Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Φωτογραφίες με σημασία

Καλό μας μήνα. Κάποια μέρα θα γίνει επανάσταση, αλλά δεν θα το μάθουμε διότι θα απεργούν οι δημοσιογράφοι!

Στην Ισπανία έγραφε: "Ζητώ βοήθεια για την οικογένειά μου στο δάσος"

 

Στη Χαλκιδική μεταφράστηκε σε:

 Image

Τα παιδιά της Ιερισσού αντέδρασαν με τον τρόπο τους στην επικείμενη καταστροφή της Χαλκιδικής από τους διεθνείς χρυσωρύχους, φορώντας στην παρέλαση περιβραχιόνια και μπλουζάκια:

 

 

Όλες οι πιο πάνω εικόνες από http://antigoldgreece.wordpress.com/

Τέλος,
Αφιερωμένο εξαιρετικά στο ΚΚΕ, που ψήφισε την Τρίτη «παρών» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί ο ΓΑΠ στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής για να καταθέσει για την περίφημη Λίστα Λαγκάρντ
Σε αντίθεση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν με θέρμη την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων:

Η... ονειρική φωτογραφία από εδώ
Θα ζήσω να δω συτή τη μαγική μέρα, άραγε;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Βενιζέλος και ο ΓΑΠ είναι αναλώσιμοι. Το θέμα είναι να μη βρεθεί νέος ΓΑΠ και νέος Βενιζέλος.

ΥΓ: Το ΚΚΕ δήλωσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να κληθεί ο ΓΑΠ στη επιτροπή για εξηγήσεις. Απλώς θεωρεί αδιέξοδη τη διαδικασία ("Δεν ξέρω", "Ξέχασα που έβαλα τη λίστα", "Την έχασα" κτλ.), γι'αυτό ψήφισε λευκό, και θεωρεί πιο αποτελεσματικό ένα νόμο που θα ονομαστικοποιεί τις μετοχές των ΑΕ, θα βάζει φρένο στις offshore και θα ελέγχει την κίνηση του χρήματος. Έτσι θα μπορεί να φανεί πού πήγαν οι μίζες.

Διαχειριστής είπε...

Καλό μήνα Λωτό που μας τα λες τόσο ωραία!

Όλο υπέροχο!

Σπύρος είπε...

Το σχόλιο σας για το κκε είναι αυστηρό και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό. Πως μπορεί το κκε να έχει εμπιστοσύνη στη ταχτική που ακολουθεί ο σύριζα όταν αναθεωρεί και την δικιά του ταχτική; Για του λόγου το αληθές σας παραπέμπω σε ανακοίνωση της Α. Παπαρήγα που δημοσίευσε ο ριζοσπάστης της 30-10-2012. Αναφερόμενη στην ενδεχόμενη καταψήφιση των μέτρων δήλωσε ότι αν δεν συνοδευτούν με ριζική ανατροπή, που με την γλώσσα του κκε, σημαίνει λαϊκή εξουσία τότε τα βάσανα του λαού θα χειροτερέψουν. Ψάχνω να βρω διαφορές με την τοποθέτηση του Στουρνάρα χτες στη βουλή, ο οποίος είπε ότι αν δεν ψηφιστούνε τα μέτρα θα γίνουμε Β. Κορέα. Αν βρήκατε εσείς καμία διαφορά μου την λέτε. Αχ καημένε Θανάση, αν μπορούσες να μας δεις.

Λωτοφάγος είπε...

@ Αγαπητέ Ανώνυμε, από αναλώσιμους έχει κάβα η άρχουσα τάξη. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε!
Και ποιος θα τον φτιάξει αυτόν το νόμο; Ο Φούφουτος;
Μέχρι να γίνει η επανάσταση, θα κάτσουμε με δεμένα τα χέρια; Δεν θα καλέσουμε ποτέ σε απολογία τον άνθρωπο που εκτέλεσε εν ψυχρώ την Ελλάδα και διδάσκει τώρα στο Χάρβαρντ τη μεθοδολογία;
Ας πει ένα "ναι" το ΚΚΕ χωρίς υποσημειώσεις, και τι στον κόσμο!
Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να κάθεται στη γωνίτσα του σαν τον γκρινιάρη γέρο στο Μάπετ Σοου.

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλό Μήνα, Κερασιά μου. (Που δεν τον βλέπω, αλλά ας είναι)

Λωτοφάγος είπε...

