Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ποια είναι τα λιγούρια;

(Ο φαγάνας ήρωας του Ραμπελέ, Γαργαντούας)
Εξαιρετικά χρήσιμο θα ήταν να μαθαίναμε ποιοι από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές ζήτησαν να λάβουν ολόκληρη τη μηνιαία βουλευτική αποζημίωση* συν τα έξοδα κίνησης, γραφείου κτλ, για τις 2 μέρες που θα μαζευτούν στο Κοινοβούλιο. Κάποιοι δε, ξεπέρασαν κάθε όριο, απαιτώντας η θητεία τους να μετρήσει από την 7η Μαΐου μέχρι και την 17η Ιουνίου, ώστε να πάρουν δύο μηνιάτικα. (http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=112864933)

Σε λίγες μέρες θα ξαναπάει ο "βουλευτής στο χωριό / βόλτες αποκεί κι αποδώ" -που λέει και το τραγούδι του Μαρκόπουλου- για να ζητήσει την ψήφο αυτών που τάχα υπηρετεί στη Βουλή. Και θα ήταν πολύ επιμορφωτικό για τους δυστυχείς ψηφοφόρους να πληροφορηθούν ποιοι αδιαφορούν για την ανεργία και τη φτώχεια, αποσκοπώντας μονάχα στον προσωπικό τους πλουτισμό.

Προς τιμήν του, ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ήρθε αμέσως σε συνεννόηση με τους προέδρους των κομμάτων, οι οποίοι συμφώνησαν να μην πληρωθεί κανείς ούτε για δυο μέρες.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, δεδομένου ότι δεν θα υπάρξουν δύο τακτικές σύνοδοι του Κοινοβουλίου, οι ευθύνες για τα Μνημόνια δεν παραγράφονται . Καταλαβαίνετε τώρα γιατί κάποιοι λύσσαξαν να σχηματιστεί κυβέρνηση έστω και από τον ΣΥΡΙΖΑ; Κάποιοι που έχουν χεσμένη τη φωλιά τους.


 * Γιατί, αλήθεια, τους "απο-ζημιώνουμε" αντί να τους πληρώνουμε όπως όλους τους δημόσιους υπαλλήλους; Ποια ακριβώς "ζημιά" υφίστανται; Ούτε καν στη Βουλή δεν παρίστανται οι περισσότεροι.

6 σχόλια:

akrat είπε...

βρώμα....

Ναπoλέων είπε...

Δεν νομίζω ότι θα καταστρέφονταν η ελληνική οικονομία, αν έπαιρναν αποζημίωση για τις 2 μέρες!
Περίπου 500-600 ευρά ο καθένας!
Που οι περισσότεροι ήδη τα ξόδεψαν στο πηγαιν'-έλα.

Μην το χαλάμε ρίχνοντας νεράκι στον μύλο των αντικοινοβουλευτικών...

Και μιά διόρθωση, φίλτατε Λωτ.:
Ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει κράτηση από το μισθό τους, όταν δεν παρίστανται.

Το πρόβλημα δεν είναι απουσίας-παρουσίας... αλλά το ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ όταν παρίστανται...

Ψηφίζουν τυφλά ό,τι πασσάρει η όποια κυβέρνηση κι ο «αρχηγός»;;;
ΕΚΕΙ είναι το πρόβλημα.

Ο εξευτελισμός της νομοθετικής λειτουργίας της Βουλής και όχι οι αμοιβές τους.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ακριβώς αυτό, Ακράτ.

Λωτοφάγος είπε...

@ Η κριτική, Ναπολέων, και ειδικά σε ανθρώπους οι οποίοι πληρώνονται από εμάς για να κάνουν μια δουλειά, δεν έχει καμία σχέση με τον αντικοινοβουλευτισμό.
Γιατί να είναι στο απυρόβλητο; Εμείς δεν κρινόμαστε για τη δουλειά μας;
Κανονικά θα έπρεπε να είναι ανακλητοί και να γυρίζουν σπιτάκι τους αν επιδεικνύουν αδιαφορία ή φαυλότητα.
500-600 ευρά για 2 μέρες είναι πρόκληση για τον συνταξιούχο, ο οποίος παίρνει (αν το παίρνει) αυτό το ποσόν σε ένα μήνα.

Και γίνονται αυτές οι κρατήσεις; Τότε γιατί η αίθουσα είναι μονίμως άδεια; Γιατί μερικές φορές λείπουν ακόμα και οι εισηγητές των νομοσχεδίων;

Φυσικά και ψηφίζουν τυφλά. Όπως ο άλλος που δεν διάβασε το μνημόνιο!

vasikos metoxos είπε...

Η παραγραφή είναι το θέμα που θα "παίξει" αμέσως μετά τη νέα κάλπη. Προς το παρόν ο Μάνος προσπαθεί να φέρει το πασοκ στην πολυκατοικία σε ρόλο θυρωρού, με σκοπό να κατέβουν όλοι ΜΑΖΙ (!) για να υπερασπιστούν τα ιδανικά της φυλής ενάντια στην ερυθρά λαίλαπα...

Λωτοφάγος είπε...

@ Κάνουν ό,τι μπορούν οι καημένοι, Βασικε μου. Μαζεύουν ρετάλια, συνταξιούχους, ξεχασμένους, πληγωμένους.
Ελπίζω ότι οι συμπατριώτες μας δεν θα πέσουν στην παγίδα, αλλιώς χαθήκαμε!