Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Μαθήματα υποκρισίας

(Του Πέτρου Ζερβού)
Μάθημα πρώτον
Στην προσπάθειά του να αιτιολογήσει γιατί δεν πρόλαβε να διαβάσει το μνημόνιο, ο Σερίφης μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο ξαμόλυσαν τα λαγωνικά τους στους οίκους ανοχής, για να εξετάσουν τις ιερόδουλες. Δεν θα αναλύσω το φαινόμενο της πορνείας, το οποίο αποκαλείται βλακωδώς "το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου" (!!), ούτε το γεγονός ότι 20 χρόνια τώρα γίνεται απίστευτη διακίνηση δυστυχισμένων πλασμάτων από τις χώρες του ανύπαρκτου σοσιαλισμού χωρίς να ιδρώνει το αφτί κανενός. Εξάλλου έχουμε ήδη περάσει στο δεύτερο στάδιο, αυτό της εκπόρνευσης ανήλικων αφρικανίδων. Το τρίτο στάδιο είναι η παιδική πορνεία. Δεν το έχουμε κατακτήσει ακόμα...

Ανακάλυψαν, που λέτε, μια 22χρονη Ρωσίδα οροθετική. Και τη διαπόμπευσαν. Δημοσίευσαν φωτογραφίες, ούτως ώστε να τη δουν οι πελάτες της. Εδώ έχουμε κατάφωρη παραβίαση προσωπικών δεδομένων -που είχαν τηρηθεί μυστικά στην περίπτωση φοροφυγάδων, παιδεραστών και μιζαδόρων στο παρελθόν.
Η αστυνομία θα μπορούσε απλώς να δώσει τη διεύθυνση του "σπιτιού".

Το "σπίτι", λοιπόν, αυτό έχει σφραγιστεί επτά (7) φορές τα τελευταία 2 χρόνια, διότι δεν τηρούσε υγειονομικούς και άλλους κανονισμούς. Και ξανάνοιξε άλλες τόσες! Είναι προφανές ότι κάτι... έπαιζε μεταξύ των "επιχειρηματιών" και των αρχών. Συνελήφθη κανείς; Ασφαλώς και όχι. Όπως ποτέ δεν συλλαμβάνονται δήμαρχοι που ανέχονται να λειτουργούν μπαρ υψηλής όχλησης ή να καταλαμβάνονται πεζοδρόμια από τραπεζοκαθίσματα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ή και να απειλείται η ζωή των πεζών. Μην μου πείτε ότι είναι άσχετο. Όλα μέσα στο καθεστώς της ατιμωρησίας του ΠΑΣΟΚ υπάγονται.

Οι πελάτες της κοπέλας ζητούσαν συνουσία χωρίς τη χρήση προφυλακτικού. Πλήρωναν, μάλιστα, παραπάνω για αυτή την υπηρεσία. Αναλάμβαναν το ρίσκο με δική τους ευθύνη. Υποθέτω ότι την κοπέλα δεν τη ρωτούσαν. Μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας, 700 άντρες πήραν τηλέφωνο, από τους οποίους το 60% είχαν πράγματι συνευρεθεί μαζί της.
(Οι υπόλοιποι γιατί τηλεφώνησαν; Δεν ήταν σίγουροι; Άσχετο)
Μια Πολιτεία που σέβεται τον εαυτό της θα αξιοποιούσε το γεγονός για να τονίσει την ανάγκη χρήσης προσφυλακτικών. Θα χρηματοδοτούσε τις μονάδες των εθελοντών που γίριζαν τις νύχτες στους δρόμους και μοίραζαν σύριγγες και προφυλακτικά.

Η δική μας Πολιτεία προσπάθησε να μας δημιουργήσει το στερεότυπο της ανατολικοευρωπαίας πόρνης που μολύνει την αγία ελληνική οικογένεια. Που τάχα μετέφερε τον θανατηφόρο ιό από την πατρίδα της, για να σκοτώσει τα ελληνικά νιάτα. Βέβαια, τους κόπηκε ο βήχας όταν την επομένη ανακαλύφθηκαν και δύο ελληνίδες οροθετικές σε οίκους ανοχής! Όλως περιέργως, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως καλό θα ήταν να δημοσιεύονται και οι φωτογραφίες των πελατών, οι οποίοι έθεσαν σε κίνδυνο, όχι μόνο τη δική τους ζωή αλλά και των οικογενειών τους! Pas mal.

