέρα της Cosco.
Όμως, έχει αυτό καμιά σχέση με το ανύπαρκτο λιμάνι της Κιμώλου;
Σε αυτή την περίπτωση δεν νομίζω να φταίνε οι Κινέζοι, αλλά οι ψηφοφόροι της Κιμώλου.
Φαντάζομαι πως, εκτός από τους μόνιμους -και ηλικιωμένους- κατοίκους, υπάρχουν και πολλοί άλλοι που κρατούν εκεί τα δικαιώματα, για να κάνουν μπούγιο. Τι έκαναν για να μην υφίστανται αυτό το μαρτύριο;

Γιάννης Αγιάννης είπε...

Καλέ μου Λωτοφάγε, ίσως δεν κατάλαβες την ειρωνία... Οι ίδιοι που έδωσαν τον Πειραιά στην COSCO, διατηρούν σ' αυτά τα χάλια το λιμάνι στην Κίμωλο.

Λωτοφάγος είπε...

Σωστά. Ωστόσο επιμένω στην απλή και ανόθευτη ευθύνη του ψηφοφόρου.

akrat είπε...

ραγιάδες....

έτσι μας μάθαν...