Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Λέτε;


Πάνω που λέγαμε πως γλιτώσαμε από τα λογύδρια του Ανδρέα Βγενόπουλου -αλήθεια, που βρίσκεται αυτή η ψυχή;- ξετσούμισε ο... Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Ναι, αυτός που είναι πρόεδρος των ελλήνων βιομηχάνων, ενώ δεν έχει πια ούτε σιδηρουργείο! Πολύ σωστά απάντησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στη Βουλή, «αν θέλει να κάνει τον κομματάρχη, να κατέβει στις εκλογές αντί να μας κουνάει το δάχτυλο, ενώ έχει τα λεφτά του παρκαρισμένα στο εξωτερικό»!

Την Παρασκευή θα δούμε την τελευταία εκπομπή της αγαπημένης "Ελληνοφρένειας". Το "Infowar" του Άρη Χατζηστεφάνου έχει σταματήσει από το τέλος Μαρτίου. Το τέως φιλοκυβερνητικό κανάλι Σκάι ("τέως", διότι τώρα τελευταία βλεφαρίζει προς Σαμαρά μεριά) εκδικείται με αυτόν τον τρόπο όσους αρνήθηκαν να δεχτούν μείωση του μισθού τους.

Οι δήμοι όλης της χώρας απολύουν συμβασιούχους και κλείνουν παιδικούς σταθμούς και γυμναστήρια.  Όλοι; Όχι, υπάρχει ακόμα το γαλατικό χωριό του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, όπου η παράταξη του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη κατέθεσε πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να μην απολυθεί κανένας από τους 100 συμβασιούχους, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες!

"Η πρόταση έγινε δεκτή με ευρύτατη πλειοψηφία, ενώ οι πληρωμές θα γίνονται με τη διαδικασία του «εντέλλεσθε», δηλαδή με εντολή δημάρχου. Πλέον στη κυβέρνηση εκφράζεται η ανησυχία ότι το παράδειγμα του δήμου Ελληνικού θα ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι, καθώς απομπλέκει η απόφαση αυτή την κατάσταση από πληθώρα νομικών προβλημάτων", αντιγράφω από τον Καρτέσιο ( http://kartesios.com/?p=39422)

Ο Χρήστος Κορτζίδης, ο δήμαρχος που είχε καταφέρει να απελευθερώσει την παραλία του Ελληνικού ύστερα από πολυήμερη απεργία πείνας, αποδεικνύει πως, όταν υπάρχει θέληση, λεφτά βρίσκονται! Ακούς, Αλέκα;

Απόψε η πασοκική γενιά παράτησε τους φραπέδες και μαζεύτηκε στις πλατείες όλης της χώρας, επειδή οι ισπανοί συνομήλικοι την χλεύασαν.  Ούτε ο διασυρμός της χώρας από τον ΓΑΠ και την παρέα του, ούτε οι όροι του μνημονίου και τα διαλυτικά μέτρα της κυβέρνησης, ούτε το ξεπούλημα των φυσικών πόρων, ούτε και η ανεργία που καλπάζει είχαν συγκινήσει αρκετά τους φερέλπιδες νέους μας. Μόνο όταν οι Ισπανοί μάς αποκάλεσαν κοιμισμένους εδέησαν να αφήσουν τις καφετέριες. 

Ας μην γκρινιάζω, όμως. Μακάρι να είναι η αρχή του τέλους της τρυφηλότητας -που θά'λεγε κι ο Βύρων. Μου αρέσει αυτή η απουσία κομμάτων και σημαιών. Αρκεί να μην πρόκειται για πυροτέχνημα...

9 σχόλια:

squarelogic είπε...

Αν δεν ξυπνήσουμε και τώρα ας πάρουμε τα διαβατήρια στα δόντια,όσο οι πόρτες είναι ακόμα ανοιχτές γι'αυτά...
Βγήκαν βέβαια και επισείουν κινδύνους βιβλικών καταστροφών,δραχμών κλπ...Δημοσιογράφοι,πολιτικοί αρχηγοί δίχως κόμμα,επίτροποι...
Σε κανέναν μας δεν αρέσει τετοιο σενάριο.
Παραβλέπουν όμως όλοι αυτοί οι "κύριοι/ες" οτι ήδη μας δούλεψαν μερικές φορές με τα προηγούμενα μνημόνια,και παρά τα (προσωρινά) εύσημα η Πατρίς είναι και πάλι στο χείλος της καταστροφής.Το γενικό ξεπούλημα και η αναίσχυντη νέα φοροεπιδρομή δεν είναι παρά ένας ενδιάμεσος σταθμός σε μια εξαθλίωση δίχως τέλος-αυτό πια το κατανοούν όλοι.
Πολιτικοί του κώλου και οι καλοταισμένες πόρνες σας,οι δημοσιογράφοι,έρχεται η ώρα που θα πληρώσετε...

the elf at bay είπε...

