Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ακόμα και η βροχή θα γίνει δική τους!

Πέρυσι, στις 2 Μαΐου, είχα γράψει ένα κείμενο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, με αφετηρία την προβολή της εξαιρετικής ταινίας "Ακόμα κι η βροχή" (Tambien la lluvia), η οποία γυρίστηκε στη Βολιβία. Μια χώρα όπου, το 2000, το νερό δόθηκε σε πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες τριπλασίασαν την τιμή του! Το νερό έγινε ξανά δημόσιος πόρος από τον Έβο Μοράλες.

Η μία από τις πολυεθνικές είναι η Suez, η οποία ορέγεται την ΕΥΑΘ.

Αύριο, στο ελληνικό κοινοβούλιο, η τρικομματική κυβέρνηση της ξεφτίλας θα προσπαθήσει να ανάψει το πράσινο φως για το ξεπούλημα του πιο πολύτιμου αγαθού μας: του νερού. Στις 5.30 το απόγευμα, στο Σύνταγμα, οργανώνεται συγκέντρωση-ενημέρωση για το θέμα. Έχει μεγάλη σημασία να είμαστε πολλοί.



Τα εργατικά δικαιώματα είναι πολύ σημαντικά, αλλά το νερό είναι πιο σημαντικό. Όσες χώρες βίωσαν την απώλειά του, όσες χώρες μαστίζονται από λειψυδρία και όσες (ανεπτυγμένες) έχουν ακατάλληλο για πόση νερό, θα έδιναν τα πάντα για να έχουν το νερό της Ελλάδας. Ας μην αφήσουμε τη διεθνή μαφία των πολυεθνικών να το ιδιοποιηθεί. Είναι δικό μας και ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να το αφήσουμε στα παιδιά μας. Στους κατοίκους αυτής της γωνιάς του πλανήτη.

Είτε κατεβείτε είτε όχι, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για να εκφράσετε με μια υπογραφή την αντίθεσή σας στο έγκλημα που ετοιμάζουν οι θρασύτατοι έμποροι του πλούτου μας. Για να μην χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο, http://savegreekwater.org/?page_id=64

Μην το αμελήσετε, διότι η δική μας κωλυσιεργία είναι η δική τους κυριαρχία. Διαδώστε το, σας παρακαλώ. Ας μην κάνουμε άλλο ένα ιστορικό λάθος.

2 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Πάω στην ιστοσελίδα που παραπέμπεις να υπογράψω, αλλά δεν ανοίγει το επίμαχο σημείο.
Θα ξαναδοκιμάσω…

Λωτοφάγος είπε...

@ Μπορεί να σταμάτησε η συλλογή υπογραφών, για να παραδοθούν στη Βουλή.