Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Μαγκουφιάδα!


Με τον άλλο εχθρό των "τζαμπατζήδων", τον Δ. Ρέππα, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά ότι οι συμβάσεις με τους κατασκευαστές των δρόμων περιλαμβάνουν δρακόντειους όρους!

Θα το μάθατε, φαντάζομαι, παρόλο που συνέβη κατά τη διάρκεια της απεργίας των δημοσιογράφων:

Στα διόδια του Μώλου Φθιώτιδας, και καθώς τα μέλη του "Δεν Πληρώνω" είχαν σηκώσει τη μπάρα, καταφθάνει αυτοκίνητο με συνοδηγό τον βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Μαγκούφη. Κανείς δεν τον γνωρίζει, του κάνουν νόημα να περάσει ελεύθερα, μα εκείνος επιμένει να πληρώσει -όπως όλοι όσοι κάνουν κηδεία με ξένα κόλλυβα.

Διακπληκτίζονται, ο Μαγκούφης αρπάζει από το λαιμό μια γυναίκα και την ταρακουνάει. Έπειτα μπαίνει στα γραφεία των διοδίων και σε λίγο καταφθάνει η αστυνομία. Μόνο τότε οι παριστάμενοι πληροφορούνται την ταυτότητά του. Στο μεταξύ, η γυναίκα -για την οποία ισχυρίστηκε ότι "έπαιζε θέατρο"- μεταφέρεται στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, όπου διαπιστώνονται μώλωπες στον αυχένα και... ένα σπασμένο πλευρό.

(Παλιά, πολύ παλιά, ένας εφοπλιστής ή πολιτικός, που δεν θυμάμαι το όνομά του, είχε ισχυριστεί ότι η γυναίκα του έπεσε πεντέξι φορές πάνω στο μαχαίρι που εκείνος κρατούσε!)

Η... "θεατρίνα" θα τον μηνύσει φυσικά, αλλά εκείνη η περίφημη ασυλία θα τον προστατέψει και πάλι. Και, φυσικά επίσης, θα του πληρώνουμε ισόβια σύνταξη, επειδή οι αδελφοί μας στα Τρίκαλα έχουν ψηφίσει επανειλημμένα αυτόν τον λεβέντη! Και νά' ταν ο μόνος!

Στο προσωπικό μπλογκ του παλικαρά βουλευτή -που δεν έχει ενημερωθεί από το 2009- διαβάζουμε ότι σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Darmstadt της Γερμανία (γιατί άραγε;), εκλέγεται από το 1993 (!) και διετέλεσε στη Βουλη Πρόεδρος Επιτροπής για τα τροχαία ατυχήματα και την οδική ασφάλεια στην Ελλάδα (έλεγα κι εγώ γιατί μειώθηκαν τόσο θεαματικά τα τροχαία!).

Άκουγα σήμερα τη δικηγόρο των "Δεν Πληρώνω" να λέει στο "Κόκκινο" ότι η τροχαία εφαρμόζει το εξής κόλπο:

Λένε στον οδηγό, που αρνείται να πληρώσει, να προχωρήσει στην άκρη δεξιά ώστε να μην εμποδίζει τη ροή, αυτός υπακούει και του αφαιρούν τις πινακίδες! Όταν κάποιοι οδηγοί έμαθαν το κόλπο και αρνήθηκαν να προχωρήσουν δεξιά, οι αστυνομικοί τους είπαν να κάνουν όπισθεν και τότε τους έριξαν κλήση 700 ευρώ, επειδή κάτι τέτοιο φυσικά απαγορεύεται!!Χαριτωμένο, ε;

Γιατί, όμως απορείτε, αγαπητοί μου; Οι βουλευτές δεν φυτρώνουν, εκλέγονται! Αλλιώς, θα μένανε... μαγκούφηδες!

2 σχόλια:

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Καλά για το Μαγκούφη, ποιος περιμενε κάτι καλύτερο;

Ελπίζω να αρχίζει να αγριεύει η κατάσταση ώστε να αρχίσουμε να κερδίζουμε έδαφος.

Μέχρι τώρα μας βιάσανε με το γάντι!

Οψομεθα!

Λωτοφάγος είπε...

Δεν τον ήξερα τον Μαγκούφη. Πώς θα μπορούσα, άλλωστε, να ξεχάσω τέτοιο όνομα; Για να το λέτε εσείς, κάτι θα ξέρετε! :))
Είναι σειρά του Λοβέρδου να τα βάλει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και οι προσπάθειές τους να ρίξουν στάχτη στα μάτια, είναι αληθινά συγκινητικές!