Όμως, ο Σερίφης ποντάρει στην υποκρισία της ελληνικής κοινωνίας για να ξαναψηφιστεί, ενώ ταυτόχρονα ανεβάζει τα ποσοστά των χρυσαύγουλων, οι οποίοι ψαρεύουν στα θολά νερά της άγνοιας, της αμορφωσιάς και της βλακείας -κυρίως των κατώτερων στρωμάτων και των νέων παιδιών.

Μάθημα δεύτερον
Η Λώρη Κέζα είναι γνωστή δημοσιογράφος του ΔΟΛ. Τις προάλλες έγραψε ένα άρθρο με θέμα τη δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ (  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=455389&wordsinarticle=). Και, ενώ αντιμετωπίζει ευνοϊκά τις προτάσεις Τσίπρα για μια αριστερή διακυβέρνηση, καταλήγει στην απίστευτη ατάκα: "Όσον αφορά τις δηλώσεις για ευκαιριακές συμμαχίες, εκεί την πάτησε ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Αυτά δεν τα λένε οι αρχηγοί δημόσια. Σε μια επιτυχημένη προεκλογική εκστρατεια δεν επιτρέπεται ούτε η απόλυτη ειλικρίνεια ούτε ο αυθορμητισμός."  
Η δήλωση Τσίπρα "αν μας δώσει 5 ψήφους ο Καμμένος στη Βουλή δεν θα τις πετάξουμε" προσέφερε στους νεκροθάφτες μας την ευκαιρία να επιτεθούν στο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, ακριβώς αυτή η ειλικρίνεια είναι που προσελκύει ψηφοφόρους. Αν είναι, αγαπητή κυρία Κέζα, να συνεχιστεί ΚΑΙ από την Αριστερά η διπροσωπία δεκαετιών, τότε για ποιο λόγο να γίνουν εκλογές; Θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τους ίδιους, αποφεύγοντας τα έξοδα. Έχουμε και τους πιστωτές μας να σκεφτούμε...
Συνιστάτε, δηλαδή, τη διαιώνιση της υποκρισίας; "Σε παραμυθιάζω, τώρα, κορόιδο για να με ψηφίσεις, και μετά θα σου δείξω εγώ"; Κρίμα....       

14 σχόλια:

Μαρία Νικολάου είπε...

Σαπίλα!!!Αι στα διάλα πια...

Λωτοφάγος είπε...

Πολύ σωστά, Μαρία: Άι στα διάλα πια! :))

Locus Publicus είπε...

Αισθάνομαι μια απέραντη ντροπή για την τόσο χυδαία και αισθητικά αποκρουστική διαπόμπευση αυτών των καταρακωμένων ψυχών τα σώματα των οποίων φέρουν και τα κλινικά σημάδια σοβαρών ασθενειών. Υποθέτω πως ξεπεράσαμε το σύνδρομο των προσωπικών δεδομένων, τώρα η κάθε ρωσίδα ναρκομανής που αργοπεθαίνει στην Αθήνα, αναφέρεται μαζί με το όνομα του πατέρα της και της μητέρας της (κατα την ελληνοορθόδη παράδοση).

Παραμονές εκλογών και όλα επιτρέπονται. Αλλά εισερχόμαστε φίλε Λωτοφάγε στο τελευταίο στάδιο της ηθικής μας παρακμής, και σύντομα το κοινοβούλιο θα μετατραπεί σε οίκο ανοχής. Είθε η όποια σύγκρουση ακολουθήσει να είναι καθαρτική για την σαπίλα που όλοι μας βιώνουμε σήμερα.

Ο Αλέξης έκανε ενα τίμιο βήμα προς όλους, και όλοι με εξυπνακισμό και ατάκες τον εκθέτουν και τον απορρίπτουν. Δεν είμαι ψηφοφόρος του αλλά θα του αναγνωρίσω μια καλή θέση και αξιοπρεπή πορεία προς τις εκλογές. Την κ. Κέζα δεν την διαβάζω. Απο κάποιες στήλες, η κυρία αναδείχτηκε πολύ γρήγορα σε μεγάλο επιθετικό πολιτικό αναλυτή.

