Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Διορθωτικές κινήσεις...

... προς το χειρότερο ή προς το καλύτερο:

Η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ναι, εκείνη που φούσκωσε το έλλειμμα για να υπαχθούμε στο ΔΝΤ) δεν επικύρωσε την περσινή απογραφή, με αποτέλεσμα να ψηφίζουμε με παλιούς εκλογικούς καταλόγους! Ο γνωστός εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος υπολογίζει τους ψηφοφόρους σε 8,3 εκατομμύρια, ενώ στους καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι 9,8 εκατομμύρια. Αυτοί που περισσεύουν μάλλον βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα, αλλά συνυπολογίζονται κάθε φορά στο ποσοστό της αποχής! (εφημ. Ποντίκι / 17.5.12)
 
Έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε ομόφωνα να καταβάλει αποζημιώσεις 13  εκατομμυρίων ευρώ από πόρους της περιφέρειας στους συγγενείς των 39 θυμάτων της Ρικομέξ. Ταυτόχρονα θα διερευνήσει τη δυνατότητα άσκησης ενδίκων μέσων κατά παντός φυσικού ή νομικού προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση, όπως η Πολεοδομία Ανατολικής Αττικής, η οποία εξέδωσε το 1984 την άδεια για την ανέγερση του εργοστασίου σε μπαζωμένο ρέμα. Άραγε αν και όταν ξεμπερδέψει με τα δικαστήρια, θα καταφέρει να πάρει πίσω τα λεφτά από τους υπαλλήλους που δωροδοκήθηκαν για να βγάλουν την άδεια ή θα έχουν στο μεταξύ πεθάνει;
Ο περιφερειάρχης Γ. Σγουρός ζητούσε από το υπουργείο να καταβάλει τις αποζημιώσεις, επειδή οι παραλείψεις της πολεοδομίας έγιναν την εποχή που η υπηρεσία ανήκε στο κράτος κι όχι στην αυτοδιοίκηση.
Τελικά, η περιφέρεια αποδέχτηκε την ευθύνη να καταβάλει το ποσό των αποζημιώσεων, το οποίο σύμφωνα με τον Γ. Σγουρό προέρχεται από κονδύλι που προοριζόταν για έργα υποδομής στο λεκανοπέδιο της Αττικής. «Το επιπρόσθετο βάρος της ευθύνης για τα έργα που δεν θα πραγματοποιηθούν και προορίζονταν για την ανάπτυξη και τους πολίτες της Αττικής χρεώνεται για άλλη μια φορά στη Κεντρική Διοίκηση και στο υπ. Οικονομικών», τονίζει μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης.(http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=129041383). Άλλος ένας λόγος που οι δρόμοι και τα πεζοδρόμιά μας έχουν τα χάλια τους!

(του Πάνου από το Ποντίκι)
Η "παραίνεση" της Μέρκελ να εκλέξουμε "λειτουργική κυβέρνηση" και να κάνουμε δημοψήφισμα για την παραμονή μας στο ευρώ αποδεικνύει ότι δεν μπορούν να μας διώξουν εκείνοι. Η μόνη τους ελπίδα είναι να φύγουμε μόνοι μας. Παρ' όλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συνεχίζουν απτόητοι τον εκβιασμό.

Στις 8 Μαΐου είχα γράψει ότι στο μαρτυρικό Δίστομο η Χρυσή Αυγή πήρε 79 ψήφους ή 3,48%. Αυτό το ποσοστό -που είναι ανακριβές αφού συμπεριλαμβάνει και την κοινότητα Άσπρα Σπίτια όπου ζουν εσωτερικοί μετανάστες- έγινε κυριολεκτικά λάστιχο και έφτασε το 6% (335 ψήφοι), δίνοντας την ευκαιρία στους νεοναζί να κοκορεύονται και να μιλούν για προεκλογική συγκέντρωση μεγαλύτερη εκείνης του Καμμένου.
Οι Διστομίτες προσπάθησαν να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες, αλλά μόνο το "Ποντίκι" της περασμένης Πέμπτης τούς αφιέρωσε ολοσέλιδο άρθρο. Πρώτα πρώτα, καμία συγκέντρωση δεν επέτρεψαν οι κάτοικοι να γίνει. Δεύτερον, ο δήμος είναι καλλικρατικός και συμπεριλαμβάνει την Αράχοβα και την Αντίκυρα, οι οποίες πράγματι έδωσαν μεγάλο ποσοστό, 7,47 και 7,87% αντίστοιχα (γιατί δεν ξαφνιάζομαι;). Το γεγονός επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωση και ο Δήμαρχος.
Συνεπώς, οι Διστομίτες δεν ατίμασαν τους νεκρούς τους. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.

Ο Αντωνάκης μαζεύει κάθε ξέμπαρκο και διαγραμμένο που περνάει από τη Συγγρού. Δεν ξέρω αν θα του βγει σε καλό, δεδομένου ότι η Ντορούλα ήταν εξαρχής υπέρ του Μνημονίου και πολλοί νεοδημοκράτες ψηφοφόροι τη σιχαίνονται για αυτό. Κάποιοι είπαν πως για κάθε ψήφο που θα κερδίσει με τη Ντόρα στη ΝΔ, θα χάσει άλλες πέντε!
Την ίδια στιγμή, ο Μιχελάκης προτείνει ντιμπέιτ Σαμαρά-Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ το βρίσκει ενδιαφέρον, αλλά το ΠΑΣΟΚ παθαίνει υστερία. Θα γελάσει κάθε Πικραμμένος τις επόμενες μέρες!

