Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ξέρετε ότι...

"Το ξύδι αυξάνει την οξύτητα στο στομάχι, ευνοώντας την πέψη των πρωτεϊνών"
ενώ
"μερικές σταγόνες ξύδι [στο νερό που πίνουμε] σβήνουν το αίσθημα της ζέστης"; 

Αν ναι, τότε μάθετε κι αυτό:
"Το ξύδι από κρασί προλαμβάνει την κολίτιδα και τους εμμηνορροϊκούς πόνους, ενώ το ξύδι από σπόρο ρυζιού αποτοξινώνει. Από την άλλη μεριά, το μηλόξυδο αναζωογονεί τον οργανισμό χάρη στα μεταλλικά του άλατα, ενώ το βαλσάμικο καταπολεμάει τις ρυτίδες".

Επίσης, ότι κακώς πλένουμε τα ρούχα μας στους 30 βαθμούς για  λόγους οικονομίας ή προστασίας του περιβάλλοντος, διότι

"Μια έκθεση από το Διεθνές Επιστημονικό Φόρουμ για την Υγιεινή του Σπιτιού προειδοποιεί ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν είναι αρκετές για να σκοτώσουν τα παθογόνα μικρόβια (όπως ο σταφυλόκοκκος και το Ε. coli) που μπορεί να προκαλέσουν ουρολοιμώξεις, δερματίτιδες, γαστρεντερίτιδες και πνευμονίες.  
Στοιχεία από τη διεθνή βιβλιογραφία δείχνουν ότι τα αλλεργιογόνα [γνωστά ως ακάρεα] της οικιακής σκόνης όχι μόνο μειώνονται σε αριθμό στις υψηλές θερμοκρασίες πλυσίματος αλλά γίνονται και λιγότερο ικανά να προκαλέσουν μια ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού.
 
Αυτά και άλλα για την υγεία και την υγιεινή, μπορείτε να τα μάθετε από την ιστοσελίδα  http://www.all4food.gr/, της οποίας τη διεύθυνση μού έστειλε μια φίλη, με το σκεπτικό ότι η γνώση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, κι ας προσπαθούν τόσους αιώνες να μας πείσουν για το αντίθετο οι ιεροκήρυκες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: