Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Λεφτά, λαμόγια και μισάνθρωποι υπάρχουν!

Δεν είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε τι γίνεται στην Ελλάδα από ξένα ΜΜΕ. Είχε ξαναγίνει επί Χούντας. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Μετά τον Guardian, ο οποίος απειλήθηκε με μήνυση από τον Νίκο Δεν-Δια, ακολούθησαν ο Reuters, το CNN, oi Financial Times.
Τη σκυτάλη πήρε ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός France2. Όπως γράφει η Γεωργία Βορύλλα στην εφημερίδα 6μέρες και αναδημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Ποντίκι, ρεπόρτερ του σταθμού που βρέθηκαν στη Χαλκιδική για επιτόπια έρευνα, επισκέφθηκαν τα μεταλλεία, την περιφραγμένη περιοχή στο δάσος των Σκουριών και, εκτός από τη γνώμη του εκπροσώπου της καναδικής εταιρείας, ζήτησαν και τη γνώμη του δημάρχου Αριστοτέλη, Χρήστου. Πάχτα, προσπαθώντας να διερευνήσουν τις καταγγελίες κατοίκων για υπόγειες συναλλαγές.
"Στο πλάνο εμφανίζεται πράγματι ο δήμαρχος να μιλά σε άπταιστα γαλλικά για 1.500 με 1.600 θέσεις εργασίας, αλλά και για άλλες 3.500 έμμεσες θέσεις που θα αναπτυχθούν. Είναι η στιγμή όμως που έρχεται η κρίσιμη ερώτηση: «Κερδίσατε κάτι για τη στήριξή σας στους Καναδούς;» ρωτά η Γαλλίδα δημοσιογράφος προκαλώντας εκνευρισμό στον κ. Πάχτα, που διακόπτει τη συνέντευξη και λέει στην έκπληκτη δημοσιογράφο, αφήνοντας κατά μέρος τα γαλλικά του, ότι είναι ανεπίτρεπτη και προσβλητική μια τέτοια ερώτηση."

 

Όμως, το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι, οπότε η καλή δημοσιογράφος μίλησε με υπεύθυνο της καναδικής εταιρείας, ο οποίος της αποκάλυψε: «Σε ό,τι μας αφορά, ο Πάχτας υποστήριξε πάντα τη μεταλλευτική εκμετάλλευση, αλλά, όπως καταλαβαίνετε, αυτό δεν είναι πολύ καλό για εμάς. Μας ζητά να προσλάβουμε όλους τους δικούς του. Να τους βρούμε δουλειά. Αλλά δεν μπορούμε να προσλαμβάνουμε τον οποιονδήποτε»!

Ο ΕΟΤ γύρισε διαφημιστικό σποτάκι για την Ελλάδα στις όχθες του... Τάμεση, το οποίο κόστισε 75.000 ευρώ και μάλλον προωθεί το μύθο του πολυπολιτισμικού Λονδίνου, παρά τη δύσμοιρη χώρα μας. Πού πήγαν τόσα λεφτά; Πάντως όχι στους πεινάλες που χορεύουν μέσ' στην τρελή χαρά! Για όσους δεν έτυχε να δείτε αυτή την αηδία, ευκαιρία να καλύψετε το κενό:



Σαν να μην έφτανε αυτό, ο πρώην ειδικός σύμβουλος -προφανώς μέλος της ακριβοπληρωμένης ορδής ειδικών συμβούλων που κατέκλυσε τα υπουργεία από το 2009- Κώστας Βασιλάκος προσπάθησε να υπεξαιρέσει (σε απλά ελληνικά "να βουτήξει") 147.600 ευρώ από τα ταμεία του ΕΟΤ!
Ναι, λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι για κοινούς θνητούς. Αυτοί, ας πρόσεχαν τι ψήφιζαν τόσα χρόνια.
Κάποιος γνωστός γνωστού, πρώην σύμβουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού, μου περιέγραψε τη ρεμούλα που επικρατούσε ακόμα και μετά το 2010, συμπληρώνοντας: "Αν ξαναγινόμουν σύμβουλος, αυτή τη φορά θα έτρωγα κι εγώ!"

