Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Οι μηχανές παίρνουν σιγά σιγά μπροστά.

Απλώς εξαιρετικός, ο Εξάντας!

(Χαζεύοντας στο Twitter λίγο μετά, ανακάλυψα μια απίστευτη είδηση στο μπλογκ LEFTeria και την αναδημοσιεύω, για να χαρείτε κι εσείς:)

"Όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ της εφημερίδας "Η Ελλάδα Αύριο", το Σάββατο (24 Νοεμβρίου 2012), λίγο μετά τις 11.30 το πρωί, συντεταγμένη ομάδα 30 μελών της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε στην κεντρική πλατεία του Ελληνικού και ξεκίνησε το "θεάρεστο" έργο της.
 

Κατέστρεψε ένα πανό του ΚΚΕ και έπειτα άρχισε να διενεργεί έλεγχο ταυτοτήτων σε μητέρες που είχαν πάει τα παιδιά τους σε παιδική χαρά,ψάχνοντας για αλλοδαπούς!

 Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο...

'Οπως αναφέρει ο Περικλής Καπετανόπουλος, που υπογράφει το άρθρο, " Απο στόμα σε στόμα και με το τηλέφωνο, διαδόθηκε το νέο: ¨Πάτησαν στη πόλη μας φασίστες!¨. Σήμανε γενικός συναγερμός, όπως στην περίοδο της Κατοχής, όταν έκαναν έφοδο στις προσφυγογειτονιές, στο Ελληνικό, στην Καισαριανή και την Κοκκινιά οι μπουραντάδες και οι ταγματασφαλίτες!

Σε μερικά λεπτά, μαζευτηκε τόσος κόσμος,ώστε οι χρυσαυγίτες τα έχασαν και άρχισαν να υποχωρούν. Με επικεφαλής τον δήμαρχο Χρ.Κορτζίδη και δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του,άρχισε η εκδίωξη των νεοφασιστών κατά μήκος της οδού Ιασωνίδου, προς την Γούναρη και την Ανδρέα Παπανδρέου, σtη Γλυφάδα...

Σε λίγο,στον όγκο των πολιτών που απωθούσε τους χρυσαυγίτες από την γειτονιά του,προστέθηκαν και οδηγοί, που ακινητοποιούσαν τα οχήματά τους και έπαιρναν θέση στο αντιφασιστικό μπλόκ.

Η μεγάλη προσέλευση και η μαχητικότητα του κόσμου αλλά και το "βανάκι" το δήμου με τα μεγάφωνα στη διαπασών κατάφεραν να μετατρέψουν την φασιστική φιέστα, σε μια μεγάλη αντιφασιστική πορεία, που τους είχε πάρει απο πίσω, φωνάζοντας συνθήματα όπως "΄Ποτέ ξανά φασισμός", "Ούτε στην Βουλή,ούτε πουθενά,τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά".

Φτάνοντας στη Γλυφάδα, ομάδα των ΜΑΤ έκανε την εμφάνισή της και "έκλεισε" τον δρόμο στην αντιφασιστική πορεία στο ύψος της οδού Ζησιμοπούλου.
Στην αγωνία της η αστυνομική δύναμη να φυγαδεύσει τους νεοφασίστες, έριξε έως και χημικά στους διαδηλωτές" 

6 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Μάλιστα! Έτσι τα ΜΑΤ, τα φασισταριά υπό τις εντολές του φασίστα Δένδια.

Ο Κορτζίδης είναι σπουδαίος!

Μαζεστίξ είπε...

Ο Κορτζίδης είναι ο πραγματικός Μαζεστίξ.
Ο πραγματικός αρχηγός του "γαλατικού χωριού" του Ελληνικού.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γκράφιτι με τους Γαλάτες στην εισοδο του Ελληνικού.


Ο φασισμός επελαύνει και δεν ξε΄ρω πλέον ποια είναι η κατάλληλη αντίδραση σε αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Δε θα περασει ο φασισμος!θα ειμαστε στρατευμενοι στον αγωνα εναντιον του μεχρι την τελευταια μας ανασα!! ΒΑΣΩ

Λωτοφάγος είπε...

@ Εκείνο που με εντυπωσίασε, Κερασιά, δεν είναι ο Κορτζίδης -του οποίου όλοι ξέρουμε τους αγώνες και το κουράγιο- αλλά οι οδηγοί που ακινητοποιούσαν τα αυτοκίνητά τους και ενώνονταν με τους υπόλοιπους!

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλό δείγμα αντίδρασης αυτό, Μαζεστίξ. Σε πρώτη φάση να τους διώξουμε από τις γειτονιές μας.
Στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά το χουνέρι που είχαν κάνει κάτοικοι στον Άδωνι όταν πήγε σε ζαχαροπλαστείο, δεν τολμάει να ξεμυτίσει κανένας φασίστας εκεί.
Σε δεύτερη φάση, να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τα δίκτυα αλληλεγγύης.

Λωτοφάγος είπε...

@ Γεια σου, Βάσω, αντάρτισσα!
Ναι, δεν πρέπει να περάσει ο φασισμός. Αλλιώς, θα κάνουμε δεκαετίες, ίσως και αιώνες για να απελευθερωθούμε.
Καληνύχτα.