Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ο αρχαιολάτρης Αντώνιος ο Α΄

Όπως έγραψα και στο twitter χθες, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε στην εκλογική του περιφέρεια, δηλαδή στο Μουσείο της Ακρόπολης.

(Άσχετο, αλλά βάσει ποιου κανονισμού οργανώνεται εκδήλωση πολιτικού κόμματος σε Μουσείο;)
Εδώ εξηγεί πώς οι Αρχαίοι ημών έκαναν την... παπάρα τους -κοινώς μούσκευαν το ψωμί σε λάδι.

Κατά τη σύντομη περίοδο που υπήρξε υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση Καραμανλή Β', πρόλαβε να κάνει τρία πολύ σημαντικά πράγματα
  • Να "μεταφέρει" τον ναό του Απόλλωνα από την Ηλεία στη Μεσσηνία,
  • Να επανδρώσει το Μουσείο της Ακρόπολης με ψηφοφόρους του, και
  • Να κάνει έξαλλο τον Γαβρά, όταν έκοψε από την ταινία του σκηνές που έδειχναν τους πρώτους χριστιανούς να καταστρέφουν αρχαία μνημεία.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ προσπάθησαν να φτάσουν έξω από το Μουσείο για να διαμαρτυρηθούν για τις απολύσεις, αλλά τα ΜΑΤ τούς εγκλώβισαν στη Φιλελλήνων.



Διαμαρτυρία στο Μουσείο της Ακρόπολης την ώρα της ομιλίας Σαμαρά
Οι αρχαιολόγοι που θα χάλαγαν τη μαγιονέζα


 Μιλώντας για εκλογές, θυμήθηκα ότι, στον νέο εκλογικό νόμο που ετοιμάζεται (όπως ξέρουμε, κάθε κυβέρνηση θεωρεί χρέος της να αλλάξει φορολογικό και εκλογικό νόμο) συζητείται να συμπεριληφθεί και το εκλογικό δικαίωμα των ομογενών.

Η πρώτη γενιά μεταναστών μετά τον Εμφύλιο ήταν, στην πλειονότητά της, αγράμματη και ανειδίκευτη. Δούλεψε σκληρά και πρόκοψε, αλλά τα πολιτικά της πιστεύω σταμάτησαν στην ΕΡΕ. Οι αριστεροί είχαν καταφύγει στην Ανατολική Ευρώπη.
Συνεπώς, ανέκαθεν θεωρούσα ότι η ψήφος των μεταναστών της Αστόρια ή του Σικάγου θα ήταν καταστροφική για εμάς.
Από την άλλη, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, τα δυο μεγάλα κόμματα -και κυρίως η ΝΔ- φέσωσαν την Ολυμπιακή, μεταφέροντας δωρεάν σε εκλογικές περιόδους ψηφοφόρους της που ήταν μεν μόνιμα εγκατεστημένοι στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά δεν δίσταζαν να καθορίζουν με την ψήφο τους το μέλλον μας.

Τώρα, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Χιλιάδες νέοι και μορφωμένοι άνθρωποι έχουν μεταναστεύσει για να βρουν δουλειά. Και είναι έξαλλοι με τους πολιτικούς οι οποίοι τους εξανάγκασαν σε εκπατρισμό. 
Εδώ και τέσσερα χρόνια, οι φοιτητές του εξωτερικού δεν χάνουν ευκαιρία να παρέμβουν κάθε φορά που τα στουρνάρια σουλατσάρουν στα ξένα ιδρύματα προκειμένου να εξηγήσουν πώς χρεοκόπησαν την Ελλάδα ή πώς σκοπεύουν να ξεπουλήσουν δημόσια περιουσία που δεν τους ανήκει. Και τους ξεμπροστιάζουν κανονικά.

Εκτός αυτού, οι φοιτητές και οι μετανάστες μας είναι υποχρεωμένοι να δέχονται τα ειρωνικά σχόλια των ξένων και την απαξιωτική συμπεριφορά ιδιοκτητών, εστιατόρων και λοιπών αθώων Ευρωπαίων. Τους ζητούν μεγάλες προκαταβολές, τους αντιμετωπίζουν σαν κλέφτες και τους ρωτούν γιατί πρέπει να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τους τεμπέληδες Έλληνες.

Όλα αυτά δεν ξεχνιούνται, λαμόγια της πολιτικής. Οι νέοι μας τα ζουν καθημερινά. Όπως επίσης θυμούνται τα όνειρά τους και τα δάκρυα των γονιών τους.
Τολμήστε, λοιπόν, να δώσετε δικαίωμα ψήφου σε αυτούς τους αγανακτισμένους. Το δικαιούνται. Πιστεύω ότι θα το χρησιμοποιήσουν πολύ καλύτερα από τους ταπεινωμένους και παραζαλισμένους συμπολίτες μας. Και τοτε θα γελάσει κάθε πικραμένος.


Υ.Γ. Όσοι πιστεύετε πως το νερό είναι δημόσιο αγαθό και όχι ιδιοκτησία της κάθε γαλλικής πολυεθνικής, κάντε έναν κόπο να υπογράψετε στη διεύθυνση 

4 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Το ξέρεις το "'όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι"; Ε, αυτό έχω πάθει κι εγώ. Κάτσε πρώτα να δούμε τι θα ψηφίσουν οι..εκτός και μετά τα λέμε. Έχει φοβηθεί το μάτι μου, κάθε που έχουμε εκλογές... Άντε βγάλε συμπέρασμα, με ποια "λογική" ψηφίζει έκαστος από μας. Καλό σου βράδυ. Αύριο θα διαβάσω και την προηγούμενη ανάρτηση σου, γιατί έχει ΚΑΙ αυτή ενδιαφέρον.

Μα τι έγινε; Έφυγαν όλοι; Βρε μπας και..λεφτά υπάρχουν τελικά;!

Mia Petra είπε...

Α! Καλέ! Καληνύχτα!

Λωτοφάγος είπε...

@ :)) Αναφέρω τις πληροφορίες που έχω. Δεν μιλώ για το κοριτσάκι του μπαμπά ή τον λεβέντη της μανούλας που είχαν γνωριμίες και έπεσαν στα μαλακά.
Μιλώ για τα παιδιά που έψαξαν για δουλειά, που κάνουν ό,τι βρουν και που αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό των βορείων.
Που δεν ξέρουν πως, όταν χτυπάει η καμπάνα, δεν πρέπει να ρωτάς για ποιον. Συνήθως χτυπάει ΚΑΙ για σένα.

Εξάλλου, αυτό συνέβη και στην Ελλάδα, με τους ξένους μετανάστες και εμάς τους αρχοντοχωριάτες.

Λωτοφάγος είπε...

@ Υ.Γ. Δεν ξέρω αν υπάρχουν λεφτά, αλλά χωριά υπάρχουν σίγουρα!
Εγώ δεν έχω, δυστυχώς.
Καλό σου βράδυ