Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Της αντιγραφής το ανάγνωσμα πρόσχωμεν...


(Λίγο άσχετο με το θέμα, αλλά δεν άντεξα στον πειρασμό να αντιγράψω το σκίτσο του Στάθη)

Ο Μουαμάρ Καντάφι δώρισε 1,5 εκατομμύριο στερλίνες στο -κατά τα άλλα- αδιάβλητο London School of Economics, για να δώσει ένα παλιοδιδακτορικούλι στον γιο του, Σαΐφ αλ Ισλάμ (σπαθί του Ισλάμ). Ήδη από το 2008, λένε οι Times, υπήρχαν φήμες για λογοκλοπή και για συγγραφέα-φάντασμα που δούλευε τη διατριβή. Το πανεπιστήμιο είχε συμφωνήσει επίσης να εκπαιδεύσει 400 γόνους της λιβυκής ελίτ στη Βρετανία, καθώς και άλλους 250 σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στη Λιβύη. 

Τις αποκαλύψεις έκανε το μαρτυριάρικο Wikileaks.

Η κατακραυγή εξανάγκασε σε παραίτηση τον διευθυντή του LSE Χάουαρντ Ντέιβις, ενώ το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει το ντροπιαστικό 1.5 εκατομμύριο σε υποτροφίες φοιτητών από τη Βόρεια Αφρική. (http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=256931)

Και μην νομίσετε ότι ο Ντέιβις ήταν καθηγητάκος ή έστω πρύτανης: υπήρξε πρώην αξιωματούχος της Βρετανικής Ρυθμιστικής Αρχής και πρώην αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας. Δηλαδή ανήκει στο είδος των μάνατζερ που το ΠΑΣΟΚ μάς παραμυθιάζει ότι θα διαχειριστούν σωστά τα οικονομικά των ΑΕΙ/ΤΕΙ. 

Και στη Γερμανία της αυστηρής φράου Μέρκελ, όμως, ο 39χρονος υπουργός Άμυνας βαρόνος Karl Theodor zu Guttenberg μετονομάστηκε σε... Googleberg όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε αντιγράψει από το ίντερνετ αρκετά εδάφια της διδακτορικής του διατριβής! Ο βαρόνος -που ενσάρκωνε για πολλούς Γερμανούς τον γνήσιο άριο καγκελάριο- υποστήριζε ανοιχτά την ανάμειξη του γερμανικού στρατού σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, ενώ διαφωνούσε με τη διάσωση της βιομηχανίας OPEL.

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, όμως, είναι απλώς παραιτηθείς!

Ύστερα από αυτά, η αποκάλυψη ότι στην ταπεινωμένη μας χώρα τα διδακτορικά πωλούνται έναντι 8.000 ευρώ, φαίνεται μάλλον ασήμαντη. Εξάλλου φαίνεται ότι αγοραστές ήταν καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και δημόσιοι υπάλληλοι, που τα κατέθεταν στις υπηρεσίες τους για να κερδίσουν επιδόματα και προαγωγές, και όχι υπεροπτικοί μάνατζερ και αριστοκράτες υπουργοί.

Κάθε χώρα έχει τους αντιγραφείς που της αξίζουν! 

5 σχόλια:

celin είπε...

Λωτοφαγε,πολυ σημαντικη η αναρτηση σου.
Εγω το λεω κ ας φαινεται ακραια απαξιωτικο η μηδενιστικο,
συνολικα η Εξουσια ειναι για κλωτσιες και θελει ξεριζωμα αν θελουμε να φτιαξομε μια κοινωνια στερεωμενη σε υγιη θεμελια,
δεν ειναι μονο οι πολιτικοι το προβλημα
δικαστικοι κ ακαδημαικοι ειναι εξισου βουτηγμενοι στα περιττωματα.
Πουλημενοι,παραδομενοι,λιγοψυχοι.

Ενας δικαστης ρε γαμωτο να βγει και να παραιτηθει καταγγελλοντας τη χουντα του μνημονιου.
Ενας ακαδημαικος να κανει το ιδιο.

Ουστ ρε βουτηγμενοι ολοι.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Lotus,

το link για τη χορηγία που ζήτησες.

http://www.debtocracy.gr/profile.html

Δεξιά είναι το donate όπου και κάνεις λογαριασμό στο Paypal (για περισσότερη ασφάλεια) και δίνεις το ποσό που επιθυμείς!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ποιοι δικαστές, καλέ μου Σελίν;
Αυτοί που συγκεντρώθηκαν τις προάλλες για να αρνηθούν μειώσεις στους μισθούς τους;
Που παλαιότερα μαζεύονταν και νομοθετούσαν αυξήσεις και μάλιστα αναδρομικές για πάρτη τους;
Που, παρ'όλα αυτά, ισχυρίζονται πως κάποιοι δικαστές χρηματίζονται ή είναι μέλη παραδικαστικού κυκλώματος επειδή αμείβεται πενιχρά;
Άτιμη κενωνία!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ευχαριστώ πολύ, Πειρατές μου. Θα το φροντίσω άμεσα.
Ο Χατζηστεφάνου και η Κιτίδη πρέπει να ενισχυθούν, προκειμένου να κάνουν κι άλλα ντοκιμαντέρ. Τους χρειαζόμαστε.