Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Μια άλλη θάλασσα τον πήρε

Έγραψα την προηγούμενη ανάρτηση υπό το κράτος του σοκ και του πένθους, ξημερώματα Τετάρτης. 

Διόρθωσα τον τίτλο. Ίσως θα έπρεπε να γράψω "πεθαίνοντας στην άσφαλτο της Δραπετσώνας": 45 ολόκληρα λεπτά έμεινε πολυτραυματίας ο Αγγελόπουλος στην άσφαλτο, περιμένοντας το ασθενοφόρο! Άκουσα πως χρειάστηκε να τηλεφωνήσουν στον Λοβέρδο για να διακομιστεί τελικά στο νοσοκομείο ο μεγαλύτερος σκηνοθέτης που γέννησε ποτέ η Ελλάδα! Μαζί του κι ο μπάτσος. Ένας από αυτούς που τρέχουν σαν τρελοί στους δρόμους, αφού "αυτοί είναι το κράτος" -όπως τους είχε διαβεβαιώσει ο Πολύδωρας κάποτε.

Και μείναμε με τα σκουπίδια, φίλοι μου. Με τα ρετάλια, που ξεκατινιάζονται στα κανάλια και στο διαδίκτυο. Που δεν διάβασαν το μνημόνιο -διότι είχαν άλλες δουλειές- και όμως το ψήφισαν! Που δεν τους νοιάζει αν λιποθυμούν παιδιά, αν οι μανάδες τους τα εγκαταλείπουν σε ιδρύματα κι αν οι άστεγοι κι οι αυτόχειρες αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, αλλά απειλούν ότι "θα γίνει μακελειό" αν ο ανέμελος τέως πρωθυπουργός κληθεί να απολογηθεί για την κατάρρευση μιας χώρας που μισεί και την οποία συκοφαντούσε σε κάθε ευκαιρία! Που το μόνο ενδιαφέρον τους είναι η προσωπική επιβίωση και ανέλιξη στην ηγεσία ενός άθλιου κόμματος. 

Το οποίο διέβρωσε, αποσάθρωσε και μετέτρεψε σε ράκος έναν αυτάρεσκο και υποκριτή λαό! Δεν είμαστε πια ο ομφαλός της Γης. Ποτέ δεν υπήρξαμε. Διότι είμαστε απόγονοι των αμόρφωτων γραικύλων και όχι του Επίκουρου, του Πυθαγόρα και του Περικλή. Και ανεχόμαστε να μας κυβερνούν οι τραπεζίτες κι οι χρυσαυγίτες, διότι αυτοί μας αξίζουν. 

Για εσάς τα γράφω, ηλίθιοι. Για εσάς, που είστε έτοιμοι να ξαναπουλήσετε την ψήφο σας. Το πιο πολύτιμο πράγμα που μας κληροδότησαν οι αρχαίοι. Αυτήν που έδωσαν κάποτε σε Αλκιβιάδηδες, μα εμείς οφείλαμε να τη δίνουμε με περίσκεψη.

Τρομοκρατημένοι, εξευτελισμένοι, αδαείς και ματάκηδες. Εσείς, που το 2010 βλέπατε και ξαναβλέπατε καγχάζοντες ή αυνανιζόμενοι το βίντεο μιας πόρνης, αφήνοντας τους άθλιους να απεργάζονται την καταστροφή μας! Και τώρα κλαψουρίζετε, όπως κάποτε ο υπουργός σας, ο οποίος άφησε τον Θόδωρο να αργοσβήνει στην άσφαλτο της Δραπετσώνας. Προτού προλάβει να γυρίσει εκείνη την 'Άλλη Θάλασσα", με θέμα την κρίση μας, Κρετίνοι!

Υ.Γ. Για τον "Ριζοσπάστη", που δεν βρήκε την είδηση αντάξια του εξωφύλλου, δεν θα πω τίποτε. Θα τον κρίνει η Ιστορία.

5 σχόλια:

squarelogic είπε...

Λωτοφάγε μου,όσο ο πανικός καταλαμβάνει τους μνημονιακούς αστέρες και ξεφουρνίζουν την μία μ@λ@.ία μετά την άλλη,όσο βλέπω το ξεχαρβάλωμα της κοινωνίας και του κράτους,τόσο η ιδέα της ολοκληρωτικής κατάρρευσης δεν μου φαίνεται και τόσο κακή...Αλλιώς δεν σωζόμαστε από δαύτους(αλλά κι απ τον "μέσο νεοέλληνα"...)

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Lotus δεν θα μπορούσαμε να εκφράσουμε καλύτερο για το πως βλέπουμε το κόσμο γύρω μας, όπως το έκανες στην τελευταία παράγραφο. Η σαπίλα και η αδιαφορία έχει γίνει το νούμερο ένα προσόν.

θα έπρεπε αντίθετα να ντρεπόμαστε που αφήνουμε αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές ανθρώπων να κυκλοφορούν και μιλάνε ελεύθερα.

Αηδία

squarelogic είπε...

http://squarelogic.blogspot.com/2012/01/blog-post_9460.html

Δες και τη σημερινή μου εμπειρία...

Λωτοφάγος είπε...

@ Squarelogic, αν η κατάρρευση δεν προκαλούσε τόσο πόνο σε παιδιά και νέους, ούτε εγώ δεν θα την έβρισκα κακή ιδέα.
Αλλά τα παιδιά δεν έχουν προλάβει να φταίξουν σε τίποτε. Γιατί να πληρώσουν;

Λωτοφάγος είπε...

@ Από ό,τι φαίνεται, Πειρατές μου, αυτοκαταστρέφονται. Δυστυχώς, όμως, δεν προλαβαίνουμε να επωφεληθούμε από την καταστροφή τους.
Ήδη χαίρονται αυτοί που δεν κούνησαν ούτε το δαχτυλάκι τους.