Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ας τα δούμε αλλιώς

Η ιστορική εξέλιξη ξεπερνά τη θνητή υπόσταση καθενός από εμάς, όπως ακριβώς ο πλανήτης, ως ζωντανός οργανισμός, δεν λαμβάνει υπόψη τη μικρόνοη συμπεριφορά μας και συνεχίζει την πορεία του στο θαυμαστό σύμπαν.

Θα μου πείτε, τι σε έπιασε και το έριξες στη Φιλοσοφία, Λωτοφάγε;

Η φρίκη που ένιωσα από την πρωτιά της ΝΔ και τα 39 (ολογράφως τριάντα εννιά!) άτομα... "συνευθύνης", που απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση. Μόλις συνήλθα από την κρίση κατάθλιψης, αναρωτήθηκα αν υπάρχουν και αισιόδοξες πλευρές, οι οποίες είναι μπορούν, αν θελήσουμε, να επηρεάσουν το μέλλον μας. Και τις καταθέτω στην κρίση σας:

α) Εφόσον ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκέντρωναν πλειοψηφία, γιατί κόλλησε δίπλα η ΔΗΜΑΡ; Μήπως υπάρχει πλέον κανείς που να ισχυρίζεται ότι είναι αριστερό κόμμα; Ο Κουβέλης παριστάνει τον αριστερό Καρατζαφέρη. Και η κατάληξη του αυθεντικού Καρατζαφέρη, είναι γνωστή και αξιοδάκρυτη. Οι εκλογές γαρ εγγύς, αγαπητέ Φώτη. Για άλλα μας διαβεβαίωνες, μόλις πριν από λίγο καιρό (εδώ)

β) Τούτου δοθέντος, ο ΣΥΡΙΖΑ φθηνά γλίτωσε τη συγκατοίκηση με το ψαριανό κόμμα, το οποίο είναι βέβαιο πως μόνο βαρίδι θα ήταν -αν όχι μπανανόφλουδα.

γ) Ως αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία να ανασκουμπωθεί και να μελετήσει καλύτερα το πρόγραμμά του, αναπτύσσοντας και εντάσσοντας θέματα που είχε αγγίξει γενικόλογα ή καθόλου. Και πρωτίστως να καταργήσει επιτέλους τη συνήθεια να ορκίζεται η εκάστοτε κυβέρνηση μπροστά σε παπάδες και ευαγγέλια, λες και βρισκόμαστε στο Ιράν!

(Όλα τα σκίτσα σήμερα από τον Πάνο Ζάχαρη, του "Ποντικιού", εδώ)
δ) Μόλις αρχίσουν να έρχονται τα εκκαθαριστικά, να πετσοκόβονται για μια ακόμα φορά μισθοί και συντάξεις και να κατάσχονται σπίτια και  αυτοκίνητα, τότε ο λαός -αν είναι λαός και όχι μαζοχιστές- θα βγει στους δρόμους και στις επόμενες εκλογές θα "διορθώσει την ψήφο του" -όπως υπέδειξε η συντρόφισσα Αλέκα μετά την 6η Μαΐου, με ολέθρια όμως αποτελέσματα για το κόμμα της. Και τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει ανάγκη από κανένα δεκανίκι!

Όσο για τη νέα κυβέρνηση, τι να πω; Τσάρος της Οικονομίας ο Βασίλης Ράπανος, τέως διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, της οποίας η μετοχή κατρακύλησε επί των ημερών του, από τα 23 στο 1 ευρώ. Είναι επίσης υπεύθυνος για την περίφημη έκθεση της ΕΤΕ λίγο πριν από τις εκλογές, που κινδυνολογούσε για έξοδο από το ευρώ, σε περίπτωση αριστερής κυβέρνησης. Ως φυλακισθείς επί Χούντας για τη δράση του, επιβεβαιώνει το στίχο του Βάρναλη, "Πού΄σαι νιότη πού΄λεγες πως θα γινόμουν άλλος!" 

Υπουργός Δημόσιας Τάξης ΚΑΙ Προστασίας του Πολίτη ο Ν. Δένδιας, ΥΠ.ΕΞ ο Δ. Αβραμόπουλος, που θα διαπραγματευτεί ΑΟΖ και Σκόπια, υπουργός Ανάπτυξης ο Κωστής Χατζηδάκης που ξεπούλησε την Ολυμπιακή στον Βγενόπουλο, ο οποίος όχι μόνο την διέλυσε, αλλά διά της Λαϊκής Τράπεζας διέλυσε και την οικονομία της Κύπρου! 

Υπουργός Εσωτερικών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος, ως υπουργός Παιδείας επί Κωστάκη, δεν διέκοψε τη διασκέδασή του σε μπουζουξίδικο τη νύχτα που δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, ενώ την επομένη πήγε στο γήπεδο! 

Ανασυστήθηκαν δύο υπουργεία, των οποίων η χρησιμότητα είναι εμφανέστατη: το Ναυτιλίας, με υφυπουργό τον εφοπλιστή Γιώργο Βερνίκο και το ρουσφετικό Μακεδονίας-Θράκης.

Αντιθέτως, το υπουργείο Πολιτισμού συγχωνεύτηκε με το Παιδείας, για να επιβεβαιωθεί η ανύπαρκτη σχέση (μήπως να πω έχθρα;) ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τόσο με την παιδεία όσο και με τον πολιτισμό. Έχθρα την οποία θα πληρώνουμε ηθικά και υλικά για πολλά χρόνια!

