Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, Αντρέα!

"Άκουσες τι είπε ο Λοβέρδος, Λωτοφάγε; Οι γιατροί τσακώνονταν πάνω από τα ναρκωμένα παιδιά και τα άφηναν αχειρούργητα"!

"Κι οι γιατροί τι είπαν;"

"Ε, τα δικά τους".

"Κι εσύ, ποιον πιστεύεις;"

"Τον Λοβέρδο".

"Σωστά. Που είναι τόσο φιλαλήθης, άλλωστε..."

Ο αφελής φίλος μου πήρε σήμερα την απάντησή του από τη σημερινή επιστολή των 130 γονέων καρδιοπαθών παιδιών, οι οποίοι απαντούν στις συκοφαντίες του γνωστού δελφίνου (ολόκληρη η επιστολή στο http://www.ygeianet.gr/box/cal/25842.pdf ):

«Ολοι οι γονείς, καταθέτουμε πως η μόνη απόκλιση των γιατρών μας από τη "δεοντολογία", είναι ότι την υπερβαίνουν, κάνοντας πολλά παραπάνω από αυτά που απαιτεί ο "τύπος και το ωράριο". Σπανίως έχουμε συναντήσει ανθρώπους με τέτοιο ήθος και ευσυνειδησία. Όχι απλώς τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη, αλλά γίνονται και παράδειγμα ανθρωπιάς για όλους μας. Εξαίρετοι παιδοκαρδιοχειρουργοί και εξαίρετοι άνθρωποι. Αυτή είναι η κοινή μας εμπειρία. Ικανότατοι στο επάγγελμά τους, με ενδιαφέρον διαρκές και ειλικρινές, που φτάνει μέχρι θυσίας για τα παιδιά μας.


» Όχι μόνο δεν επιδεικνύουν συμπεριφορές "που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μικρών παιδιών, και δημιουργούν και ανασφάλειες σε όλους τους γονείς", όπως άδικα αναφέρετε, αλλά η παρουσία τους είναι ιδιαίτερα σημαντική για μας και δεν εμπιστευόμαστε άλλους για τα παιδιά μας. Ουδέποτε δε, θέλησαν να εκμεταλλευθούν τη σπάνια ειδικότητά τους. Παραμένουν αδιάφθοροι, χωρίς να χρηματίζονται. Μας θίγουν επί της ουσίας αυτά τα ψεύδη, διότι αποτελούν την χαριστική βολή στην ελπίδα που μας χάρισε η ανιδιοτελής προσφορά και ιατρική ικανότητα αυτών των δύο γιατρών, τους οποίους κάποιοι αποφάσισαν να εξοντώσουν, για τους δικούς τους σίγουρα λόγους.

» Αυτοί είναι οι γιατροί που θέλετε να απολύσετε και που ως "επίορκοι", αφήνετε να διασύρονται στα μάτια του κόσμου. Ποτέ δεν θα έθεταν προσωπικές ή επαγγελματικές διαφωνίες εις βάρος παιδιών, τα οποία με αυτοθυσία υπηρετούν. Αν κάπου θέλετε να καταλογίσετε ευθύνες, αναζητήστε τις αλλού. Ίσως εκεί από όπου προήλθαν... »

 
 


Την αποκάλεσαν "η εθνική μας μούντζα". Κοιτώντας πιο προσεκτικά τη φωτογραφία, εκτός από τη χειρονομία, βλέπω και την απόλυτη απαξίωση: ο έφηβος δεν στρέφει καν το κεφάλι προς την εξέδρα! Δεν έχει προλάβει να ζήσει στην κοινωνία της επίπλαστης ευμάρειας. Δεν ανήκει στη γενιά 20-30 ετών, δηλαδή τη γενιά του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, που προσγειώθηκε απότομα και τώρα παίρνει των ομματιών της. 

Οι έφηβοι, σήμερα, βλέπουν μπροστά τους τοίχο. Στο σπίτι τους βιώνουν την ανασφάλεια, στο σχολείο την υποβάθμιση, στα ΜΜΕ ακούνε ότι οι Έλληνες συκοφαντούνται ασύστολα και η χώρα διασύρεται από τον Dr Strangelove-Σόιμπλε, τα λαμόγια των οίκων ανοχής (συγγνώμη, αξιολόγησης) και τον κάθε τζουτζέ που το παίζει ηγέτης. Είναι τα τραγικά θύματα μιας καταστροφής, στην οποία δεν συνέβαλαν ούτε καν ως θεατές

8 σχόλια:

squarelogic είπε...

