Κυριακή, 6 Μαΐου 2012

Ανατροπές;

Γράφω ξημερώματα Κυριακής. Το φεγγάρι βγήκε απόψε τεράστιο στον ουρανό. Κάθε 17 χρόνια συμβαίνει αυτό, λένε οι αστρονόμοι. 

Ξημερώματα μιας Κυριακής, κατά την οποία θα διεξαχθούν οι πιο παράξενες και πιο σημαντικές εκλογές της Μεταπολίτευσης.

Σε μια χώρα όπου ένας σχεδόν αιωνόβιος πρώην πρωθυπουργός και πρώην αποστάτης δικαιούται να κάνει δηλώσεις, προσπαθώντας να επηρεάσει τους πολίτες. Τους πολίτες που όμως δεν δικαιούνται πια να διαδηλώνουν για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Σε μια χώρα, την οποία ο γερμανός Dr Strangelove δεν διστάζει να απειλήσει πως θα τιμωρηθεί αν δεν έχει τη Δευτέρα μια κυβέρνηση της αρεσκείας του.

Σε μια χώρα όπου το εκλογικό και το φορολογικό καθεστώς αλλάζουν με κάθε καινούρια κυβέρνηση. Και γίνονται ολοένα και πιο ληστρικά για τους φτωχότερους και πιο ευάλωτους..

Σε μια χώρα που διαλύεται, αλλά τα αριστερά κόμματα δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν ούτε για να πάρουν τις μονοεδρικές περιφέρειες και να στερήσουν το προνόμιο των 50 εδρών από τα κόμματα της εθελοδουλείας.

Σε μια χώρα που θα έχει το μοναδικό παγκοσμίως προνόμιο να ανοίξει την πόρτα της Βουλής σε μια εγκληματική συμμορία, η οποία προσποιείται το κόμμα.

Σε μια χώρα όπου αυτοκτονούν δάσκαλοι που είδαν το επάγγελμά τους ως λειτούργημα και προσφορά, λέκτορες που καταδικάστηκαν στην ανεργία και την ανέχεια, ηλικιωμένες γυναίκες που προτίμησαν να πεθάνουν από το να ζητιανεύουν και συνταξιούχοι που έκαναν το θάνατό τους διαμαρτυρία.

Σε μια χώρα καθημαγμένη από την πασοκική και νεοδημοκρατική γάγγραινα, όπου διαπομπεύονται μονάχα οροθετικές πόρνες. "Εικόνα σου είμαι, Κοινωνία, και σου μοιάζω", είχε γράψει εύστοχα η Γαλάτεια Καζαντζάκη

Το φεγγάρι βγήκε απόψε τεράστιο στον ουρανό. Οι αστρολόγοι λένε ότι προμηνύει καταστροφές και ανατροπές.    

Το περιοδικό ΜΟΝΟ υπενθυμίζει ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια Μέρα Γέλιου. Άραγε ποιος θα γελάσει τελευταίος;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα φίλε Λωτοφάγε...
Σε πολλούς θα κοπεί το γέλιο αλλά και ο βήχας μετα τις 7 το βράδυ! Καλό βόλι!

κ.κ. είπε...

Μακάρι να γελάσουμε εμείς!

Καλημέρα σου!

Λωτοφάγος είπε...

@ Το γέλιο ήδη κόπηκε, Κωνσταντίνε, αλλά ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβεται. Ακόμα σκέφτονται με παλιά μυαλά, βλέπω στα κανάλια.

Λωτοφάγος είπε...

@ Εμείς γελάμε, Κερασοκρινιά μου, με τα μυαλά στη θέση τους όμως.
Από αύριο θα πρέπει να πιέσουμε, για να μην ξεχάσουμε τι είχαμε πει προεκλογικά. Είναι η ευκαιρία να τους θάχουμε μια και καλή.

Νινή Ζ. είπε...

Δεν ξέρω αν θα γελάσω τελευταία, Λωτοφάγε, νά 'σαι σίγουρος όμως ότι θα γελάω....
μέχρι τέλους!!!

- Γελάω...τί λέω;;; ΚΑΓΧΑΖΩ... με το κόντεμα (κάτω από 19%!!!) του Αντωνάκη. Όλα εδώ πληρώνονται...
- Γελάω με την ...ισοπέδωση του αλαζόνα και αναιδούς Βαγγέλα. Δεν τον έσωσε η προφυλάκιση της ...αγίας οιογένειας, ούτε η χυδαία εκμετάλλευση της πορνείας, ούτε η κινδυνολογία, ούτε το ...σαφάρι μεταναστών.
- Γελάω με την «καθήλωση» των συνεπών σταλινοζαχαριαδικών.
- Γελάω ακόμα και με την ...εκτόξευση της ναζιστικής συμμορίας, διότι είμαι βέβαιη ότι τελικά θα αποκαλυφθούν στη Βουλή, όπως και ο προπομπός τους, διότι η έπαρση και η βλακεία -αλλά και οι κωλοτούμπες- δεν έχουν μεγάλη πέραση τελευταίως...

Και θα γελάω συνέχεια... διότι έχω «εγκολπωθεί» τη ρήση ότι ένα γέλιο θα τους σκοτώσει...

Λωτοφάγος είπε...

@ Και ένα γέλιο θα μας σώζει πάντα, Νινή μου! Για να σκάσουν οι οχτροί μας.
Να προσθέσω στα όσα γράφεις ότι γελάω με την ψυχή μου, βλέποντας τις κωλοτούμπες των μνημονιακών δημοσιογραφίσκων, που απλώς συκοφαντούν το σημαντικό αυτό λειτούργημα.
Εύχομαι να γελάς πάντα. Με κέφι.