Για το τέλος, σας έχω μια λυρικότατη περιγραφή νυχτερινής περιπολίας:
«21η Δεκεμβρίου 2012. Γυμνό βουνό της Αττικής. Η ομάδα με τα μαύρα συνεχίζει αθόρυβη την ταχεία πορεία. Μαύρη στολή, παντού μαύρο χρώμα και οι σκιές αόρατες μέσα στο σκότος της νύχτας. Στοίχημα ένα, να αναρριχηθούμε ψηλά μέχρι το λυκαυγές. Πορεία ευθεία χωρίς παρακάμψεις, πάνω από κάθε εμπόδιο, πάνω από κάθε αντιξοότητα. Σιωπή απόλυτη, τοπίο ψυχρό, ηρεμία παγωμένης νύχτας. Μοναχικό βάδην, κρυμμένη η ζωή του βουνού, κρυμμένη και η ομάδα μες στο σκοτάδι και τη σιωπή. Ένα βήμα ακόμη για την κορυφή. Η φάλαγγα κατ' άνδρα σταματά. Στάση προσοχής. Η κορυφή κατελήφθη. Στα πόδια μας η πόλη. Εκατομμύρια ψυχές κλεισμένες σε οικιστικά τετράγωνα σκυροδέματος. Οι δικές μας ψυχές ελεύθερες. Βλέμματα στραμμένα στην Ανατολή. Προσμένουμε τη μεγάλη στιγμή. Με σταθερές, ευλαβικές κινήσεις ξετυλίγεται η σημαία. Μεμιάς κυματίζει στον Αττικό ουρανό. Χρώμα του αίματος και το σύμβολο του Ήλιου στο μέσο».
Ποιητής, ο Ηλίας Κασιδιάρης και συνοδοιπόροι του χρυσαυγίτες αγωνιστές! Τι ταλέντα κρύβει η Βουλή!
 
Για να σας αποζημιώσω, ένα όμορφο ορχηστρικό κομμάτι από τον θεσσαλονικιό συνθέτη Γιώργο Καζαντζή:




8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαυρο φιδι που μας εφαγε! ΒΑΣΩ

Mia Petra είπε...

"Λονδίνο! Τι μου θύμησες! Ότι δεν έχω πάει"!!!! Βουτσάς!
Όλη η ιστορία έγινε για να φανεί η φάτσα της Όλγας μάλλον... Οπότε, στείλε το στον Μαζεστίξ το βιντεάκι, θα το εκτιμήσει δεόντως!
Εγώ με το φτωχό μου το μυαλό, κατάλαβα ότι διαφημίζουν το Λονδίνο!
Άμα θες να διαφημίσεις την Αθήνα, δείχνεις Αθήνα...
Νομίζω;;;!

...Ατακαδόρ είπε...

Σάς διαβεβαιώνω πάντως ότι δεν «τά 'πιασαν» από τον Δήμαρχο ...Λονδίνου!!!

Από τον παραγωγό του βιντεακίου τά 'πιασαν. Ως συνήθως.
Κάνει πέντε;
Κάνουμε προσφορά για τριανταπέντε (και κάνα δυό βοηθητικές από παραγωγούς-μαϊμούδες με 40 και 45 για να φανεί ότι είμαστε φτηνότεροι...) και τα τριάντα καθαρά τα μοιραζόμαστε με τους εγκρίνοντες.

Έτσι παίζεται το παιχνίδι χρόνια πολλά τώρα.
Ο Δήμαρχος του Λονδίνου δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ ανάμιξη,
σας διαβεβαιώνω στο λόγο της τιμής μου!
{τυχαίνει να έχω ακόμα τιμή...}

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !

- - - - - - - - -
Υ.Γ.
Μην ξαναπιάσεις στο στόμα σου το όνομα "κασσιδιάρης" ή "χρυσαυγίτες", θα σού βάλω πιπέρι!
ΕΓΕΡΘΗΤΟΙ είναι τα άτομα!
Έτσι να τους λές και θα σού βάλω βανίλια στο στόμα!

Διαχειριστής είπε...

Καλή Χρονιά και όλα τα καλά!

Λωτοφάγος είπε...

@ Πώς το έλεγε ο Κραουνάκης; "Όλα μαύρα κι ένα πιάνο", ή κάπως έτσι.
Καλή χρονιά, με υγεία και εργασία, Βάσω μου.

Λωτοφάγος είπε...

@ Κανονικά, το Λονδίνο οφείλει να μας ανταποδώσει τη φιλοφρόνηση, κάνοντας βιντεάκι για το Λονδίνο από την Πλάκα! Προσφέρομαι να βρω τα σωστά σημεία που θα αναδείξουν την ομορφιά της αγγλικής μητρόπολης.
Καλή χρονιά, Πιστέ Φίλε.

Λωτοφάγος είπε...

@ Σε πιστεύω, Ατακαδόρ μου. Δεν υπονόησα ποτέ ότι τα μοιράστηκαν με τον δήμαρχο Λονδίνου. Τα μοιράστηκαν μεταξύ τους.
Εντάξει, να αποφύγω το όνομα των ακατονόμαστων, αλλά οι υπόλοιποι θα καταλαβαίνουν για ποιους μιλώ;
Καλή σου χρονιά, και πάντα πνεύμα αντιλογίας.

Λωτοφάγος είπε...

@ Κερασιά μου, σου εύχομαι τα καλύτερα. Ξέρεις να τα αξιοποιείς!