Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Η εκδίκηση της γηραιάς κυρίας


Φαντάζομαι ότι η Μάργκαρετ θα ένιωσε βαθύτατη συγκίνηση βλέποντας στην τηλεόραση τον γιόκα της πολιορκημένο από δεκάδες κάμερες ξένων ΜΜΕ, που περίμεναν με αγωνία να μάθουν τι διημείφθη με τον Πρόεδρο! (http://kartesios.com/?p=63905#more-63905)
Τρεις μέρες πριν, ο ίδιος γιόκας βύθισε τα διεθνή χρηματιστήρια με την πρόθεσή του να κάνει δημοψήφισμα για τη δανειακή σύμβαση. Άλλο αν η φράου Μέρκελ τού τράβηξε το αφτί στις Κάννες, απαιτώντας το ερώτημα να είναι "ναι" ή "όχι" στο ευρώ. Το θέμα είναι να είσαι πρώτη μούρη στο Καβούρι, χρυσό μου!
Εξάλλου, ο γιόκας το κάλυψε πάλι, ψελλίζοντας πως εξυφαινόταν πραξικόπημα. Εξ ου και ξήλωσε σύμπασα τη στρατιωτική ηγεσία. Διάνοια, ο άτιμος!
Ναι, η Μάργκαρετ είναι περήφανη. Μας εκδικήθηκε επιτέλους. Για τις απιστίες του Ανδρέα, για τη Δήμητρα, για τη γνώμη που είχε ο άπιστος σύζυγος περί της ικανότητας του πρωτότοκου υιού. Προφανώς, μας θεωρεί όλους συνυπεύθυνους. Μόνο έτσι εξηγείται γιατί τόσα χρόνια δεν θέλησε να μάθει ελληνικά. Όταν ακόμα και η Φρειδερίκη τα κουτσομιλούσε.
Όσο για τον Ανδρέα; Δείξε μου τη γυναίκα σου, να σου πω ποιος είσαι!
Υ.Γ. 1: Με αναγούλιασε η συμπεριφορά της Λούκας. Σαν κάτι ψωρόσκυλα, επέστρεψε στον αφέντη που την είχε κλωτσήσει!
Υ.Γ. 2: Κοίταζα τα πρόσωπα των βουλευτών και απορούσα: πόσο πιο χυδαίοι, άσχημοι, βλάκες και πλαδαροί να είναι άραγε οι ψηφοφόροι τους;
Υ.Γ. 3: Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε στον ναρκωμένο μας εγκέφαλο ότι το αιώνιο ζητούμενο είναι η απλή αναλογική. Χωρίς αυτήν, ποτέ δεν θα έχουμε αληθινή εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο. Θα αποφασίζουν πάντα, ανθ' ημών, τα παχύδερμα κι οι γυμνοσάλιαγκες! Ζητώ συγγνώμη από τα συμπαθή ζωάκια. Απλώς, τα σημάδια που αφήνουν πίσω τους, θυμίζουν τα ίχνη που θα αφήσουν στην Ιστορία τα χθεσινοβραδινά ασπόνδυλα... 

8 σχόλια:

Locus Publicus είπε...

Αγαπητέ μου Λωτοφάγε, ίσως όλα αυτά να είναι αλήθεια, δεν μπορώ να γνωρίζω, όμως η γηραιά κυρία δεν είναι τίποτα περισσότερο απο μια απλή μάνα που αγαπάει το παιδί της μεν, αλλά αμφιβάλω αν κατανοεί απολύτως την ελληνική πραγματικότητα. Αλλωστε,πώς να καταλαβαίνει μια πραγματικότητα ενός τόπου όταν όπως αναφέρεις, δεν γνωρίζει καν τη γλώσσα του.

Θα δώσω όμως στη γηραία κυρία kάποια ελαφρυντικά , κυρίως γιατί στα όσα χρόνια είναι στην Ελλάδα, δεν έκανε ποτέ προκλητικές δηλώσεις (ούτε κάν δηλώσεις), και διατήρησε μια καθημερινή ύπαρξη χαμηλών τόνων. Θα επιθυμούσε η γηραία κυρία μια εκδίκηση; Αυτό είναι συζητήσιμο. Ούτε βιβλίο έβγαλε για τον Αντρέα, ούτε κάλεσε το Espresso για αποκλειστικότητες.

