Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Διαβάζοντας τις ειδήσεις το πρωί...

Μητσοτάκης: Η παρουσίαση βιβλίου και οι απολύσεις στο Δημόσιο
... 3.000 άνθρωποι πήγαν στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, για να δουν τον Κων/νο Μητσοτάκη να παρουσιάζει το νέο (!) του βιβλίο. Κάποιοι φίλοι θύμωσαν, επειδή παρέστησαν και οι Μανώλης Γλέζος για τον ΣΥΡΙΖΑ και Σπύρος Χαλβατζής για το ΚΚΕ. Ίσως απλώς ήθελαν να μάθουν πώς καταφέρνει κανείς να μας έχει θάψει όλους και να ζει ακόμα.
Ο "επίτιμος" δεν δίστασε να ρίξει στην Αριστερά όλη την ευθύνη για την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Δηλαδή, πού θέλατε να τη ρίξει; Στον Πρετεντέρη και στο Μέγκα;
Η αλήθεια είναι πως η Αριστερά δεν επεξεργάστηκε προτάσεις για το μεταναστευτικό, αγόταν και φερόταν από διάφορους ρομαντικούς και δεν αξιοποίησε κοινωνιολογικά ευρήματα. Υποτίμησε, δηλαδή, τον κίνδυνο του εκφασισμού. Προφανώς δεν φαντάστηκε ότι, 70 χρόνια μετά την Κατοχή, οι επίγονοι των Ναζί θα γάβγιζαν στη Βουλή. Μέγκα σφάλμα!


 
... Ωστόσο, η καλή δουλειά ξεκινάει από νωρίς, κι έτσι μαθαίνουμε ότι στην Αρτέμιδα Αττικής (ξέρετε, στο δήμο με τα πολλά αυθαίρετα) έφτιαξαν κιόλας κατηχητικό, για να διδάσκουν στα παιδάκια τα υψηλά τους ιδεώδη (η είδηση εδώ).Τα παιδιά τα πήγαν οι γονείς τους, οι οποίοι προφανώς είναι ψηφοφόροι της Χ.Α. Δείτε τις φάτσες στην φωτογραφία. Επίσης, τα παιδάκια φορούν κόκκινα και πορτοκαλί μπουφάν, αλλά αυτό υποθέτω ότι θα διορθωθεί στο άμεσο μέλλον -μόλις ετοιμαστούν τα ανάλογα μπλουζάκια.

... Προς μεγάλη χαρά των χρυσαύγουλων που λέγαμε, ογδόντα πέντε βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν τροπολογία, με την οποία θα εισάγονται στις στρατιωτικές σχολές μόνο Έλληνες το γένος. Αναμενόμενη η εξέλιξη, δεδομένου ότι το δικαίωμα στην ελληνική ιθαγένεια αφαιρείται πλέον από τα παιδιά που γεννιούνται εδώ ή μετέχουν της ελληνικής παιδείας. Ο Κων/νος Τσιτσελίτης, πρόεδρος  της Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και καθηγητής στο Παν/μιο Μακεδονία, δηλώνει ότι η τροπολογία υπονομεύει την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου που εδράζεται στην ισότητα των πολιτών. Η χθεσινή Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει ότι αρχηγός του βρετανικού πολεμικού ναυτικού είναι Έλληνας το γένος, ο Τζορτζ Ζαμπέλας! Μάλλον οι Άγγλοι δεν ανησυχούν για το αξιόμαχον του στρατεύματος.

 
... Ο νεορώσος Ζεράρ Ντεπαρντιέ ξεφάντωσε σε γλέντι του νέου του φίλου Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτη της Τσετσενίας, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα από διεθνείς οργανώσεις! Δήλωσε μάλιστα ότι θα γυρίζει και ταινία στην Τσετσενία! Δεν μάθαμε αν πήρε φακελάκι με εξαψήφιο ποσό, από αυτά που συνηθίζει να προσφέρει ο Καντίροφ στους διάσημους καλλιτέχνες που προσκαλεί. (Εφ.τ.Σ/26.2.13) 
Βλαντιμίρ, δεν διαβάζεις Ιστορία. Πέρσες και Σπαρτιάτες την έχουν πατήσει πολύ πριν από σένα. Τύποι που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους για να μην πληρώσουν φόρους, θα πουλήσουν και τη μάνα τους, αγόρι μου. Πόσω μάλλον εσένα.

