Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Καλό Μήνα και Καλό Φθινόπωρο σε όλους!


Μας πήρε η κατηφόρα....

Διάβαζα στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ότι τα κρούσματα του AIDS στους ναρκωμανείς αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο κατά 1.000% σε σχέση με πέρσι! Η χρήση της ίδιας σύριγγας από πολλούς, η εκπόρνευση για την εξασφάλιση της δόσης και οι άθλιες συνθήκες υγιεινής είναι οι κυριότεροι λόγοι. Κάποιοι, δυστυχώς, επιδιώκουν τη μόλυνσή τους με τον ιό, προκειμένου να εξασφαλίσουν το επίδομα των 1.400 ευρώ/δίμηνο!  Όσο, όμως,  εμείς συζητάμε αν είναι ασθενείς ή όχι, αν πρέπει να φτιαχτούν μονάδες ΟΚΑΝΑ στα νοσοκομεία και αν η θεραπεία θα είναι "στεγνή" ή με υποκατάστατα, αυτοί σαρώνονται από επιχειρήσεις-σκούπα της αστυνομίας! Και μην νομίσει κανείς πως τα ναρκωτικά αφορούν πάντα κάποιους άλλους...

Το πρόγραμμα "Ψυχαργώ" δημιουργήθηκε για την αποασυλοποίηση των ψυχασθενών και την ένταξή τους στην κοινωνία. Δηλαδή, για να ξεχάσουμε τη ντροπή της Λέρου, αλλά ήδη το προσωπικό είναι απλήρωτο εδώ και τρεις (3) μήνες! Φαντάζομαι ότι, μετά την απόφαση του Βενιζέλου για εξοντωτικές περικοπές και στον ευαίσθητο αυτόν τομέα -ενώ τα λειτουργικά έξοδα του Δημοσίου δεν συμμαζεύονται με τίποτε- δεν έχετε πλέον καμία αμφιβολία ότι το άτομο είναι ανάλγητο!  Αν είχε εκλεγεί αντί για τον ΓΑΠ, δεν θα είχε κάνει τίποτε το διαφορετικό.

Στον υπόλοιπο πλανήτη, τα πράγματα πάνε εξίσου άσχημα:

Οι Μεξικανοί που καταφεύγουν στις ΗΠΑ, σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, διαρκώς λιγοστεύουν, ενώ πολλοί επιστρέφουν στο Μεξικό, εξαιτίας της κρίσης που μαστίζει την υπερδύναμη. Το ίδιο ακριβώς κάνουν χιλιάδες Αλβανοί που ζούσαν χρόνια στην χώρα μας. Να δείτε που, εντέλει, οι Αμερικανοί θα μείνουν μόνοι με τα τείχη τους, κι εμείς με... τους Έλληνες! Προς μεγάλη ευχαρίστηση του Αδώνιδος Γεωργιάδη.

Παρεμπιπτόντως, ο εκπρόσωπος της Υστερίας στην Ελλάδα έχει πορδοχαρές, επειδή καταργήθηκε το άσυλο και θα κλείσει επιτέλους το "προδοτικό" Indymedia! Αναζητήστε το σχετικό βίντεο στο τέλος μιας δύσκολης μέρας, για να ευθυμήσετε λίγο.

Όμως, στο Μέριλαντ και στην Καλιφόρνια εκκρεμούν προσφυγές Κινέζων πολιτών εναντίον της Sisco Systems, η οποία πούλησε στην Κίνα τεχνογνωσία και εξοπλισμό, εν γνώσει της ότι θα χρησιμοποιούνταν για την παρακολούθηση πολιτών και την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Μία θρησκευτική ομάδα, μάλιστα, κατηγορεί την εταιρεία ότι, με τις πληροφορίες που έδωσε στην κινεζική κυβέρνηση, είναι υπεύθυνη για βασανισμούς και δολοφονίες μελών της.

Ο Στιγκ Λάρσον, συγγραφέας της τριλογίας Millenium, τώρα δικαιώνεται: πριν από λίγους μήνες, η βασίλισσα της Σουηδίας Σοφία αναγκάστηκε να διατάξει έρευνα για το ναζιστικό παρελθόν του πατέρα της, ενώ η δημοσιογράφος Ε. Άσμπρινγκ αποκάλυψε ότι ο ιδρυτής του περίφημου IKEA Ι. Κάμπραντ, όχι μόνο διετέλεσε μέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος, αλλά στρατολογούσε κιόλας. Οι σχέσεις του με φασίστες και ναζί συνεχίστηκαν και μετά το τέλος του πολέμου!

Όπως ανέφερε ο Χρυσόστομος Λουκάς (ρ/σ "Στο Κόκκινο"), επικεφαλής των ανταρτών που κατέλαβαν την Τρίπολη της Λιβύης είναι η Αλ Κάιντα! Οι Αμερικανοί ζεσταίνουν πάλι το φίδι στον κόρφο τους, όπως έκαναν στο Αφγανιστάν επί Σοβιετικής Ένωσης. Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη. Σωστά. Πώς λέγεται, όμως, αυτός που δεν μαθαίνει από τα λάθη του;

Προς κ. Χάρο,

ενταύθα:

Το αστείο παρατράβηξε! Φέτος πήρατε όλα τα λάθος άτομα. Σας παρακαλώ να επανορθώσετε! Νιώθουμε φοβερή μοναξιά!

3 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Να κλαίμε ή να γελάμε με το κακό μας χάλι;........
΄Οπως και να 'χει...μη μου μιλάτε για φθινόπωρο από τώρα...
:-)
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ... και καλά μας κουράγια!!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Λωτοφάγος είπε...

Για μένα το φθινόπωρο ήταν ανέκαθεν η γλυκύτερη εποχή: δροσιά, πρωτοβρόχια, όμορφα χρώματα στη φύση και ελπίδα ότι η νέα χρονιά (από το σχολείο μού έμεινε αυτό το κουσούρι) θα πάει καλύτερα.
Όταν λοιπόν εύχομαι καλό φθινόπωρο, εννοώ καλά μυαλά, κυρίως. Διότι τα παλιά μυαλά οδήγησαν στον γκρεμό.
Καλό μήνα και σε εσας.

...Ατακαδόρ είπε...

Πώς θα επανορθώσει ο Χάρος, ευλογημένε;;;

Καλό μήνα, πάντως.

Και καλό Φθινόπωρο βεβαίως.
Σ' αυτό τουλάχιστον συμπίπτουν οι εκτιμήσεις μας...