Σεπτέμβριος 1999: ο σεισμός της Πάρνηθας (5,9 R) διαλύει το σαθρό εργοστάσιο της Ρικομέξ, καταπλακώνοντας 39 ανθρώπους! Συνολικά, εκείνη τη μέρα έχασαν τη ζωή τους 143 άνθρωποι σε όλη την Αττική.
Ιούνιος 2011: Ύστερα από δικαστικές περιπέπειες 12 χρόνων, οι συγγενείς τριών από τα θύματα άκουσαν κατάπληκτοι τους δικαστές του Αρείου Πάγου να αποφαίνονται ότι στις αποζημιώσεις, έπειτα από πλειστηριασμό περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, προηγείται η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και όχι εκείνοι!
Τι να πω; Συγχαρητήρια! Αποδείξατε ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή αλλά αλλήθωρη!
4 σχόλια:
Εχθροι του λαου οι ανωτατοι δικαστικου, φιλε, ιδιαιτερα οι Αρεοπαγιτες. Οσο ξερναμε απο αηδια κοιταζοντας τη γαλαζοπρασινη συμμορια, αλλο τοσο ξερατο πρεπει να ριχνουμε κ για εκεινους. Μη ξεχναμε ποτε οτι ειναι συνενοχοι στην καταστροφη της χωρας, συνενοχοι δια της απραξιας τους ως μια απο τις τρεις εξουσιες, που εκαναν τα στραβα ματια μπροστα στην καταστροφη.
Δεν αρκει να διαολοστειλουμε το πασοκουνουδου.
Περιμενες δικαιοσυνη, οταν ολα στη χωρα αυτη γινονται για τις τραπεζες και οχι για τους πολιτες;
Δεν υπαρχει πια ουτε η στοιχειωδης ντροπη για οσα γινονται! :(
Καργιόληδες!!!
Έχετε απόλυτο δίκιο, παιδιά, αλλά, όσο κι αν τα ξέρεις και δεν τρέφεις αυταπάτες για τους δικαστικούς, η απόφαση ΣΟΚΑΡΕΙ! Κανένας τους δεν ένιωσε να τον τύπτει έστω και λίγο η συνείδησή του; Κοίταξαν στα μάτια τους συγγενείς, που τραβιούνται στα δικαστήρια 12 χρόνια τώρα, και τους είπαν "Πρώτα οι τράπεζες";
Δηλαδή τώρα πού πρέπει να πάνε οι άνθρωποι; Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο;
Το 2009 έκλεισαν 25 χρόνια από το έγκλημα της Union Carbide στη Μποπάλ της Ινδίας, αλλά τα θύματα δικαίωση δεν βρήκαν: (http://lotofagus.blogspot.com/2009/11/blog-post_08.html)
Διότι, ασφαλώς, οι πολυεθνικές είναι ανάλγητες απέναντι στους φτωχούς, χάρη και στη στήριξη διεφθαρμένων κυβερνήσεων.
Αλλά η Ρικομέξ δεν ήταν πολυεθνική. Ούτε στην περίπτωση του λεωφορείου στα Τεμπη επρόκειτο για πολυεθνική.
Κι όμως, δικαίωση δεν βρήκαν τα θύματα.
Δημοσίευση σχολίου