Τη μητέρα των παιδιών του την γελοιοποίησε ό ίδιος ο άντρας της με τη γνωστή αεροσυνοδό, η οποία όπως πληροφορούμαι, έχει λέει παρακρατήσει και τα αρχεία του Αντρέα, αρνούμενοι να τα παραδώσει στον Γιώργο. Και οι εκδικήσεις, πολλές φορές, έρχονται μέσα απο παλιά αρχεία που περιέχουν και στοιχεία.

Γλοιώδης η Λούκα; Μα τι λέτε. Ηταν η πρώτη που έτρεξε να δώσει 250 χιλιάδες και πρόωρη σύνταξη στους λιμενικούς που μετά ξέχασαν και τους Κινέζους και τις αποικιακές συμβάσεις. Το Πασόκ είναι γεμάτο σκυλιά. Αυτό που λέμε κομματόσκυλα.

* Για τον υιό Παπανδρέου καμμία αντίρηση. Βλάξ με τεράστιες δυνατότητες.

squarelogic είπε...

Η γηραιά κυρία εχει τουλάχιστον την ευθύνη οτι ανέθρεψε τα παιδιά της με
κλασικό αμερικανικό αμοραλισμό ενώ ήταν εξαρχής αποφασισμένο οτι η μόνη χώρα στην οποία θα διαδραμάτιζαν σημαίνοντα ρόλο ήταν το μεσογειακό κρατίδιο του άστατου συζύγου.
Εξ αιτίας αυτής της ανατροφής καθώς και των στενών σχέσεων πατρωνίας-υποτέλειας με τους μηχανισμούς ελέγχου του State Dept,
ενώ φέρουν τίλους αξιωματούχων της Ελλάδας το πρωτο τους μέλημα (εκτός απ το προσωπικό συμφέρον)είναι τα συμφέροντα των ΗΠΑ,με καταστροφικές συνέπειες για τους ιθαγενείς.

Ναπoλέων είπε...

Παρατηρήσεις ...τιναί:

1. Η Μάργαρετ που αναφέρεις ήταν και η "πρώτη" ...ΕΓΑ, ήτοι η πρώτη και επί χρόνια πρόεδρος της ΠΑΣΟΚόφρονος Ένωσης Γυναικών Ελλάδας, άρα δεν ήταν και τόσο ...σιωπηλή, έστω αγγλιστί.
Το ότι ο «χαρισματικός» δεν επέβαλε αργότερα και την Μιμή ως πρόεδρο της ΕΓΕ, δεν σημαίνει ότι η Μάργαρετ ήταν αντάξια του αξιώματός της.

2. Από την ...κωλοτούμπα της Λούκας αλλά και δεκάδας υπολοίπων αποδεικνύεται πόσο ανίκανος είναι ο Σαμαράς για τη θέση που έχει: Όταν κατάθετε urbi et orbi, τις σκληρές απαιτήσεις του, νόμιζε πως το ΠΑΣΟΚ καταρρέει άμεσα. Έπεσε εντελώς έξω στις προβλέψεις του. Δεν υπολόγισε τη συγκολλητική δύναμη του ατομικού συμφέροντος (που άλλωστε κρατάει και το δικό του κόμμα ενιαίο προς το παρόν...) η οποία προκαλεί τις τεράστιες ...κωλοτούμπες.

3. Αν χαιρόταν η "δική μας" Μάργαρετ, ας σκεφτούμε πόσο χαίρεται η αγγλίδα κυρία πρώην πρωθυπουργός από την πλήρη, παγκόσμια εξάπλωση της ...ασθένειας του θατσερισμού, όχι απλώς από συντηρητικές κυβερνήσεις αλλά και από τις νεοσυντηρητικές που αυτοαποκαλούνται ...σοσιαλιστικές.