Ο Τουρισμός απέκτησε υπουργείο, με επικεφαλής την ωραία Όλγα Κεφαλογιάννη, όπως επί ΓΑΠ είχαμε την ωραιοτάτη Άντζελα Γκερέκου. Ως αισθητικές επιλογές είναι θαυμάσιες, ιδίως αν τις συγκρίνεις με παλαιότερες (Φάνη Πάλλη-Πετραλιά). Την Άντζελα την πήρε στο λαιμό του ο φοροφυγάς σύζυγος, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, δεν έχει πληρώσει φράγκο και κυκλοφορεί ελεύθερος.

Παρηγοριέμαι μονάχα που υπουργός Δικαιοσύνης ανέλαβε ο Αντώνης Ρουπακιώτης, ενώ χαίρομαι που ένας άνθρωπος, εν μέσω κρίσης, εκπλήρωσε το παιδικό του όνειρο: ο Αντωνάκης Σαμαράς έγινε επιτέλους πρωθυπουργός! Λίγο το έχετε;

6 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Γι αυτουνού το παιδικό όνειρο εμείς πρέπει να αφανιστούμε τελειωτικά! Έτσι γινόταν και επί βασιλέων, επί δουλίας, επί φαράω κ.λπ. Ο λαός δεν υπάρχει παρά για να τους υπηρετεί.

Όσο πάμε και προοδεύουμε.

Τώρα για την Όλγα, αυτές οι μοσχοαναθρεμένες κότες της αστικής τάξης, υπάρχουν χάρη στις δούλες που όλη μέρα τις τρίβουν και τις νύβουν και τις γυαλίζουν. Και φυσικά άλλη ένοια δεν έχουν, παρά τον καθρέφτη τους. Πού να τους μείνει καιρός για να ασχοληθούνε με τα προβλήματα αυτού που λέγεται ελληνική κοινωνία! Θα κάνουν δε ότι είναι δυνατό για να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους, και μόνο. Είναι λοιπόν απολύτως χρήσιμες, μια και δεν φέρνουν αντιρρήσεις....

Μαζεστίξ είπε...

Πρώτον να τονίσω κι εγώ με τη σειρά μου την προτίμησή μου στην Όλγα Κεφαλογιάννη!
Είναι η γειτόνισσα που όλοι θα θέλαμε να' χουμε!

Δεύτερον να πω ότι μοναδική παρηγοριά σε μια αισχρή κυβέρνηση είναι ο Ρουπακιώτης, η παρουσία του οποίου όμως μέσα στην Κυβέρνηση δημιουργεί παράπονο και ερωτηματικά για το άτομό του, τα οποία δυστυχώς ίσως επιβεβαιωθούν λόγω της συνύπαρξης του με το αληταριό του υπόλοιπου υπουργικού συμβουλίου.

Τριτον να σημεώσω πως ΥΠΕΞ ανέλαβε έανς άνθρωπος της Μπίντεμπεργκ για να επιλύσει το Σκοπιανό και την ΑΟΖ.
Τα συμπεράσματα αυτονόητα.

Και τέλος να εκφράσω τη χαρά μου που ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ απαλλαχθεί από το βαρίδι-ΔΗΜΑΡ που θα λειτουργούσε ως Δούρειος Ίππος..
Και του χρόνου αυτοδυναμία!

...Ατακαδόρ είπε...

Υπάρχουν αισιόδοξες πλευρές!!!

- ο Ράπανος εμφάνισε υψηλό πυρεττό (τον έπιασαν οι κατάρες σου!)

- ο Σαμαράς έκλαψε πολύ απ' τη χαρά του και εμφάνισε αποκόλλληση αμφιβληστροειδούς...

Και παρακάτω:
α) ...ενώ αν είχε "κολλήσει" μετά τις πρώτες εκλογές (όπου ΝΔ+ΠΑΣΟΚ=149) θα μπορούσε να πιέσει για κάποια πράμματα!
Άθλιο κουβελικό timing...

β) Πάμφθηνα... τί λέω;;; ΤΖΑΜΠΑ!

γ) Κυρίως: Να προλάβει να γίνει κόμμα (νέου τύπου ελπίζω)

δ) Συμφωνώ. Με προϋπόπθεση όμως το (γ).

Λίγα και καλά γράφεις για τους υπουργούς.
Και φαρμακερά.

Γειά σου λεβέντη μου!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ορίστε, τον ματιάσατε τον άνθρωπο! Ένα όνειρο πήγε να ζήσει κι αυτός και κόντεψε να του βγει το μάτι!
Κι ο Ράπανος με πυρετό!
Όσο για την Όλγα, Κρινοκερασιά μου, κοτζάμ Τσεφαλογιάννης, δεν θά΄πρεπε να έχει εκπρόσωπο στη Βουλη που να φροντίζει για τα συμφέροντά του;

Λωτοφάγος είπε...

@ Γειτόνισσα τη λένε τώρα, Μαζεστίξ;
Του χρόνου; Χμ. Κάτσε να φτάσουν στο φθινόπωρο και βλέπουμε.
Βέβαια, υπάρχει κι ο κίνδυνος μαζί με αυτούς να διαλυθούν και οι μισοί Έλληνες.

Λωτοφάγος είπε...

@ Είπαμε, Ατακαδόρ, τους ματιάσατε τους ανθρώπους!
Αλήθεια, γιατί η ΔΗΜΑΡ δεν κόλλησε στις πρώτες εκλογές; Θα γλιτώναμε χρόνο και χρήμα, οι δηλώσεις εισοδήματος θα είχαν ήδη συμπληρωθεί, ενώ η κυβέρνηση θα έπεφτε ακόμα πιο γρήγορα.
Χαχαχα! Ευχαριστώ για την προσφώνηση