@ Ποιος Θανάσης, αγαπητέ Σπύρο;
Άλλοι περιμένουν τη Δευτέρα Παρουσία και το ΚΚΕ την επανάσταση.
Στ' αλήθεια, με την παρούσα κοινωνική κατάσταση και τον συγκεκριμένο λαό, τη θεωρείτε εφικτή;

Κι εγώ σας παραπέμπω στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο, όπου ζήτησε τη συμπαράσταση και τη συστράτευση του λαού για να αλλάξουν τα πράγματα, τονίζοντας ότι αυτό δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη.

Να θυμίσω επίσης ότι το ΚΚΕ δέχτηκε την επιστολή του Εφραίμ όταν συζητιόταν στη Βουλή το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, αντί για τη φυσική του παρουσία, λες και ήταν αμέτοχος! Τα τελευταία χρόνια έχει πάρει πολλές τέτοιες ακατανόητες αποφάσεις.

Η κατάσταση αλλάζει από μέρα σε μέρα, τα ερείπια σωρεύονται και η στρατηγική οφείλει να αναπροσαρμόζεται. Σε λίγο καιρό, με το ρυθμό που διαλύεται η κοινωνία, ίσως να είναι αδύνατη οποιαδήποτε διάσωση. Το ΚΚΕ, όμως, ονειρεύεται επανάσταση. Με αυτήν την ακροδεξιά!
Θαυμάζω την αισιοδοξία σας.

Σπύρος είπε...

Επανέρχομαι για να αποκαταστήσω μία "αδικία" σε βάρος μου. Δεν κατάλαβες το νόημα του σημειώματος μου επειδή ίσως δεν έβαλα σε εισαγωγικά τις λέξεις "το σχόλιο σας για το κκε είναι αυστηρό και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό". Ακόμα για να ενισχύσω την αποψή σου αναφέρθηκα σε δύο ανακοινώσεις, μία του στουρνάρα και μία της παπαρήγα, που αν δεν είχαν βάλει τις υπογραφές τους, θα ήταν αδύνατον σε πολλούς από μας να ξεχωρίσουμε τον συντάκτη της κάθε μιάς. Χωρίς να θέλω να καταχραστώ την φιλοξενία σου. να πω ακόμα ότι ψάχνω να βρω ανακοίνωση του ΚΚΕ τον τελευταίο καιρό που να μας εμψυχώνει και να μας δείχνει το δρόμο του αγώνα, όπως αταλάντευτα έκανε 94 χρόνια τώρα. Εις μάτην όμως. Εκείνο που έχει πετύχει είναι να μπερδεύει τον κόσμο να μην του δίνει διέξοδο γιά το σήμερα, να τον αποπροσανατολίζει και να τον κάνει να ψάχνει λύσεις ακόμα και σε φασιστικούς χώρους. Κανείς μας δεν ξεχνά τον ρόλο ύπαρξης των κομμουνιστικών κομμάτων που είναι ο σοσιαλισμός. Με μία μικρή όμως διαφορά, ο σοσιαλισμός δεν επιβάλλεται από τα πάνω. Τον κατακτά η εργατική τάξη με πρωτοπόρο το κόμμα της. Όσο για τον ΘΑΝΑΣΗ που επικαλούμαι, έχεις δίκιο είναι ένας μικρός γρίφος. Όταν έγραφα το προηγούμενο σημείωμα στο μυαλό μου "ζωγραφίστηκε" η εικόνα του αγωνιστή Θανάση Παπαρήγα. Ας επανέρθω όμως με άλλα λόγια. Αν μπορούσαν να παρακολουθήσουν την σημερινή πορεία του κκε, αυτοί που έκαναν χρυσά τα τρία γράμματα "ΚΚΕ", αυτοί για τους οποίους ο τσόρτσιλ είπε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες και που τον ανάγκασαν, οι ήρωες, να παραμείνει στην Αθήνα τα χριστούγεννα του 44 , αυτοί που ελευθέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας πριν ξεκουμπιστούν οι γερμανοφασίστες από το τόπο μας, αυτοί που μας έδειξαν το δρόμο της λευτεριάς από την πρώτη ελεύθερη πρωτεύουσα της χώρας μας, τους Κορυσχάδες, να μιμούνταν το λάζαρο, για να εκπαραθυρώσουν την σημερινή, λεγόμενη ηγεσία από τα τιμημένα γραφεία του ΚΚΕ.