Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Κανάλια και Δημοκρατία

Απολαυστική η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει στο δελτίο ειδήσεων του Μέγκα:

“Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι μετά από 1,5 χρόνο αποκλεισμού του Αλέξη Τσίπρα από κάθε ενημερωτική και ειδησεογραφική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε πρόσκληση να παρευρεθεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
Είμαστε βέβαιοι ότι η πρόσκληση αντανακλά την προσήλωση των δημοσιογράφων του σταθμού στην πλουραλιστική ενημέρωση και όχι στην προεκλογική υποχρέωση για στοιχειώδη τήρηση των προσχημάτων.
Εντούτοις, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί. Στη ζωή, αλλά και στην πολιτική, η αξιοπρέπεια έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και αξία από λίγα λεπτά τηλεοπτικού χρόνου”.  ( http://kartesios.com/?p=82056)
Τα συγχαρητήριά μου στους συντάκτες. Ειρωνεία και χιούμορ σε σωστές δόσεις. Και σωστή χρήση της ελληνικής, αντί για τη γνωστή ξύλινη γλώσσα.

Είναι καιρός να ξαναθυμηθούμε λέξεις όπως "αξιοπρέπεια" σε αυτό τον τόπο. Άει σιχτίρ! Δεν είναι όλοι οι πολιτικοί ζήτουλες και διαπλεκόμενοι σαν τους θαμώνες σας, κύριοι καναλάρχες!

Πριν από λίγες ώρες, σε συζήτηση με πολίτες, που οργάνωσε το www.enikos.gr του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Α. Τσίπρας έδωσε και μιαν άλλη διάσταση στο θέμα: τα ιδιωτικά κανάλια κατέχουν δωρεάν δημόσιες συχνότητες, δηλαδή περιουσία των ελλήνων πολιτών, και έχουν υποχρέωση να παρουσιάζουν τις θέσεις όλων των κομμάτων.

13 σχόλια:

Το παιδί της Πλατείας είπε...

Τα ιδια είπε και η Αλέκα που εκφραζει κατα την ταπεινή μου γνώμη αν και διαφωνών σε πολλά με το ΚΚΕ μια εναλλακτική πρόταση για την.κρίση

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσίπρας ειναι ο μοναδικός που εχω ακουσει να καταφέρεται επωνύμως εναντίον του Μπόμπολα και του ΔΟΛ. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι το κεφάλαιο έχει όνομα και δεν είναι μια αυθαίρετη έννοια!
Καλημέρα!

Μαζεστίξ είπε...

Μαγκιά μεγάλη του Τσίπρα να ρίξει χυλόπιτα στο εργολαβο-κάναλο.
Και η κοροιδία τους έχει τα όριά της.
Μακάρι να συνεννοούντο τουλάχιστον σε αυτό: να δηλώσουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ότι απέχουν από κάθε προεκλογικό πάνελ σε Mega και Σκάι.

Ο Τσίπρας έκανε την αρχή.
Μακάρι να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι και να κατακεραυνώσουν -για αρχή- τα δύο κωλοκάναλα.

Θα το εκτιμούσα δεόντως.
Και φαντάζομαι, όχι μόνο εγώ...

KOYKLITIS είπε...

Νομίζω ότι έπρεπε να πάει και κει, μεταξύ των άλλων, να τους τα χώσει κανονικά. Πιο πολλοί θα μάθαιναν το ρόλο του MEGAκαναλιού και θα εκτιμούσαν το λόγο του Τσίπρα, από όσους θα μάθουν πως αρνήθηκε την πρόσκληση.
Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά αυτή η τακτική μου θυμίζει τον αγά που έκοψε τα γενετικά του όργανα για να τιμωρήσει εκείνη που δεν τον ήθελε…

Διαχειριστής είπε...

Όντως καλή ανακοίνωση. Πάντως, ως προς αυτό που λέει ο φίλος Κουκλίτις, έτσι όπως στήνονται κάποιες συζητήσεις, μπορεί και να μην είχε νόημα τελικά να πάει.

Ειδικά αυτό το κανάλι αηδία πια - και άλλα βέβαια...

Λωτοφάγος είπε...

@ Παλιότερα παρακολουθούσα, αγαπητό Παιδί, συζητήσεις μεταξύ εκπροσώπων κομμάτων και γινόμουν έξω φρενών με τον τρόπο που απαξιώνονταν οι αριστεροί γενικώς.
Εκεί που διαφωνώ με την Αλέκα πλήρως είναι στον ορισμό της λέξης Λαός. Διότι, στα 30 χρόνια της πασοκικής γάγγραινας, ο λαός έπαψε πια να είναι ενιαίος -αν ήταν ποτέ- και ο καθένας είναι οχυρωμένος στα μικροσυμφέροντά του. Πώς να τον κινητοποιήσεις;
Δυστυχώς και εδώ χρειάζεται παιδεία και χρόνος.

Λωτοφάγος είπε...

@ Έτσι ακριβώς, Κωνσταντίνε: και όνομα έχει και συνεταίρους και τσιράκια.
Το κυνήγι του μεροκάματου σε αναγκάζει σε εκπτώσεις, αλλά συγκεκριμένοι "δημοσιογράφοι" τα δίνουν όλα πριν καν τους τα ζητήσουν!
Εξάλλου, το έγραψαν και στην Πλατεία:
"Το πάθος για το χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα".

Λωτοφάγος είπε...

@ Κι εγώ το ελπίζω, Μαζεστίξ. Αν όλοι οι "μικροί" αποφασίσουν να τους τρίψουν στη μούρη τις πατσαβούρες τους, τα εξωνημένα τσιράκια θα το φυσάνε και δεν θα κρυώνει.
Είδα πριν απο μερικούς μήνες να στριμώχνουν τον Μπογιόπουλο και αγρίεψα. Είχε πάει κι αυτός απροετοίμαστος, χωρίς ατάκες, λες και θα τον άφηναν να εξηγήσει τις θέσεις του επί ώρες.

Λωτοφάγος είπε...

@ Αυτό ίσως να ίσχυε παλιά, Κουκλίτη. Σήμερα, χάρη στο διαδίκτυο, όλα αυτά μαθαίνονται σε χρόνο dt.
Γιατί πιστεύεις ότι θα τον άφηναν να τους τα χώσει; Δεν φημίζονται για τη δημοκρατικότητά τους.
Νομίζω ότι το παράδειγμά του θα πρέπει να το ακολουθήσουν όλοι. Να μείνουν τα κωλοκάναλα με τους πάτρωνές τους και μόνο.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι, νομίζω ότι δεν έχει κανένα νόημα να πάει, αγαπητή κ.κ.
Για άλλοθι τον θέλουν. Και η Αριστερά δεν πρέπει ποτέ να γίνεται άλλοθι.
Να μείνουν μόνοι τους, να παίρνει ο Πρετεντέρης συνέντευξη από τον Καψή και τούμπαλιν (όπως έλεγε παλιά το Παντίκι). Και ενδιάμεσα να παίρνουν από την Τρέμη (είναι ακόμα εκεί;).

china oil painting reproductions είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Μαζεστίξ είπε...

Τα βγάλαμε τα λεφτά μας απ τους Κινέζους πάλι!

χεχε

Λωτοφάγος είπε...

@ :))))