Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Καληνύχτα, Ελλάδα.

Απόψε το δικαστήριο έκρινε αθώο τον Κώστα Βαξεβάνη, προκαλώντας τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων! Στη λίστα που δημοσίευσε, δεν έκανε καμιά επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, και αυτό μπορεί να το δει ο καθένας αγοράζοντας το περιοδικό.
Η απόφαση είναι νίκη της Δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας και ως τέτοια πρέπει να μας κάνει χαρούμενους.

Από το μπλογκ του Μάκη Νοδάρου
 Αυτή είναι η ευχάριστη είδηση της ημέρας.


Μια παρένθεση εδώ: ο περίφημος τυφώνας Σάντι, που έπληξε τη Νέα Υόρκη και απασχόλησε τόσο πολύ τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, προτού επισκεφθεί το Μανχάταν είχε χτυπήσει την Καραϊβική.

Από το facebook της ιστοσελίδας http://www.trueactivist.com/
Ελάχιστους, όμως απασχόλησαν οι δεκάδες νεκροί στην Αϊτή. Βλέπετε, οι καταστροφές σε χώρες εκτός των mainstream δεν πουλάνε: Οι άνθρωποι εκεί, απλώς γλείφουν τις πληγές τους. Κατά τη νεφελώδη και εγωκεντρική άποψή μας, ούτε κατάθλιψη παθαίνουν ούτε σταματούν να χορεύουν!

Καραϊβική: 57 οι νεκροί από τον τυφώνα Σάντι



Απόψε, για μια ακόμα φορά, πολιορκείται το θέατρο "Χυτήριο" από περίπου 150 ακροδεξιούς και θεούσες, όπως είπε στις 10.00 μμ ο ίδιος ο Λαέρτης Βασιλείου. Παρά τις δηλώσεις ιεραρχών ότι "ο Θεός δεν χρειάζεται υπεράσπιση", τα μεσαιωνικά κατάλοιπα συγκεντρώθηκαν πάλι σαν βρυκόλακες έξω από το θέατρο, κατέστρεψαν τα πανό και ό,τι βρήκαν μπροστά τους και άφησαν εμβρόντητους δημοσιογράφους ξένων εντύπων που ήταν παρόντες. Στον σκηνοθέτη που βγήκε να τους μιλήσει, πέταξαν αντικείμενα, έβρισαν και απείλησαν την οικογένειά του! Η αστυνομία περιορίζεται σε ρόλο θεατή! Κατόπιν τούτου, οι παραστάσεις δεν θα συνεχιστούν.

 

"Η χώρα που γέννησε την ελευθερία της έκφρασης δεν υπάρχει πια", δήλωσε ο Λ. Βασιλείου στο "Κόκκινο". Και συμπλήρωσε, συγκρατώντας με κόπο την οργή και την απελπισία του: "Καληνύχτα, Ελλάδα".               

10 σχόλια:

Μαρία Νικολάου είπε...

Τον Βαξεβάνη, αν και δεν μου πολυαρέσει η μάπα του, τον παραδέχομαι. Έχει πολύ θράσος, αυτό που πρέπει να έχουν όλοι οι δημοσιογράφοι. Μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία. Μπράβο του.

Ποια Αϊτή; Δεν είναι σικ...

Τελικά κατέβηκε το έργο. Κρίμα. Άραγε από αυτούς που ωρύονταν απ΄έξω μπήκε κανείς στον κόπο να δει το έργο;Έτσι από περιέργεια βρε αδερφέ... να δουν για τι σκατά γκαρίζουν.
Έχω στεναχωρηθεί πολύ με αυτό το θέμα. Πρέπει να αγωνιζόμαστε να μένουν τα θέατρα ανοιχτά, να τα στηρίζουμε. Αν αρχίσουμε και τα κλείνουμε την επόμενη τι θα γίνει; Θα προπηλακίσουν και τον Αγγελάκα όταν τραγουδά το Αιρετικό; Αυτό να δούμε ακόμα. Να κόψουμε και τις συναυλίες... και να μείνουμε σπίτι να βλέπουμε τα τούρκικα.

Καλημέρα...

Διαχειριστής είπε...

Καλημέρα Λωτό - και Μαρία.

Αυτό το έργο το θεωρώ μαλακία. Παρόλα αυτά θέλω να συνεχίσει να προβάλλετε, όπως εξάλλου και τόσα και τόσα χαζά γύρω μας, που δεν είναι η λύση να πάω και να λοιδορώ και να βιαιοπραγώ στους συντελεστές τους.

Ένα σύννεφο σκοταδισμού απλώνεται επάνω από αυτή τη χώρα, ότι πιο βρώμικο και επικίνδυνο.

Η αθώωση Βαξεβάνη πολύ ελπιδοφόρα, μια αισιόδοξη νότα μέσα στην κατάπτωση.

''ο πιο πιστός φίλος του σκύλου'' είπε...

Καλησπέρα Λωτοφάγε. Είχα αναπτύξει και στον Μαζεστίξ τις απόψεις μου περί Βαξεβάνη. Γιατί τον αθώωσαν άρον-άρον;;;;; Φοβήθηκαν τις αντιδράσεις του κόσμου κι όσο για την "Λήστα", βλέποντας και κάνοντας. Άντε κι αποκαλύφθηκε. Το παρακάτω περιμένω εγώ, γιατί είμαι και πολύ άπιστος Θωμάς...
Αϊτή: καλά, πότε έγιναν εκεί όλα αυτά;;; Που ήμουν εγώ; Έβλεπα Πρετεντέρη;;;!!
Το "Χυτήριο" είναι αντικατοπτρισμός της (πουτάνας) της κοινωνίας μας...
Δεν ξέρω πως ήταν η παράσταση, αλλά όπως λέει και το "κ.κ", αρκεί που παιζόταν. Στην Δημοκρατία όλα επιτρέπονται. Στην ποια;;;.......
"Καληνύχτα Ελλάδα" με τα μπούνια...

