Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Απανωτά φάουλ

Άκουσα την είδηση στον ρ/σ "Κόσμος", την Πέμπτη το πρωί και σοκαρίστηκα: "ασυνείδητος οδηγός μοτοσυκλέτας πέρασε με κόκκινο τη διασταύρωση Πατησίων και Τροίας, χτύπησε μια μητέρα με τα δίδυμα παιδιά της και τους εγκατέλειψε. Νωρίτερα είχε παρασύρει έναν ποδηλάτη"!

Ο ραδιοσταθμός ανέφερε αργότερα ότι ο δράστης, υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, παραδόθηκε μόνος του στο αστυνομικό κέντρο. Το ίδιο επανέλαβε η ΝΕΤ το επόμενο πρωί. Φυσικά, δεν είναι σπάνιο να παρασύρει κάποιος πεζούς, να φύγει και μετά να τον πνίξουν οι τύψεις. Πρόκειται για συνείδηση με... χρονοκαθυστέρηση.

Η Ευγενία Λουπάκη (ρ/σ "Στο Κόκκινο"), όμως, έδωσε μια διαφορετική εκδοχή: ο τύπος δεν εγκατέλειψε μόνο τα θύματά του, αλλά και τη μηχανή. Έτσι, η αστυνομία κατάφερε να βρει την ταυτότητά του, να πάει στο πατρικό του και να τον συλλάβει! Επίσης, η μητέρα και τα παιδιά είναι πολωνικής καταγωγής!

Μήπως γι' αυτό η ΕΡΤ προσπαθούσε να μας πείσει ότι αυτοβούλως πήγε στο τμήμα; Επειδή είναι Έλληνας ή επειδή είναι στρατιωτικός, άραγε; Ήταν μια απόπειρα να υποβαθμιστεί η σοβαρότητα της πράξης, δεδομένου ότι ο ελεεινός αυτός τύπος δεν διέθετε ούτε άδεια οδήγησης ούτε ασφάλιση;



Σήμερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους! Μάλλον δεν υπήρχαν θέσεις στα κρατητήρια. Υποθέτω ότι δεν του έδωσαν πίσω τη μοτοσυκλέτα.

Τι θα γινόταν, άραγε, αν ο δράστης ήταν πακιστανός πιτσαδόρος και τα θύματα Έλληνες; Θα έβγαινε παγανιά το ναζιστικό μόρφωμα για να μαχαιρώσει όποιον μελαμψό έβρισκε;

Το δεύτερο φάουλ των ΜΜΕ ήταν η κατεπείγουσα έκκληση για αίμα, για την οποία έμαθα αργά χθες βράδυ. Σήμερα το πρωί πήρα τηλέφωνο και έμαθα πως είχαν παρουσιαστεί τόσοι εθελοντές, ώστε δεν χρειάζονταν άλλο αίμα! Μια περιήγηση στο διαδίκτυο έδειξε ότι η προσφορά ήταν πράγματι μεγάλη και υπερκάλυψε τις ανάγκες. Ωστόσο, τα κανάλια δεν φρόντισαν να ενημερώσουν τον κόσμο. 

Δεν θα γκρινιάξω άλλο όμως. Σημασία έχει η ανταπόκριση των απλών ανθρώπων. Δύο παιδάκια χαροπάλευαν στο νοσοκομείο και είχαν ανάγκη από αίμα. Κι εκείνοι ξεκίνησαν από τα τέσσερα σημεία της Αθήνας, για να βοηθήσουν...

4 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Οι χρυσαυγίτες σίγουρα πάντως δεν θα πήγαν να δώσουν. Αυτοί δίνουν αίμα μόνο για Έλληνες!

Λωτοφάγος είπε...

@ Και μάλιστα πιστοποιημένο, με ανάλυση DNA, κατευθείαν από τον... Σωκράτη!

Διαχειριστής είπε...

E, ναι, κατευθείαν, δε χωρά αμφιβολία γι αυτό. Αυτός ο Μιχαλολιάκος φτυστός ο Σωκράτης, άσε δε ο Κασιδιάρης, έχουν κληρονομήσει και σωκρατική σκέψη, ηλίου φαεινότερον.

Λωτοφάγος είπε...

Ο Κασιδιάρης νομίζει πως κατάγεται από τον Αλκιβιάδη, που ήταν και παίδαρος! Δεν ξέρω αν χτυπούσε γυναίκες, βέβαια.
Και οι μετανάστες ή μέτοικοι ήταν αξιοσέβαστοι τότε. Εκτός κι αν ήταν δούλοι (στη Μανωλάδα)!