Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Το πέταγμα μιας πεταλούδας στο Σύνταγμα, προκαλεί σεισμό στις Βρυξέλλες!


(του Πέτρου Ζερβού από την Ελευθεροτυπία)

Ο Ιβ Μερς, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και κεντρικός τραπεζίτης του Λουξεμβούργου, ρωτήθηκε τι θα συμβεί σε μία ελληνική χρεοκοπία και απάντησε επιγραμματικά: «Χάος»! Δεν αισθάνεστε μια -μικρή, έστω- εθνική ικανοποίηση; Η μικρή Ελλάδα, η τόσο συκοφαντημένη από δικούς και ξένους, κρατάει στη χούφτα της ολόκληρη την υδρόγειο! Αν καταρρεύσει, θα συμπαρασύρει τους πάντες. Εκεί μας κατάντησαν η ανεξέλεγκτη δράση των τραπεζιτών και τα μικρόνοα ανδρείκελλα που το παίζουν ηγέτες! Και, φυσικά, τη νύφη θα την πληρώσουν ΠΑΛΙ οι λαοί! Που νομίζουν ότι έχουν Δημοκρατία...

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (στο οποίο υπάγονται όλα τα δεξιά κόμματα της ΕΕ) σκέφτεται να αποβάλει τη Νέα Δημοκρατία ή να της κόψει την επιχορήγηση, εξαιτίας της άρνησης του Αντώνη Σαμαρά να υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο! Μπαρόζο, Φαν Ρομπάι και Νίκος Αναστασιάδης του κυπριακού ΔΗΣΥ προσπάθησαν να τον μεταπείσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τι λέτε, ορέ κοπέλια; Είναι δυνατόν να κλωτσήσει ο Αντωνάκης τη μοναδική ευκαιρία να γίνει πρωθυπουργός; Τόσα χρόνια περιμένει!

Μην ανησυχείτε, πάντως, διότι έχουμε και υποστηρικτές. Σύμφωνα με τον Καρτέσιο (http://kartesios.com/?p=46447),

"... η Ελλάδα καταχειροκροτήθηκε σε πρόσφατη συναυλία των Rage Against The Machine στο Δουβλίνο, με τον τραγουδιστή τους, Ζακ Ντε Λα Ρότσα, να μιλάει για τις δράσεις που «κάνουν τα αδέλφια μας στην Ελλάδα».
Το μήνυμά του ήταν πως «πρέπει να ενωθούμε στην Ευρώπη. Πέρα από τις εθνικές γραμμές. Πέρα από τις θρησκευτικές διαφορές. Πέρα από τις φυλετικές διακρίσεις. Γιατί οι γραμμές είναι πλέον ξεκάθαρες. Είναι ή αυτοί ή εμείς»"!

8 σχόλια:

vasikos metoxos είπε...

Φαντάσου μία κυβέρνηση που θα τους πετούσε τα κλειδιά του κράτους πάνω στο τραπέζι, δηλώνοντας άρνηση του χρέους. Θα παρακαλάγανε γονατιστοί να το ξανασκεφτούμε. Και πολύ λυπάμαι που αυτά τα λέει η Βάσω Παπανδρέου... Μετά τις "μπουνιές" που μάζεψε ο Χοντρός την περασμένη εβδομάδα, τελείωσαν τα ψέμματα. Και η Τρίτη είναι κοντά. Πολύ κοντά. Θα τους δεις πάλι να τρέμουν σαν τα ψάρια.

Η επιλογή για τους έλληνες είναι πλέον μονόδρομος : Τι να πεθάνεις Σάββατο βράδυ τι κυριακή πρωί, λωτοφάγε μου.

Unknown είπε...

Η Κυβέρνηση ίσως αγνοεί την μεγάλη διαπραγματευτική ισχύ του μεγαλοοφειλέτη!!
Όταν οι πιστωτές συχνά ενδιαφέρονται περισσότερο από τον ίδιο για την μη πτώχευση του οφειλέτη τους επειδή και αυτοί θα χάσουν πολλά!!

ELvA είπε...

Γεια σου φιλε Λωτοφαγε! O κοσμος εχει τωρα τη μοναδικη ευκαιρια να δειξει οτι δεν θα περασουν τα ψευτοδιλημματα και οι κοροιδιες τους, ουτε τα μνημονια ντροπης και ξεπουληματος της χωρας!

ΑΠΕΡΓΙΑ 28,29 ΙΟΥΝΗ!

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Λωτοφάγος είπε...

@ Μόνο που στο θάνατό μας θα συμπαρασύρουμε τα ασφαλιστικά ταμεία πολλών, Βασικέ μου. Διότι οι τράπεζες θα διασωθούν, όπως πάντα.
Το 60% των Γερμανών θέλουν να διασωθεί η Ελλάδα. Άρα το υπόλοιπο 40% πιστεύει την Bild και δεν βλέπει το μέλλον που το περιμένει!
Ο Χοντρός γιατί το παίζει Ιφιγένεια; Νομίζει πως θα διαδεχθεί τον Γιωργάκη; Σε ποια ζωή ακριβώς;

Λωτοφάγος είπε...

@ Το αγνοεί σκοπίμως, κύριε Βαρδάκα. Όπως οι πολυεκατομμυριούχοι καταστρέφουν τη Γη, μάλλον θεωρώντας πως τα λεφτά θα τους χτίσουν έναν νέο πλανήτη!

Λωτοφάγος είπε...

@ Αρκεί να είμαστε πολλοί, Έλβα. Ενώ ο χρόνος δουλεύει σε βάρος μας, κάποιοι ελπίζουν να τη βολέψουν.
Καληνύχτα και καλή τύχη, όπως έλεγε κι η βασίλισσα.

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Δυό μικρομέγαλες παρατηρήσεις στο άρθρο:

1. Άλλο είναι η "Δημοκρατία" και άλλο η "δημοκρατία". Το πρώτο είναι πολίτευμα {όπως και η δική μας τώρα} το άλλο είναι σύστημα κοινωνικοπολιτικής οργάνωσης, που εξασφαλίζει να γίνεται ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ η λαϊκή βούληση αποφάσεις, νόμοι, πράξη... Το πρώτο τό βρίσκεις συχνά-πυκνά αλλά δεν παίζει σπουδαίο ρόλο. Το δεύτερο δεν απαντήθηκε ποτέ ώς τώρα... Με ΟΛΙΓΑΡΧΙΕΣ {σκληρότερες, απαλότερες...} πορεύεται ώς τώρα η ανθρωπότης.

2. Ο Σαμαράς δεν "περιμένει" να γίνει πρωθυπουργός αλλά ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ με νύχια, δόντια και άλλες -ανέντιμες κατ' εμέ- μεθόδους να γίνει πρωθυπουργός.

Κατά τα άλλα...
Καλή βδομάδα νά 'χουμε και...
ΣΗΜΕΡΑ-ΑΥΡΙΟ ας βρεθούμε στις Πλατείες.
Και κάθε βραδάκι καλλίτερα.

Κάνει καλό στην υγεία.

Την πνευματική καταρχή αλλά και την άλλη...

Λωτοφάγος είπε...

@ Αφ'ης στιγμής πήρε το χρίσμα από τη Λέσχη Μπίλντενμπεργκ, απλώς καραδοκεί να έρθει η σειρά του. Προηγούνταν ο Κωστάκης και μετά η Ντόρα. Ίσως η Ντόρα να έχασε τη σειρά της, για κάποιο λόγο.
Τώρα περιμένει να πέσει ο ΓΑΠ, πριονίζοντας λίγο λίγο το κλαδί που, ούτως ή άλλως, ετοιμόρροπο είναι.