Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ανθρωπόμορφα τέρατα

Για "εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας" είναι πιθανόν να διωχθεί ο χασάπης της Νορβηγίας. Κοιτάζω τη φωτογραφία του: ένας τυπικός εκπρόσωπος του σκανδιναβικού κλάδου της αρείας φυλής. Μέσα στη θολούρα του θεώρησε τα παιδιά του Εργατικού Κόμματος μισητούς μαρξιστές, που ευθύνονται για την αθρόα είσοδο μουσουλμάνων στη χώρα του. "Παράφρονα" τον κρίνει ο δικηγόρος του.

Ας το δεχτούμε. 

Μήπως, όμως, είναι παράφρονες κι οι ψηφοφόροι που ανέδειξαν τρίτο το ακροδεξιό κόμμα στη Νορβηγία; Μάλλον όχι. Μήπως δεν ήξεραν τι ψήφιζαν, σαν τους Αθηναίους που έχρισαν πρώτο σύμβουλο τον Ηλία Ψινάκη, λες κι οι εκλογές είναι τηλεπαιχνίδι; Σίγουρα όχι.

Τότε, λοιπόν, είναι συνένοχοι. Στους 76 φόνους και σε ό,τι γίνει από εδώ και πέρα. Όταν στηρίζεις τέρατα που κηρύσσουν το μίσος, είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις τους. Λυπάμαι, αλλά εδώ δεν κολλάει η τρίτη επιλογή ΔΓ/ΔΑ (δεν γνωρίζω/δεν απαντώ). 

Όταν σπάσει το αβγό του φιδιού, δεν μπορείς να λες ότι περίμενες να βγει παπάκι!

Όσο για τον όρο "εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας", πρέπει να διευρυνθεί και να καλύψει περισσότερους ευυπόληπτους πολίτες:

Οι Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ εκβιάζουν τον Ομπάμα, ζητώντας του να καταργήσει αυτό το αναιμικό ΕΣΥ που δημιούργησε. Διαφορετικά, δεν θα ψηφίσουν αλλαγή του δανειακού ορίου. Εάν το κάνει, αυτοί θα είναι υπεύθυνοι για τις χιλιάδες ζωές που θα χαθούν, επειδή δεν θα έχουν περίθαλψη, και για εκείνους που θα ζήσουν ανάπηροι διότι δεν έχουν χρήματα για επεμβάσεις.

Οι golden boys με τους παχυλούς μισθούς είναι ένοχοι για τη σταδιακή εξαθλίωση εκατομμυρίων ανθρώπων, για την αύξηση των αυτοκτονιών και της εγκληματικότητας. Για το μέλλον της νέας γενιάς που χάνεται. Κάθε πριμ που παίρνουν έχει στερήσει από χιλιάδες ανθρώπους τα προς το ζειν.

Οι Δυτικοί είναι ένοχοι για την καταστροφή χωρών όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ και η Λιβύη, εναντίον των οποίων ξεκίνησαν πολέμους χωρίς αιτία (αν υποθέσουμε ότι υπάρχει λογική αιτία σε έναν πόλεμο) και, κυρίως, χωρίς ορατό τέλος

Και, οπωσδήποτε, όλοι μας απομυζούμε ολόκληρες ηπείρους, για να έχουμε φθηνά γκατζετάκια, άφθονο πετρέλαιο, τεράστιες ποσότητες τροφίμων και ρούχα μιας χρήσης. Αδιαφορώντας αν οι λαοί τους λιμοκτονούν και πεθαίνουν μέσα στον πόνο! Και, φυσικά, όταν μας χτυπούν ως πρόσφυγες την πόρτα, τους σκοτώνουμε για δεύτερη φορά...


 

3 σχόλια:

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Eτσι ακριβώς φίλε Lotus!

Eιδικά για τα Golden Boys έχεις απόλυτο δίκιο. Τους τρώμε κάθε μέρα στη μάπα λόγω δουλειάς.

Εδώ ενα πολύ ενδιαφέρον αρθράκι για τη σχέση του Ακροδεξιού Νορβηγού με την ελληνική ακροδεξιά

http://oramiden.blogspot.com/2011/07/blog-post_30.html

vasikos metoxos είπε...

Η οικονομική ύφεση και ο φασισμός. Το έχουμε ξανακούσει, ευκαιρία να το ζήσουμε τώρα, γιατί η ιστορία καθώς φαίνεται δε μας δίδαξε αρκετά...

Λωτοφάγος είπε...

Καλό σας μήνα

@ Η ελληνική ακροδεξιά, βέβαια, διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι δεν έχει καμία σχέση με το άτομο αυτό, Πειρατές μου.
Δεν έφτανε η υπογραφή του Μνημονίου, ήρθε τώρα κι ο Νορβηγός να τους χαλάσει την εικόνα που με τόσο κόπο έφτιαξαν!

@ Ποτέ δεν έχουμε διδαχθεί από την Ιστορία, Βασικέ μου. Ανεπίδεκτοι!
Πρέπει πάλι να πιάσουμε πάτο και να πονέσουν χιλιάδες άνθρωποι!