Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ενώ ο κόσμος καίγεται,


η Βουλή χτενίζεται!


Ευτυχώς, τουλάχιστον, μας συμπαρίστανται οι Μητέρες του Μάη από την Αργεντινή:

"Προς τον αγωνιζόμενο Ελληνικό λαό,

Παιδιά μας, εγγόνια μας, τα λίγα αυτά λόγια που θα ακούσετε είναι από τις μανάδες που χάσαμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας στα χρόνια της δικτατορίας στην Αργεντινή. Εκείνα τα χρόνια, το Δ.Ν.Τ. βρισκόταν για πολλοστή φορά στη χώρα μας σπέρνοντας την μιζέρια, τη πείνα και την υποδούλωση του λάου μας. Το μόνο που έκαναν τα παιδιά μας ήταν να υπερασπίσουν το λαό μας. Αυτό ήταν το «έγκλημά» τους. Για τους λόγους αυτός έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν, την ίδια της του ζωή.


Ο ηρωικός αγώνας σας σήμερα, σε διαφορετικές συνθήκες αλλά με τους ίδιους εχθρούς των λαών, δεν είναι διαφορετικός, κάνετε το αυτονόητο για να σώσετε τις επόμενες γενιές από την υποδούλωση. Σήμερα, αύριο και μεθαύριο, μην τα βάλετε κάτω, όσο και δύσκολο και ανυπέρβλητο να φαίνεται, θα τα καταφέρετε. Συνεχίστε έως τη τελική νίκη. Τώρα, τούτες τις ώρες, είμαστε και δίκες σας μάνες, η σκέψη μας και τα λόγια μας είναι μαζί σας.
Ξαναβλέπουμε, τα δικά μας παιδιά στους δρόμους της Αθήνας και της Ελλάδας, στους δρόμους του Καίρου, στους δρόμους της Λισαβόνας και της Μαδρίτης ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΟΥΝ!

Hasta la Victoria siempre!"

και ο βουλευτής του αργεντίνικου κινήματος «Ελεύθεροι του Νότου» Χόρχε Σεμπάγιος:

«Αδέλφια Έλληνες, σύντροφοι και φίλοι. Ο λαός μας παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα σας. Ο λαός της Αργεντινής ξαναζεί το δράμα, την τραγωδία της λεηλασίας και της ακραίας φτώχειας, βλέποντας και διαβάζονται για αυτά που συμβαίνουν στη Ελλάδα. Νιώσαμε αυτό που νιώθετε. Πονέσαμε όπως και εσείς. Κύλησαν τα δάκρια των μανάδων μας όταν τα παιδιά τους… έφυγαν μετανάστες στα πέτρινα χρόνια του Δ.Ν.Τ. Είδαμε τους γονείς μας, τα αδέλφια μας και τα παιδιά μας να βρίσκονται στην μακροχρόνια ανεργία. Μας λοιδόρησαν ως τεμπέληδες όπως τώρα χλευάζουν εσάς. Αγωνιστήκαμε όπως εσείς τώρα! Νικήσαμε όπως εσείς θα νικήσετε! VENCEREMOS»!

Υ.Γ. Αν οι μπάτσοι με τα χημικά δεν είχαν πιάσει δουλειά από τις 5, πόσοι περισσότεροι θα ήμαστε στο Σύνταγμα;

3 σχόλια:

周渝民 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ναπoλέων είπε...

Η Βουλή;;;

Ποιά "Βουλή", καλέ μου Λωτοφάγε;;;

Περί λέσχης ποδοσφαιρόφιλων πρόκειται!
Κρίμα που δεν το είχες αντιληφθεί...

Λωτοφάγος είπε...

@ Με την ανάλογη κουλτούρα, βεβαίως βεβαίως...