Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ειδεχθή εγκλήματα

  • Τα Wikileaks αποκάλυψαν ότι ήδη από το 2001 αξιωματούχοι είχαν ενημερώσει τους αρμόδιους υπουργούς ότι τα περισσότερα πυρηνικά εργοστάσια της Ιαπωνίας δεν αντέχουν σεισμούς πάνω από 7 ρίχτερ! Όμως, η ανάπτυξη -σε μια χώρα που δεν έχει καμιά ενεργειακή πηγή- δεν έπρεπε να διακοπεί με τίποτε. 'Εστω κι αν οδηγήσει σε αργό θάνατο εκατομμύρια αθώους Ιάπωνες. Δέκα χρόνια μετά, παρακολουθούμε έντρομοι την εξέλιξη της έκρηξης στη Φουκουσίμα.

Υπό το βάρος των λαϊκών αντιδράσεων στον εφιάλτη που δεν λέει να τελειώσει, οι κυβερνήσεις της Δύσης ξανασκέφτονται τις ειλημμένες αποφάσεις για κατασκευή καινούριων εργοστασίων ή παράτασης της ζωής των παλιών. Μόνο ο πολυχρονεμένος Σουλτάνος της γείτονος δήλωσε με έπαρση ότι θα στήσει νέους εφιάλτες στις σεισμογενείς περιοχές Ακούγιου και Σινώπη με... ρωσική τεχνολογία!

  • Η λίστα για τη μεθαδόνη του ΟΚΑΝΑ περιλαμβάνει 21.823 ναρκωμανείς από όλη την Ελλάδα. Όπως, όμως, δημοσιεύτηκε στον "Κόσμο του Επενδυτή" το περασμένο Σάββατο, μάλλον δεν έχουν καμιά ελπίδα: τα κονδύλια κατασπαταλήθηκαν σε προσλήψεις ημετέρων, υπερωρίες, ταξίδια και απευθείας αναθέσεις στις εταιρείες Schering Plough και RAFARM.

Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής ανακάλυψε ότι το 2008, διατέθηκαν 283.359 ευρώ για μεθαδόνη, 357.700 για... ταξίδια και 419.000 για λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων! Τα αντίστοιχα ποσά για το 2009 ήταν 218.628 (μεθαδόνη), 387.849 (τα ταξίδια ακρίβυναν!) και 417.000 (τα τηλεφωνήματα λιγόστεψαν)! Για μισθοδοσία δινόταν το 70% των χρημάτων, αφού από το 2003-2009 οι μισθοί αυξήθηκαν από 60-182%! Δίνονταν επίσης επιδόματα γλώσσας (για γλείψιμο, υποθέτω), οθόνης κ.ά, που δεν υπάρχουν στον δημόσιο τομέα. Οι υπερωρίες ακόμα και οδηγών είναι ασύλληπτες, ενώ οι γιατροί διατηρούσαν ιδιωτικά ιατρεία χωρίς πρόβλημα. Επίσης, παρά τα στελεχωμένα τμήματα που διαθέτει για όποιες συμπληρωματικές υπηρεσίες χρειάζεται, απασχολούσε και ελεύθερους επαγγελματίες, όπως δικηγόρους, συντηρητές και μηχανικούς, οι οποίοι αμείβονταν αδρά. Τέλος, ο ΟΚΑΝΑ έπαιρνε χρήματα για νέες μονάδες (όπως στη Λάρισα), που ουδέποτε ιδρύθηκαν!

Η υπόθεση θα ήταν ένα ακόμα από τα χιλιάδες σκάνδαλα των τελευταίων 30 ετών, τα οποία ταπείνωσαν τη χώρα μας, αν δεν αφορούσε ανθρώπινες ζωές νέων ανθρώπων που προσπαθούν να επιβιώσουν και να μην πεθάνουν σαν σκυλιά στα πεζοδρόμια. Δεν είναι σκάνδαλο, είναι ΕΓΚΛΗΜΑ κατά συρροήν και κατ' εξακολούθησιν. Οι περιουσίες των υπευθύνων πρέπει να δημευθούν, και οι ίδιοι να προσφέρουν κοινωνική εργασία για όλη την υπόλοιπη ζωή τους και όχι απλώς να φυλακιστούν για να τους ταΐζουμε.

  • Ίσως ακούσατε ότι βρέθηκε και τέταρτο τεμαχισμένο πτώμα αλλοδαπού στα σκουπίδια. Δεν άκουσα να ενδιαφέρθηκε ακόμα εισαγγελέας. Ωστόσο το θέμα είναι πολύ σοβαρό: αν τα θύματα σκοτώθηκαν σε συμπλοκές συμμοριών, οφείλει να επέμβει άμεσα η Δικαιοσύνη και το Εγκληματολογικό Τμήμα.

Αν, όμως, κάποιοι τριγυρίζουν τις νύχτες με σκοπό να ξεμοναχιάσουν ανυπεράσπιστους μετανάστες και να τους σφάξουν, τότε η ήδη άρρωστη κοινωνία μας εκκολάπτει πυρήνες όχι της φωτιάς αλλά της φρίκης! Διότι υπάρχει κάτι που λέγεται εθισμός στο έγκλημα, ενώ οι εθισμένοι serial killers και όχι απλοί νεοναζί.

Δεν το βλέπω μόνο από την ανθρωπιστική πλευρά του. Κανείς μας δεν είναι απόλυτα προστατευμένος. Μην το προσπερνάτε αδιάφορα. Σήμερα μπορεί τα θύματα να είναι άστεγοι, αλλά αύριο ίσως να είναι τα παιδιά σας.

Η ανθρωποκτονία είναι κοινωνικό ταμπού. Αν πέσει, οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες. Σκεφτείτε το...

1 σχόλιο:

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Δε νομίζω να ενδιαφερθεί κανείς για τους μετανάστες! Να ήταν μόνο αυτοί οι 4; Δε ξέρω από που να ξεκινησω!

Το σκάνδαλο στον ΟΚΑΝΑ δε το γνωρίζαμε.

Ειλικρινά δε ξέρω τι να πω για τα καθίκια. Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να αδιαφορεί και παράλληλα να "σκοτώνει" άρρωστους συνανθρώπους του τόσο απλά;

Η τιμωρία που προτείνεις φίλε Lotus είναι εξαιρετικά επιεικής! Πραγματικά αηδιάζω με τέτοιους συνανθρώπους οι οποίοι ενδεχομένως και να διαμαρτύρονται για τις περικοπές και την κατάντια του ΟΚΑΝΑ!!!!

Πραγματικά, ζούμε σε μια εμμετική κοινωνία και όποιος δε το βλέπει το κάνει εσκεμμένα έχοντας ή συμφέρον ή ΙQ <20.