Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ είν' εδώ και μοιράζεται στα δυο

«Η δική μου Αριστερά το "δεν πληρώνω" το ονόμαζε "μικροαστικό αναρχισμό"»: τάδε έφη Πέτρος Μάρκαρης στους "Ανταποκριτές" της Τρίτης (ΝΕΤ). Κύριε Μάρκαρή μου, με όλο το σεβασμό που τρέφω για το συγγραφικό ταλέντο και την οξυδέρκειά σας, η "δική σας" Αριστερά δεν φάνηκε αντάξια των καιρών και μέχρι στιγμής δεν παρουσίασε ρεαλιστικές προτάσεις για να βγούμε από το αδιέξοδο. Συνεπώς, οι πολίτες κάνουν κυριολεκτικά ό,τι τους φωτίσει ο θεός. Το αν εσείς αποκαλείτε τις αντιδράσεις τους "μικροαστικό αναρχισμό" καθόλου δεν τους ενδιαφέρει. 

Η αρχή έγινε με την επίθεση στον Απόστολο Κακλαμάνη, πέρσι την Πρωτομαγιά, μετά την πορεία. Στη συνέχεια αποδοκιμάστηκαν ή προπηλακίστηκαν πολλοί άλλοι, τέως και νυν. Ο Γιωργάκης και ο Πάγκαλος απέδειξαν τη βαθιά δημοκρατική τους παιδεία, είτε πετώντας έξω από την αίθουσα τους αντιρρησίες φοιτητές, είτε αποκαλώντας τους ναρκωμανείς και τρομοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ.

(Παρεμπιπτόντως, κύριε Γαβρά μου, η συμπεριφορά σας ήταν απαράδεκτη! Κρίμα, τώρα στα στερνά. Την ταινία σας ήρθαν να δουν οι άνθρωποι. Απλώς δεν ήθελαν συνθεατή τον Πάγκαλο. Γιατί ακυρώσατε την προβολή;)

ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, στο Παρίσι, στο Βερολίνο, στην Κρήτη (αυτοί, λέει, "διακίνησαν" τους 300 μετανάστες), αλλά και στην Κερατέα. Δεδομένου ότι η Ντόρα χαρακτήρισε τη ΝΔ "ουρά του ΣΥΡΙΖΑ", νομίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ετοιμάζεται για πρωθυπουργός: με τόσους και τέτοιους οπαδούς, είναι περίεργο πώς καταφέρνει να κρύβει τα τεράστια ποσοστά του πίσω από το φτωχό 3%.

Το "Κίνημα Πολιτών Πόρτα-Πόρτα" κάνει συγκεντρώσεις κάτω από τα σπίτια πολιτικών, για να ζητήσουν τα κλεμμένα. Τσοχατζόπουλος, Σημίτης και από βδομάδα ο Κωστάκης δέχονται... επισκέψεις. 

Τις προάλλες ο Α. Κακλαμάνης περιέγραψε την κατάσταση στο κόμμα του ως "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν", αφήνοντας άλαλη την τηλεοπτική "Ελληνοφρένεια". Προχθές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος (ναι, αυτός που παρέλαβε το υποβρύχιο που γέρνει και το οποίο χρυσοπληρώσαμε) διαφοροποίησε τη θέση του από τον Ραγκούση, λέγοντας για τους απεργούς πείνας: ¨Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγηθούμε στο τραγικό σημείο της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής".

Δεν φαντάζομαι να πιστέψατε ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί από τη στενοχώρια του. Απλώς, το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιρλανδία χτύπησε το καμπανάκι για πολλούς. Οσμίστηκε, λοιπόν, εκλογές και έτρεξε να πιάσει στασίδι. Διότι παρόμοιο αποτέλεσμα στην Ελλάδα θα σημάνει αλλαγή ηγεσίας και αυτή τη φορά δεν θέλει να αργήσει στο ραντεβού του με την Ιστορία. Μόνο που πρέπει να σιδερώσει πρώτα λίγο την εικόνα του. Να διαφοροποιηθεί από τον ακραία νεοφιλελεύθερο πρωθυπουργεύοντα, να φανεί φιλεύσπλαχνος και προσγειωμένος. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι υπάρχουν πολλές γκρίνιες από βουλευτές. Αυτοί ενώνονται μόνο όταν πρόκειται για καταπάτηση των περιοχών Natura.

Υ.Γ. Η έκκληση για σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του ελληνικού δημόσιου χρέους που απηύθυναν τουλάχιστον 200 προσωπικότητες από όλο τον κόσμο είναι το μόνο γεγονός που προκάλεσε θετικά σχόλια την εβδομάδα που λήγει σήμερα. Από τη Ναόμι Κλάιν μέχρι τη βρετανική εφημερίδα Guardian και την ισπανική La Vanguardia(4η σε κυκλοφορία στην Ισπανία), η οποία είχε τίτλο « "Τσόμσκι, Λόουτς προς τις Ελλάδα, Ιρλανδία: "Δεν πληρώνω"».

Αναμείνατε στο ακουστικό σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: