Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Mind the G.A.P.


Μια εξαγγελία έστειλε χθες τη χώρα στα κεραμίδια και το ευρώ στα τάρταρα! Ο ΓΑΠ δήλωσε ότι θα προκηρύξει δημοψήφισμα, "για να αποφασίσει ο λαός".
Οι ευρωπαϊκές εφημερίδες χρησιμοποίησαν ελληνικά στοιχεία για τα εξώφυλλά τους: ΧΑΟΣ και ΚΡΑΧ! "Greek George is crazy", έγραψε η Telegraph. Και λίγα λες...
Δυο μόλις μέρες νωρίτερα, ομάδα δημοσιογράφων της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt έστελναν ανταπόκριση από την Αθήνα:
“Τα αποτελέσματα δεν μπορούν να είναι πιο αποκαρδιωτικά. Η οικονομική ζωή σβήνει, η ανεργία αυξάνεται, οι νέοι άνθρωποι ονειρεύονται να φύγουν στο εξωτερικό. Και το χρέος ανεβαίνει συνεχώς χωρίς τα μέτρα να φέρνουν αποτέλεσμα.
Αν ήμουν Έλληνας θα είχα μηνύσει τους δανειστές μου και το βράδυ θα κατέβαινα στο Σύνταγμα για να διαδηλώσω μπροστά στο Κοινοβούλιο, ώστε να εκφράσω την διαμαρτυρία μου για μια πολιτική κατά της κρίσης που το μόνο που κάνει είναι να την επιδεινώνει.Πιο επικίνδυνα όμως είναι όσα δεν φαίνονται. Αν ήμουν από την Ελλάδα, θα ήμουν μεταξύ αυτών που θα έβλεπαν με ανησυχία και με επαγρύπνηση την στρατιωτική μηχανή που κυβερνούσε από το 1967 ως το 1974 και που μπορεί να ψάχνει την ευκαιρία να δράσει. Το ξέρουμε από πολλές χώρες: οι θεραπείες–σοκ είναι εχθροί της Δημοκρατίας.
Ένα τέτοιο βουνό χρέους δεν μπορεί να μειωθεί συρρικνώνοντας την οικονομική δύναμη. Αν και η χώρα έχει λάβει τα σκληρότερα μέτρα που έχει πάρει δυτική χώρα εκτός πολέμου, το χρέος έχει μεγαλώσει κατά 67 δισεκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με το ΑΕΠ έχει φτάσει από το 127% στο 157%. Δεν μπορεί κανείς να κάνει μυς όταν πεινάει.
Το σπιράλ της κρίσης τρέχει όλο και πιο γρήγορα. Η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής θα επιβραδύνει την αποσύνθεση της χώρας αλλά δεν θα τη σταματήσει...
Όλα άργησαν κατά ενάμιση χρόνο. Αν τότε είχε γίνει διαπραγμάτευση του χρέους σήμερα θα ήταν κάτω από 100% του ΑΕΠ. Όπως έχουν τα πράγματα η χώρα θα μείνει αποκλεισμένη από τις αγορές για πολύ καιρό.
Και το άρθρο συμπληρώνει:
“Αυτοί οι άνθρωποι [η κυβέρνηση] σπέρνουν την απογοήτευση και την απελπισία, όχι την αισιοδοξία. Αφαιρούν χρήματα από την οικονομία αντί να την οπλίζουν. Σπρώχνουν τη χώρα από την οικονομική δυσχέρεια στην ύφεση.
Αν είχαμε φερθεί στους Γερμανούς αδελφούς μας της Ανατολικής Γερμανίας όπως φερόμαστε τώρα στους Έλληνες, αυτοί θα ζούσαν ακόμη στην φτώχεια. Αυτά που κάναμε τότε για αυτούς -μηδενική φορολογία στις εταιρείες, προγράμματα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αύξηση μισθών για να δημιουργήσουμε καταναλωτική δύναμη– όλα αυτά γίνονται αντίθετα στην Ελλάδα.
Όμως όταν δεν σπέρνεις, δεν θα βρεις και τίποτα να θερίσεις”, καταλήγουν θυμόσοφα οι Γερμανοί. (http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/10/handelsblatt.html)
Οι δημοσιογράφοι είναι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι και δείχνουν συμπόνοια. Οι περισσότεροι έλληνες πολιτικοί δεν έχουν δουλέψει πουθενά αλλού στη ζωή τους, εκτός από το κόμμα -ή τα κόμματα- που τους ανέδειξε.
Όσο για την κυβέρνηση, αυτή ζει στον δικό της κόσμο: συνεχίζει να σπαταλά τους φόρους  ΜΑΣ σε πολυτελή ξενοδοχεία και ταξιδάκια ανά την υφήλιο! Άκουσα απόψε ότι ο αντιδήμαρχος των Καννών ζήτησε, μεταξύ αστείου και σοβαρού, να προπληρώσει τα δωμάτια η ελληνική αποστολή! 
Ο μοιραίος  άνθρωπος για την Ελλάδα, ο γιος της Margaret που παρέλαβε χώρα για να παραδώσει προτεκτοράτο (ελπίζω να μην θυμώσει ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος επειδή παραφράζω την ιστορική του δήλωση), μας άφησε χθες εμβρόντητους. Και σαν να μήν έφτανε το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο ΓΑΠ, ο Πάνος Μπεγλίτης βρήκε τη μέρα να ξηλώσει τις ηγεσίες των ενόπλων δυνάμεων, ξυπνώντας οδυνηρές μνήμες! Για να μας αποτρελάνει!
Δύο σενάρια παίζουν:
α) Ή είναι τόσο βλάκας ώστε, προκειμένου να κρατήσει την καρέκλα του μετά την λαϊκή κατακραυγή της 28ης Οκτωβρίου, δεν δίστασε να πετάξει χειροβομβίδα αδιαφορώντας για τις συνέπειες και κραυγάζοντας ηρωικά "αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων",
ή
β) Τον έβαλαν να το κάνει, για να ζητήσουμε εμείς οι ίδιοι να βγούμε από το ευρώ, απαλλάσσοντας την ΕΕ από το δυσάρεστο καθήκον να μας πετάξει έξω κλωτσηδόν. Σε αυτή την περίπτωση, οι μετριότατοι ηγέτες της ελπίζουν ότι η "μόλυνση" θα σταματήσει.
Όποια κι αν είναι η αλήθεια, το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι η καταψήφισή του την Παρασκευή. Για να πάμε σε εκλογές και να απαλλαγούμε από αυτόν και τη συμμορία του. Δεν είναι απλώς επικίνδυνος. Είναι καταστροφικός!
Μέσα σε δύο χρόνια καταρράκωσε τη χώρα, εξαθλίωσε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και εξαφάνισε το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς! Ό,τι κι αν συμβεί από εδώ και πέρα, στην ούγια θα γράφει Γεώργιος Παπανδρέου, του Ανδρέα και της Margaret. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: