Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

"Έχουμε Πάπα", αλλά με κρίση πανικού!


Ναι, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες! Ο οποίος αρνείται να βγει στο μπαλκόνι για να χαιρετήσει τους πιστούς μετά την εκλογή του. Ανήσυχο, το κονκλάβιο, καλεί σε βοήθεια τον καλύτερο ψυχαναλυτή της Ιταλίας. Που είναι χωρισμένος, αλλά ακόμα ερωτευμένος με τη γυναίκα του, και, κυρίως, άθεος!

Επιτέλους μια έξυπνη ταινία! Ο εξαιρετικός Νάνι Μορέτι ανατέμνει την ψυχοσύνθεση του πανικόβλητου πάπα, αλλά και του -φαινομενικά- γεμάτου αυτοπεποίθηση ψυχαναλυτή. Ενώ παράλληλα, σατιρίζει το Βατικανό, την καθολική θρησκεία, τους φωτορεπόρτερ και την ίδια την Ψυχανάλυση.

Με τρυφερότητα και ανθρωπιά. Διότι αγαπάει τους ήρωές του. Προφανώς, γι΄αυτό επέλεξε τον Μισέλ Πικολί, ο οποίος είναι πραγματικά συγκινητικός! Και το τέλος δεν είναι καθόλου αμερικάνικο.

Όλα τα λεφτά, ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ των διαφορετικής εθνικότητας καρδιναλίων!

Υ.Γ. Έχω πει ότι το "Ιντεάλ" είναι ο αγαπημένος μου κινηματογράφος; Για την αρχοντιά του και για τους ευγενικούς ανθρώπους που σε υποδέχονται;

2 σχόλια:

ELvA είπε...

Καλημερα, καλο φθινοπωρο και καλο μηνα, (...κανει και για τη προηγoυμενη αναρτηση σου!) :)
Στην Ελλαδα πιστευω οτι ο κοσμος, στις μεγαλουπολεις, ειναι πιο..σινεφιλ απ ο τι εδω, ετσι ενημερωνεστε για τις καλες ταινιες γρηγοροτερα απ ο τι εμεις στο Βορρα!

Να και κατι ...θετικο! :)

Λωτοφάγος είπε...

Καλησπέρα, φίλη μου. Αυτό είναι αλήθεια. Η καναδέζικη ταινία "Μέσα από τις φλόγες" (http://lotofagus.blogspot.com/2011/03/incendies.html) προβλήθηκε σε εμάς τον Μάρτιο, ενώ σε μεγάλες πόλεις της Βρετανίας μόλις πρόσφατα!

Ήταν και Ιταλοί ανάμεσα στους θεατές, ενώ έξω από τον κινηματογράφο ένα ζευγάρι Ιταλών τουριστών εντυπωσιάστηκε βλέποντας την αφίσα.
Όπως έχω ξαναπεί, δεν αρνούμαι να δω μια χολιγουντιανή ταινία με μια σακούλα ποπ κορν, αρκεί να μην υποτιμά τη νοημοσύνη μου.

Όμως, ο αληθινός κινηματογράφος είναι αυτός που απαιτεί και λίγα από τα "φαιά σου κύτταρα", όπως θάλεγε κι ο Πουαρό.