Αντε να δούμε τι θα κατεβάσουν οι εκλογές. Ούτε τον Βαγγέλη ούτε τον Αντωνάκη βλέπω να επιθυμούν διακαώς να γίνουν πρωθυπουργοί. Διαβάζω για προετοιμασία Αβραμόπουλου. Αν μή τί άλλο να τελειώσει και αυτό το προεκλογικό το πανηγύρι. Για να δούμε και τί θα κάνουν και οι δανειστές τους οποίους αγνοούμε σαν να έχουν εξαφανιστεί.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα φίλε Λωτοφάγε...
Λόγω του ότι κατηγοριοποιούμαι στους επονομαζόμενους "ενεργούς πολίτες" μπορώ να σε διαβεβαιώσω για ενα έγκλημα που συνετελέσθη πριν ενα χρόνο, σχετικά με τη νομοθεσία που αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος!
Για καθαρά εισπρακτικούς λόγους, οι υγειονομικές παραβάσεις μετετράπηκαν σε πταισματικές, με καμία ποινική επίπτωση στους παραβάτες και με μοναδική τιμωρία το χρηματικο πρόστιμο που επιβάλλει ο δήμος! Ποιός; o δήμος! Το βασίλειο της διαφθοράς και της σπατάλης σε αυτή τη χώρα!
Με αυτή τη διαδικασία, η αστυνομία και η εισαγγελία νίπτουν τας χείρας τους... ενω τα αρπακτικά στις δημοτικές υπηρεσίες, τρίβουν τα χερια τους απο ικανοποίηση!

Πειραχτήρι είπε...

Aπό το facebook του Auguste Corteau...

''Κατ' αρχάς, και μόνο το να μπορείς να έχεις στύση με μια κοπέλα διαλυμένη απ' την κακομεταχείριση, τον φόβο, την ντρόγκα ή ό,τι άλλο δεινό υφίσταται - και μόνο το ότι αυτό το εξαθλιωμένο ανθρώπινο ον σου ξυπνά καύλα αντί για συμπόνια, σημαίνει πως σ' ένα πρώτο επίπεδο είσαι παντελώς αποκτηνωμένος ο ίδιος. Από κει κι έπειτα, το να αδιαφορήσεις τόσο για κείνην όσο και για την πάρτη σου (ή και την οικογένειά σου) μη φορώντας προφυλακτικό, προσθέτει τον παράγοντα της απέραντης αμβλύνοιας στην κτηνωδία. Και στα καπάκια, έρχεται η πολιτεία, κι αντί να σε καταδικάσει ως κατ' όνομα δίποδο που του αξίζει ό,τι αρρώστια τυραννά το αντικείμενο του αδιανόητου πόθου σου, σε παρουσιάζει ως θύμα αυτής της σκιάς ανθρώπου που πήδηξες. Εύγε. Ψόφα τώρα από ηπατίτιδα Β και C πακέτο, να μη μας πίνεις και το οξυγόνο, άθλιε.''

Μαζεστίξ είπε...

Υπερεντατικά μαθήματα υποκρισίας...

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλώς τον Λόκους! Εύχομαι να είσαι καλά εσύ κι η οικογένειά σου.
Θα ψηφίσω ΔΥΡΙΖΑ, διότι επιτέλους η Αριστερά έκανε πρόταση διακυβέρνησης.

Λωτοφάγος είπε...

@ Συγγνώμη, Λόκους, πάτησα λάθος πλήκτρο.
Για να πω μια φράση του συρμού, "έπεσαν οι μάσκες", αποκαλύπτοντας την υποκρισία, τη χυδαιότητα και τη σαπίλα αυτής της κοινωνίας.
Μόνο που το πληρώνουν οι πιο ευάλωτοι. Οι σκλάβοι, οι άνθρωποι που χρησιμεύουν σαν υπόνομοι για τα βίτσια των άλλων.
Ποιος Αβραμόπουλος; Αυτός που επί Καραμανλή είχε "ολοκληρώσει το έργο του στο υπουργείο Υγείας" και περίμενε αναβάθμιση;
Είτε θέλουν είτε όχι να γίνουν πρωθυπουργοί, ελπίζω οι Έλληνες να μην τους δώσουν την ευκαιρία.
Αυτές οι εκλογές είναι κρισιμότατες. Το αποτέλεσμά τους θα δείξει αν θα επιβιώσουμε.

Λωτοφάγος είπε...

@ Κωνσταντίνε, ούτε καν τα πρόστιμα δεν πληρώνονται. Στον δικό μου δήμο οφείλουν κάποια μεγάλα ποσά, ενώ εξακολουθούν να λειτουργούν ανενόχλητα.
Προφανώς έχουν ξελασπώσει αλλιώς...
Καλημέρα και σε σένα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Εξαιρετικός ο Κορτώ, Πειραχτήρι. Μια χαρά τα λέει. Δεν μασάει ποτέ τα λόγια του.
Οι κόρες μου μου λένε πως βάζει και ωραία μουσική. (Δυστυχώς δεν έχω facebook για να την ακούσω)

Ναπoλέων είπε...