(Του Πάνου από το Ποντίκι, βεβαίως βεβαίως)
Ακούσαμε εμβρόντητοι χθες στην ΕΤ3 τον Γ. Πεταλωτή (τον θυμάστε;) να λέει με το γνωστό επηρμένο ύφος του, "δώσαμε το δικαίωμα στους δανειστές μας να ανακατεύονται στα εσωτερικά μας", προκαλώντας την έκρηξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου -την οποία προσωπικά δεν συμπαθώ ιδιαίτερα, αλλά είναι η μοναδική στον ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το θράσος των πασόκων.

Και μια ωραιότατη φωτογραφία που κυκλοφορεί, με τίτλο "Δεν το έκανα εγώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ":





6 σχόλια:

...Ατακαδόρ είπε...

Συμπληρωματικαί παρεμβάσεις
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
1. Το κόλπο με την απογραφή (διατήρηση περισσότερων εδρών στην ύπαιθρο όπου, παγίως, η δεξιά «τα πάει καλλίτερα») είναι παμπάλαιο. Ανάγεται στην εποχή του «εθνάρχη» Καραμανλή που το 1956 (αλλά και το 1958 και το 1961) χρησιμοποιούσε την ...προπολεμική απογραφή και όχι του 1951.
Για την ιστορική ακρίβεια πάντως, αυτό δεν έχει με το "τρέχον" εκλογικό σύστημα καμμιά επίδραση στην κατανομή των εδρών μεταξύ των κομμάτων.

2. Περιφέρεια κατά «κεντρικής» Διοίκησης, ως προς τις αποζημιώσεις Ρικομέξ: Για ένα "θεαθήναι" ζούμε...
Όσο για την επιστροφή δωροδοκιών από ...πεθαμένους δωροδοκηθέντες μην ταράζεσαι, Λωτοφάγε!
Μιά απλή νομοθετική ρύθμιδση είναι: Εκποίηση κληροδοτηθέντων, ως προϊόντων εγκλήματος.

3. «Κύκλοι» της Μέρκελ διάψευσαν ότι μάς (στον ΠτΔ δηλαδή...) έγινε υπόδειξη για δημοψήφισμα.
Αν υποψιαστώ ότι δεν μαγνητοφωνούνται -επισήμως, ως πάγια τακτική, έ!- οι διακρατικές συνομιλίες, θα πεθάνω...
Διαφάνεια, ρέ!

4. Ντόρα και λοιπές πατριωτικές δυνάμεις: Αν είχε μείνει κανείς που να θεωρεί τον Σαμαρά συνεπή και έντιμο πολιτικό... τώρα έχασε κάθε δικαιολογία.
Πλην αυτής της απολύτου ηλιθιότητας.

5. Είναι μακρουλοπρόσωπη η Ζωή, δεν λέω... Κι εγώ τις στρογγυλοπρόσωπες προτιμώ. Έχει όμως άριστη ...σκηνική παρουσία.
Και, by the way, που θά 'λεγε κι ο αγγλομαθής Κίμων, ο πατέρας της (και παλαιόθεν φίλος μου) Νίκος πρώτος -και πολύ σωστά!- σημείωσε ότι έπρεπε να συγκληθεί η Βουλή για να μπορεί μετά να την "διαλύσει" ο ΠτΔ.
Πράγμα που "σημειολογεί" ότι καθόλου δημοκρατική δεν είναι η συνταγματική διαδικασία των «διερευνητικών εντολών» μέσω των "αρχηγών" των κομμάτων... και όχι μέσω της ΙΔΙΑΣ της ΒΟΥΛΗΣ !!!
Ήδη ο όρος "αρχηγοί" και όχι "πρόεδροι" π.χ. αντανακλά το «ενός ανδρός αρχή» που μάς πλασσάρουν ως δημοκρατία, τρομάρα μας.

Για περισσότερα περάστε από το κονάκι μου.

akrat είπε...

καλημέρα

ένα κουβάρι άλυτο με την αστική έννοια του όρου η Ελλάδα..

Διαχειριστής είπε...

Απίθανο το γατούλι της φωτογραφίας!!!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ατακαδόρ,
1. το πρόβλημα με την παλιά απογραφή δεν είναι η κατανομή των εδρών, αλλά η πλασματική αύξηση της αποχής.
Φαίνεται ότι απέχουν από τις εκλογές άνθρωποι που έχουν μεταναστεύσει ή πεθάνει.
2. Εδώ δεν έγιναν κατασχέσεις από περιουσίες ζωντανών, θα γίνουν από πεθαμένων;
3. Η Μέρκελ λέει όχι, η Bild λέει ναι. Επιλέγεις ποιον θα πιστέψεις.
4. Συμφωνώ απολύτως.
5. Το ότι δεν συμπαθώ την Κωνσταντοπούλου δεν έχει να κάνει με το σχήμα του προσώπου της.
Μήπως θυμάσαι τι είχε γίνει με τη Βουλή το 1989;

Λωτοφάγος είπε...

@ Το κουβάρι έγινε ακόμα πιο μπερδεμένο τις τελευταίες 3 μέρες, Ακράτ.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι, είναι καταπληκτικό, φίλη κ.κ.! Τα συγχαρητήριά μου σε όποιον τράβηξε τη φωτογραφία.