... Ο Βαγγέλας συνεχίζει να γεννά νέες ιδέες. Μετά το χαράτσι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, ζητάει τώρα να εγγραφεί στο αναθεωρημένο Σύνταγμα και η μείωση των συντάξεων! Δεν προχωράει κατευθείαν στην ευθανασία;


η φωτογραφία από τον Πιτσιρίκο
... Όσο περισσότερο αλληθωρίζει δεξιά ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο περισσότερο συμπαθώ τον Μπέπε Γκρίλο. Ουρλιάζει, βρίζει, χειρονομεί, δεν χαϊδεύει κανέναν και βάλλει κατά του ευρώ, που διέλυσε τη Νότια Ευρώπη. Βαρέθηκα τον καθωσπρεπισμό και τις χλαπάτσες. Παιδιά, έχουμε πόλεμο. Αν δεν πείτε τα σύκα-σύκα, οι Ναζί θα παρελαύνουν σε λίγο στις γειτονιές.

... Στην Εύβοια, πάντως, ένας απατημένος σύζυγος διαπόμπευσε τη σύζυγό του ημίγυμνη στους δρόμους του χωριού! Την είδηση μού την έστειλε η κόρη μου, με το σχόλιο: "και εις ανώτερα μάς εύχομαι, π.χ. λιθοβολισμό". Δημοσιεύτηκε με αρκετό λυρισμό εδώ, αλλά ο πρώτος σχολιαστής από κάτω αφηγείται τι γίνεται και στην υπόλοιπη "βαθιά" Ελλάδα.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ξεκίνησα πολύ αισιόδοξα τη μέρα μου. Την υγειά μας νά' χουμε.

6 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Δεν είναι τρόπος αυτός να ξεκινάς τη μέρα σου Λωτό, θα πάθεις και τίποτα στο τέλος! Εκτός φυσικά από την είδηση για τον Γκρίλο που είναι αισιόδοξη. Τέτοια χρειαζόμαστε!

Μαρία Νικολάου είπε...

Πολύ με τσατίζει το ότι μας ενοχλεί ότι ο Τσίπρας δεν έχει ξεκάθαρη θέση για το μεταναστευτικό, ενώ ΚΑΝΕΙΣ δεν έριξε καμία ευθύνη στις κυβερνήσεις του πασοκ και της νδ που είναι υπαίτιοι του προβλήματος. Συγνώμη βρε παιδιά, ποιος είναι κυβέρνηση; Αυτός που κυβερνά θα λύσει και το θέμα. Πρώτη φορά βλέπω να κατηγορούν οι πάντες την αντιπολίτευση λες και είναι κυβέρνηση. Και το ακούω και από κάτι νεοδημοκράτες και τρελαίνομαι.
Όσο για την ΧΑ λυπάμαι πάρα πολύ. Θέλω να κάνω μια ανάρτηση αλλά ειλικρινά στεναχωρήθηκα πολύ και δεν έχω όρεξη. Δεν ξέρω αν έχει και νόημα.

Καλό βράδυ.

Λωτοφάγος είπε...

@ Κάτι χειρότερο από κατάθλιψη εννοείς, Κερασιά μου;
Μπα, δεν κινδυνεύω. Βάζω μουσική, διαβάζω ένα αστυνομικό ή αναζητώ μια καλή είδηση και συνέρχομαι.
Να είσαι καλά.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ξαναδιάβασε την παράγραφο, Μαρία μου, και θα δεις πως οι κατηγορίες δεν είναι βαριές. Απλώς δεν θεώρησαν σοβαρή την απειλή.
Η Αριστερά αγαπάει τους ανθρώπους και είναι πάντα υπέρ των αδυνάτων. Έπρεπε, όμως, να είναι πιο διορατική. Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα στελέχη για σοβαρές αναλύσεις.

Μιλάω για "Μέγκα σφάλμα", υπονοώντας ποιος είναι ο κύριος υπεύθυνος για την άνοδο της Χ.Α. Τα υπόλοιπα κανάλια δεν έφτασαν ποτέ τη δόξα του Μέγκα.

Λωτοφάγος είπε...

Υ.Γ. Μαρία, πάντα έχει νόημα να μιλήσεις για την Χ.Α. Να φωτίσεις κάποια άλλη πλευρά, ίσως. Οι καιροί είναι δύσκολοι.

Μαρία Νικολάου είπε...

Βασικά δεν μιλούσα για τα γραφόμενά σου όταν έλεγα για τον Τσίπρα αλλά για μια γενική άποψη που συναντώ γύρω μου πολύ έντονα τελευταίως. Εσύ μια χαρά τα γράφεις.

Για την ΧΑ έγραψα τελικά.