Φοβάμαι ότι είναι πυροτέχνημα....

Εξερευνητής είπε...

Προς Λωτοφάγον:
Τί ν' ακούσει η Αλέκα;;;
Ο Ριζοσπάστης της δεν είδε, δεν άκουσε, δεν έμαθε τίποτα από τις χτεσινές συγκεντρώσεις...
Προφανώς δεν συμφέρει (τον ...λαό) γιαυτό δεν δημοσίευσε κάτι.

Προς Τετραγωνισμένως Λογικόν:
Η εξαθλίωση φίλε μου είναι η "ικανή και αναγκαία" συνθήκη για να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα το ξεπούλημα.
Μάς εξαθλίωσαν πρώτα πολιτικά με το πελατειακό σύστημα, τώρα τό προσπαθούν (και τό πετυχαίνουν εν πολλοίς...) να μάς εξαθλιώσουν και οικονομικά.
Ώστε να αποδεχτούμε το ξεπούλημα ως σωτηρία.

Προς τον Καλλικάντζαρο στη γωνία
Οι φόβοι σου μάλλον θα επαληθευτούν.
Μην απελπίζεσαι όμως.
«Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου (μας) ζωή»...

Και..., by the way, τον Μπαινόπουλο μάλλον τόν ...απόσυραν οι πάτρωνές του.
Πρώτα από τον ΠΑΟ, τώρα και από την τι-βί.
Θα έκαναν καμμιά δημοσκόπηση και είδαν ότι δεν φτουράει...
Ότι ζημιά κάνει πλέον στα πετροδολλάριά τους.

Λωτοφάγος είπε...

@ Suarelogic, η κυρία "Εμείς στο ΠΑΣΟΚ" και η άλλη της "αθλιο"-Παιδείας έκαναν ό,τι τους υπαγορεύει η χυδαία αμορφωσιά και η ξενοδουλεία τους.
Απόψε στο Σύνταγμα, παρά τη ραγδαία βροχή, το ηθικόν ήτο ακμαιότατον!
Πρώτη φορά είδα τα ΜΑΤ να βαριούνται μέχρι θανάτου!

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν είναι πυροτέχνημα, αγαπητό Ξωτικό. Κάποια στιγμή το "πάμε πλατεία" θα σταματήσει, αλλά η νέα γενιά δείχνει να... τό'χει!

Λωτοφάγος είπε...

@ Αγαπητέ Εξερευνητή, αναφέρομαι στις απολύσεις από την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, διότι "καπιταλισμό έχουμε" (!!), καθώς και στην πλήρη αδιαφορία του ΚΚΕ όταν ο Κορτζίδης έκανε απεργία πείνας.
Διότι, ως γνωστόν, μετά την επανάσταση όλα θα διορθωθούν!
Πάντως, πήρε το αφτί μου ότι το ΚΚΕ ούτε στηρίζει αλλά ούτε και εναντιώνεται στις συγκεντρώσεις.
Μας εξαθλίωσαν πρώτα ΗΘΙΚΑ, με τη συκοφάντησή μας από τον ίδιο τον ΓΑΠ. Και δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο για έναν λαό από την απώλεια της αξιοπρέπειάς του, διότι τον παραλύει και τον κάνει παθητικό.
Τον Μπαινόπουλο τον απέσυραν, αφού προηγουμένως απαξίωσε την Ολυμπιακή, πουλώντας τα πιο αποδοτικά slots. Σε λίγο θα την κλείσει και θα ησυχάσουμε.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Λώτους μήπως γνωρίζεις κάτι?

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=7042

Από την άλλη όπως και να ξεκίνησε δεν έχει σημασία. Όπως λες και συ: "Αρκεί να μην πρόκειται για πυροτέχνημα..."
το ευχόμαστε.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι, Πειρατές μου, το άκουσα κι εγώ από άλλη πηγή. "Αστικό μύθο" το αποκαλούν τώρα οι δημοσιογράφοι. Και ξυπνητήρι να το πουν, σημασία έχει ότι ξεσήκωσε νέους, γέρους, παιδιά και σκυλιά.
Εκείνο που με χάλασε χθες, ήταν το πανό που έγραφε στα γαλλικά: "Ησυχία. Οι Γάλλοι κοιμούνται και ονειρεύονται το '68". Αυτά είναι γηπεδικά και ανόητα.
Φυσικά, είναι αναμενόμενες τέτοιες βλακείες, αφού σε αυτή τη χώρα μπερδεύουμε συχνά τη βούρτσα με την π.....

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Χαχα, σωστά, να ήταν αυτό μόνο που μπερδεύουμε καλά θα είμασταν.
Τις καληνύχτες μας