Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Σιδερένιος, κύριε Αρναούτογλου!


Εδώ και χρόνια, στην ευρύτερη οικογένειά μου, οι ερωτήσεις για τον καιρό δεν έχουν καμία πρωτοτυπία: "Μήπως άκουσες Σάκη;" και "Τι είπε ο Σάκης για το Σαββατοκύριακο;"

Ο Σάκης Αρναούτογλου ενσαρκώνει την αληθινή έννοια της λέξης "ερασιτέχνης": ο εραστής της τέχνης! Δεν σπούδασε μετεωρολογία, αλλά την αγαπάει με πάθος. Και μας το μεταδίδει. Σπάνια κάνει λάθος, αλλά πάντα το αναγνωρίζει και ζητάει συγγνώμη την επομένη. Ποτέ δεν μας τρομοκρατεί με "μίνι καύσωνες" και "ακραία καιρικά φαινόμενα". Πάντα μετρημένος, δίνει στον καιρό "τη σημασία και τη λεπτομέρεια που του αξίζει", όπως λέει κι ο ίδιος.

Πριν από αυτόν, η πρόγνωση του καιρού ήταν άχρωμη και άοσμη. Έλειψε ένα μήνα και χάσαμε το ενδιαφέρον μας για αυτήν. Επέστρεψε σήμερα και μάθαμε ότι στην Ιβηρική είχε 37 βαθμούς το περασμένο διήμερο!

Είναι χαμογελαστός, ευγενέστατος, με ήθος που σπανίζει πλέον στα ΜΜΕ. Καμία σχέση με γελοίους παρουσιαστές κάποιου καναλιού ή διεκπεραιωτικούς τύπους κάποιων άλλων. 

Από την ΕΤ3 έλεγαν ότι ήταν άρρωστος, αλλά οι μέρες περνούσαν και είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε πως τον έφαγε το μνημόνιο. Τυχαία ένα βράδυ πέτυχα ένα σάιτ, όπου έγραφε ότι πράγματι έλειπε με αναρρωτική. Εκείνο που με σόκαρε, όμως, ήταν κάποια από τα σχόλια των αναγνωστών: ό ένας τον έστελνε στον αγύριστο επειδή δεν χωνεύει τον... αδελφό του, ο άλλος ευχόταν να πεθάνει επειδή τον... εκνευρίζει, και η τρίτη έλεγε "αυτά συμβαίνουν στο Δημόσιο, ενώ στον ιδιωτικό τομέα δεν τολμάς να λείψεις ούτε μια μέρα"! (Αυτός ο μύθος των ιδιωτικών υπαλλήλων που δεν τολμούν να λουφάρουν με καταδιασκεδάζει!). Όλα αυτά γράφτηκαν, χωρίς κανένας από τους επικριτές του να γνωρίζει την ασθένεια του κυρίου Αρναούτογλου.

Τι άνθρωποι είμαστε; Πώς δεν πεθαίνουμε από το ίδιο μας το δηλητήριο; Γιατί να είναι ο φθόνος επικρατών χαρακτήρας στα γονίδιά μας; Και, κυρίως, μέχρι πού θα φτάσουμε όταν η οικονομική κατάσταση χειροτερέψει;

3 σχόλια:

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Φίλε Lotus,

Ο ραγιαδισμός, η υποτέλεια, η μιζέρια, ο φθόνος και η κακεντρέχεια είναι πάγια χαρακτηριστικά του Νεοέλληνα.
Δε τον νοιάζει τόσο πολύ να βελτιωθεί αυτός όσο να μη προοδεύσει ο διπλανός του.

Υπάρχουν άνθρωποι που χαίρονται ακόμη για την κατάντια των Δ.Υ. Δε τους ενδιαφέρει που σε λίγο θα βρίσκονται στο δρόμο.
Που να πιάσω και το θέμα Ιδιωτικοί Υπάλληλοι Δημοσίου Δικαίου!

Σάκη, μακάρι να προβλέψεις την ηλιοφάνεια στις ψυχές μας!

Λωτοφάγος είπε...

Ναι, και μακάρι να είναι καθολική, Πειρατές μου.
Όσο για τα χαρακτηριστικά που λέτε, κάποια υπήρχαν από την Αρχαιότητα ακόμα!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.