Λωτοφάγος είπε...

@ Ο καημένος ο Βαξεβάνης, τελικά, σε ελάχιστους αρέσει φυσιογνωμικά, Μαρία μου. Δεν μπορούν να είναι όλοι Τζόνι Ντεπ! Είναι και αξύριστος... :))
Πέρα από την πλάκα, όμως, κάνει πολύ καλή δουλειά και είναι από τους λίγους που έγιναν και διάσημοι για την ποιότητά τους.

Γιατί; Είχε δει κανένας από αυτούς που ουρλιάζανε τότε, τον "Τελευταίο Πειρασμό"; Σιγά μην μπαίνανε σε θέατρο οι σκοταδιστές!

Έχεις απόλυτο δίκιο. Αν συνεχίσουμε να τους δίνουμε θάρρος, τελικά θα μας υπαγορεύουν τι θα δούμε και πού θα το δούμε!

Λωτοφάγος είπε...

@ Κερασιά μου, έκρουα τον κώδωνα του κινδύνου από αυτό το μπλογκ, εδώ και χρόνια.
Δεν κάνω τον προφήτη, αλλά μερικά πράγματα φωνάζουν από μακριά. Ιδίως αν έχεις δει το alien να επωάζεται από τη δεκαετία του 1980.
Τώρα ξυπνήσανε πολλοί, το συζητάνε, κι αυτό είναι καλό.

Λωτοφάγος είπε...

@ Η δημοσίευση της Λίστας -έστω κι αν δεν είναι η τελική- έχει προκαλέσει τριγμούς, Πιστέ Φίλε.
Διότι από το "εδώ λίστα-εκεί λίστα-πού είναι η λίστα", φτάσαμε να δούμε τα ονόματα τυπωμένα.
Η δικογραφία Βουλγαράκη και συμβίας πήγε ήδη στη Βουλή. Αν σε 10 μέρες δεν ξεχάσουμε την όλη ιστορία, θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις και θα γελάσει κάθε πικραμένος. Όσο για την τιμωρία... ίδωμεν.

Πρετεντέρης; Κακές παρέες κάνεις!
Την εικόνα από το fb που δημοσιεύω μου την έστειλε η κόρη μου.

Ακριβώς: στη Δημοκρατία όλα επιτρέπονται. Εμείς δεν διαθέτουμε τέτοιες χλίδες.

''ο πιο πιστός φίλος του σκύλου'' είπε...

Γιατί; Με τους Δίδυμους Πύργους, το ίδιο δεν έγινε; Μας ζάλιζαν τα αυτιά την ίδια ώρα που στην Αφρική πεινάει κόσμος και στη Συρία, στο Ιράκ κλπ γίνεται χαμός! Υποκρισία.

Σήμερα διάβασα τα άρθρα σου από τα ταξίδια σου (όχι όλα, έχω διάβασμα ακόμα, ευτυχώς!) κι έπαθα πλάκα γιατί έχω κι εγώ ψώνιο με τα ταξίδια και τις φωτογραφίες. Μάλιστα, μια φωτογραφία στην Ελβετία, με ένα ζωγραφισμένο κτήριο, την έχω τραβήξει κι εγώ ολόιδια! Χαχα! Καλά, η Σκωτία απίστευτη! "Τι μου θύμησες! Ότι δεν έχω πάει"!!! Βουτσάς!

Λωτοφάγος είπε...

@ Χσχαχα! Να πας οπωσδήποτε στη Σκοτία, Πιστέ Φίλε. Και να περπατήσεις στις πόλεις της, αν μπορείς.
Πάντα να τις περπατάς τις πόλεις. Να μην μένεις στη "βιτρίνα" τους.
Να μπαίνεις στα σούπερ μάρκετ και να χαζεύεις στις λαϊκές. Παίρνεις έτσι μια ιδέα από τις συνήθειες των κατοίκων, την αισθητική και τη συμπεριφορά τους. Κάτι που θα ήταν αδύνατον αν ακολουθούσες μονάχα το γκρουπ.
Έχουμε σεργιανίσει σε λαϊκές της Σικελίας, του Βελγίου, της Ελβετίας, της Ολλανδίας και της Πορτογαλίας. Εξαιρετικές εμπειρίες!

Έχεις πάει στη Λουκέρνη κι εσύ; Νομίζω πως είναι η ομορφότερη ελβετική πόλη.Τουλάχιστον μας φάνηκε... φιλική στον χρήστη.

''ο πιο πιστός φίλος του σκύλου'' είπε...

Μόλις αναρτηθεί το νέο κείμενο μου, θα καταλάβεις πως μου αρέσει το ταξίδι. Ελβετία και Γερμανία θα έμενα άνετα! Απίστευτη ομορφιά. Κι οργάνωση. Να γυρνάς Ελλάδα και να σου έρχεται να φας τα σίδερα...

Λωτοφάγος είπε...

@ Φίλοι που μένουν από παλιά στις δύο αυτές χώρες νοσταλγούν την Ελλάδα. Τους ενοχλεί η τόση τάξη.
Δεν ξέρω. Εμένα μου άρεσαν όλες οι χώρες που έχω επισκεφθεί και όλες οι πόλεις, εκτός από τη Γενεύη. Πολύ αποστειρωμένη και ψυχρή.