Αγαπητέ Λ.,
σίγουρα το "αρχαιότερο επάγγελμα" δεν είναι αυτό της πόρνης, της "επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός".
Το "αρχαιότερο επάγγελμα" είναι αυτό του ΙΕΡΕΩΣ. Αργότερα οι ιερείς ανακάλυψαν ότι θα ήταν πολύ πιο προσοδοφόρο το επάγγελμά τους, αν το συνδύαζαν με προσφορά στους πελάτες τους και υλικών-σαρκικών απολαύσεων πλην των πνευματικών.
Και τότε «προσέλαβαν» τις ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ για να "ενσαρκώσουν" την προσφορά.

Από την άλλη πλευρά "επί χρήμασι εκδιδόμενες" είναι και άλλες οντότητες, μιά από τις οποίες ανάφερες ήδη...
Και, όσον μέ αφορά, παρότι ...βαρβάτος(πολιτικά) έχω να την αγγίξω από το 1965, τότε που «τά 'χε φτιάξει» με αποστάτη.
Τη σιχάθηκα διηνεκώς...

Τελειώνοντας, ας ρίξω κι ένα εκλογικό σύνθημα:

Να κόψουμε τα κεφάλια
της ΜΝΗΜΟΝΑΙΑΣ ύδρας
ΣΥΡρΙΖΑ !!!

Ναπoλέων είπε...

Και κάτι για τον "Λόκους Πούμπλικους":

Το κοινοβούλιο ΔΕΝ θα μετατραπεί σε οίκο ανοχής!
Διότι HTAN οίκος ΑΝΟΧΗΣ.
Όταν (π.χ.....) δεν ήρε την ασυλία από βουλευτή του, που στη Θράκη είχε εισβάλει σε γήπεδο ποδοσφαίρου και είχε σαπίσει στο ξύλο διαιτητή... ή τον άλλον στην Αργολίδα που πιάστηκε στα πράσσα να κάνει πλάτες σε έμπορο ναρκωτικών...
Όταν ΑΝΕΧΟΝΤΑΝ τέτοια, οίκος ΑΝΟΧΗΣ δεν ήταν;;;

Η ψήφος σου στον ΣΥΡΙΖΑ, φίλτατε Λόκους, θα τα σταματήσει. Αυτά τουλάχιστον...

Κι όσο για τους δανειστές... θα δούμε...
ΕΑΝ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΚΑ, δεν τους έχουμε και πολλή ανάγκη.
Μπορούμε να τους πούμε να περιμένουν...

Λωτοφάγος είπε...

@ Πολύ ωραία η ιστορική σου ερμηνεία, Ναπολέων. Δεν ξέρω αν έχεις δίκιο, αλλά εμένα με έπεισες. :))

Οίκος ανοχής είναι το κοινοβούλιο εδώ και τουλάχιστον 150 χρόνια, αλλά δεν το λέμε, για να μην χαίρονται οι γείτονες. Υποκριταί γαρ...

Locus Publicus είπε...

Εντάξει φίλε Ναπολέοντα, δεν είμαι ομολογώ υπέρ των πολύ χυδαίων χαρακτηρισμών, προτιμώ τον μετριοπαθή λόγο, γιατί μου δίνει περισσότερο χώρο ελιγμού.

Το κοινοβούλιο είναι αυτό που είναι, και πιθανότατα σύντομα να μετατραπεί σε μεγάλο πεδίο μάχης και αντιπαράθεσης. Μέχρι τώρα η ρητορική που εκπορεύεται απο τον χώρο του είναι σχετικά ευπρεπής. Αυτό ίσως αλλάξει.

Αν ήμουν αριστερός θα έδινα ψήφο στον κ. Κουβέλη, γιατί και αυτός με τον μετριοπαθή πολιτικό του λόγο δεν έχει εγκλωβιστεί σε ακραίες πολιτικές επιλογές, τουλάχιστον δεν έχω ακούσει εκ μέρους του ανοησίες. Και αυτό μου πάει αρκετά ως συμπεριφορά.

Και αν ο ελληνικός λαός δώσει κυβέρνηση στον κ. Τσίπρα, θα το δεχτώ ως επίσης θετική εξέλιξη. Θα αναγκαστεί και η αριστερά να δείξει τί μπορεί να κάνει, για να το δούν και οι έλληνες.