Η δική μας λογική δεν μπορεί να πάει σε τέτοια υψίπεδα αμοραλισμού:
πως να χαρακτηρίσεις έναν υπουργό που διαβάλλει τόσο απόλυτα 2 ανθρώπους,που αυτοί που υποτίθεται οτι δεν πρόσεξαν,ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ενυπόγραφα στην ευσεινηδησία και ανθρωπιά τους,κι όλα αυτά,είτε για να εξυπηρετήσει ένα ευνοούμενο,είτε/και για να κλείσει το "μαγαζί"!!!
Οπου μαγαζί=το μοναδικό Δημόσιο παιδοκαρδιοχειρ/κό κέντρο της χώρας.
Αναζητήστε τα κίνητρα στην αύξηση του κύκλου εργασιών των άμεσων ανταγωνιστών!

Λωτοφάγος είπε...

@ Η δική σου λογική, Squarelogic, είναι τετράγωνη -όπως λέει και το όνομά σου.
Η δική τους στρογγυλή, όπως το νόμισμα!

squarelogic είπε...

εξαιρετικά εύστοχη απάντηση.

Να προσθέσω οτι πάω με χίλια το θάρρος του νεαρού που μουντζώνει τους μεγαλόσχημους,όντας πιο εκτεθειμένος σε μια μικρή κοινωνία όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους,
και ότι δάκρυσα βλέποντας το τετραπληγικό παιδί που το τσουλούσε η συμμαθήτρια του να αποστρέφει το κεφάλι του ως πεικεφαλής του τμήματος του.Οταν μια εικόνα αξίζει χίλες λέξεις...

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Δυστυχώς Λώτους, όταν συνεχίσεις την κουβέντα, ζητώντας να επιχειρηματολογήσουν στα σχόλια τύπου "δεν γίνεται τίποτα, θα πτωχεύσουμε, φταίνε οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, φταίνε οι ξένοι κτλ", χάνουν τον μπούσουλα ή σου απαγγέλλουν τις ειδήσεις του Μέγκα.

Την επόμενη φορά, ρώτα τον φίλο σου ΓΙΑΤΙ πιστεύει τον Λοβέρδο (λόγω του πρότερου εντίμου βίου μήπως?)

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα...

Λωτοφάγος είπε...

@ Έτσι!
Σήμερα το απόγευμα, Squarelogic, ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης στον 9,84, συζητώντας με τον Λαζόπουλο, μίλησε εντελώς απαξιωτικά για το παιδί. Ξέρεις, με εκείνο το ψευδό μπλαζέ στιλάκι!

Λωτοφάγος είπε...

@ Όχι, Πειρατές μου, απλώς χρόνια τώρα οι Έλληνες έχουν φτιάξει στο μυαλό τους μια εικόνα για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, η οποία οφείλεται στην πλύση εγκεφάλου που τους γίνεται από τηλε-εισαγγελείς.
Ο Λοβέρδος ήξερε ότι οι περισσότεροι θα τον πίστευαν. Εκείνο που δεν φανταζόταν ήταν πως θα αντιδρούσαν οι γονείς των παιδιών.
Επειδή είναι χαζός; Όχι. Επειδή είναι υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

squarelogic είπε...

Κι όμως Λωτοφάγε,την ενυπόγραφη κραυγή αγωνίας των γονιών την έχω δει στο διαδίκτυο εδώ και 20 τουλάχιστον μέρες,πολύ πριν ο Λοβέρδος προβάλλει την εικονική του πραγματικότητα στα βοθροκάναλα της πλύσης εγκεφάλου...
Οφειλε να το έχει ψάξει καλύτερα αν υποτεθεί οτι δεν είναι "στημένος".

Λωτοφάγος είπε...

@ Αυτός δουλεύει για άλλους, Squarelogic. Και το κάνει πολύ καλά!
Περίεργο αυτό που λες, διότι η επίθεση του Λοβέρδου υποτίθεται ότι προηγήθηκε της επιστολής. Οπωσδήποτε, η ουσία δεν αλλάζει: η κατασυκοφάντηση νοσοκομείων και γιατρών είναι διαρκής και πολύχρονη, ούτως ώστε σιγά σιγά να ενστερνιστούμε την ανάγκη κατάργησής τους.