4. Μην ξανακάνεις κι εσύ , σέ παρακαλώ, το λάθος να αποκαλείς την ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ «απλή».
Δεν υπάρχει τέτοιος όρος. Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ είναι μία πάντα, οι ΔΥΣαναλογίες άπειρες. Άρα δεν έχει νόημα το επίθετο "απλή"... Τό 'χω πει και στον Τσίπρα και σ' άλλους πολλούς, δημόσια και προσωπικά: Δεν πρέπει να μπαίνουμε στο παιχνίδι εξαπάτησης του λαού ότι και τό τρέχον καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα είναι ...κάποιου είδους αναλογική!!!
Ενισχυμένη ΔΥΣαναλογική είναι. Που δίνει «ισχυρές», μονοκομματικές δηλαδή..., κυβερνήσεις ακόμα και με 31%... ακόμα και με μία ψήφο διαφορά "πρώτου" και "δεύτερου" κόμματος.
{Όποιος θέλει περισσότερα να τού στείλω το σχετικό πινακάκι να ...παίξει με τα ποσοσστά...} [napoleonpapadopoulos@gmail.com]

Το πόσο διεφθαρμένες αποδείχτηκαν ΟΛΕΣ οι τέτοιες κυβερνήσεις τό ξέρουμε πιά καλά.
ΙΣΧΥΡΕΣ είναι μόνον εναντίον του λαού και των συμφερόντων του.

Ναπoλέων είπε...

Y.Γ.
Αυτή η «λεκτική επαλήθευση» από τί σέ προστατεύει;;;

ΤΡΕΙΣ φορές μού έβγαλε επανάληψη ενώ δεν είχα κάνει λάθος!

Και δεν είναι η πρώτη φορά...

Όσο τό έχω ψάξει δεν είδα κάτι χρήσιμο σ' αυτή την δήθεν ασφάλεια.

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν νομίζω να ειναι τοσο απλά τα πραγματα, Λοκους. Κι η μανα μου η μακαριτισσα με αγαπούσε, αλλά δεν με πίεσε να γινω πρωθυπουργός!
Οι Παπανδρέου την έχουν δει Δυναστεία και βάζουν μπροστά τον αχυράνθρωπο, για να διαλύσουν τη χώρα.

Άλλωστε, όπως μας θυμίζει ο Ναπολέων, η κυρία αυτή ήταν επικεφαλής της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος, που δεν είχε και την καλύτερη φήμη!

Ο Ανδρέας αγαπούσε τα τσόλια και τα τσόκαρα. Μετά το θάνατό του, έκανε η καθεμιά ό,τι της έλεγε το -όποιο- μυαλό της. Κάτι που αποδεικνύει τη ρήση μου "δείξε μου τη γυναίκα σου" κτλ κτλ.

Δες και τη συμπεριφορά που επέδειξε το κάθε τσόλι, που ο "σιδερένιος" πήρε από το δρόμο και το έκανε βουλευτή ή υπουργό.
Η ποιότητα εξακολουθεί να χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Θυμίζω τη λέξη "καλτσοδέτα", με την οποία αποκάλεσε ο Σωκράτης Ξυνίδης την Εύα Καϊλή!!! Ούτε ο χειρότερος σκυλάς να ήταν!

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν έχω να προσθέσω τίποτε στα γραφόμενά σου, Squarelogic.
Είμαστε και άτυχοι και μοιραίοι (με την έννοια που δίνει ο Βάρναλης).

Ανώνυμος είπε...

η μαμα μαργκαρετ εχει αλτσαχαιμερ και δεν θυμαται οτι αυτο ειναι γιος της αρα "η εκδικηση αργησε μια,πολλες μερες το λενε;" πως επισης "η χαρα που δεν εζησα".Χωρις ιχνος σαρκασμου ως μανα πιστευω οτι ειναι καλυτερα γι αυτην.Ολες οι μανες ξερουμε τι παιδια μεγαλωνουμε ανεξαρτητα τι λεμε στους αλλους

Λωτοφάγος είπε...

@ 1) Τη Μιμή την είχε για άλλη δουλειά, Ναπολέων. :))

2)Κόλλα δυνατότερη από την UHU, έχεις δίκιο. Ξημεροβραδιάζονται οι έρμοι οι δημοσιογράφοι, αλλά είδηση ουδεμία!

3)I still hate Thatcher!

4)Έχεις απόλυτο δίκιο.

5)Κάποια στιγμή μου έστελναν ένα σωρό αυτόματα μηνύματα. Θα τη βγάλω.