Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Happy old fear!


Loverδος αλιεύων

Το Πα-σοκ ήταν ανέκαθεν μανούλα στο να θολώνει τα νερά. Από την εποχή του Αντρέα ακόμα, όταν οι λέξεις ανασκολοπίζονταν για να αποκτήσουν άλλο νόημα.

Τελευταία, όμως, τίποτε δεν περπατάει όπως θα ήθελαν: η ΓΣΕΕ τους είναι πλέον ανυπόληπτη, τα πασοκικά συνδικάτα ταλαιπωρούν τους φτωχότερους πολίτες, οι "τζαμπατζήδες" γράφουν στα παλιά τους υποδήματα τον Ρέππα και τις δηλώσεις του, ενώ οι Κερατιώτες αντιδρούν με αρβανίτικο πείσμα στον ΧΥΤΑ, παρά το ξύλο και τα χημικά προελεύσεως Ισραήλ (του... συμμάχου, ξέρετε). Οι όποιες μεταρρυθμίσεις καρκινοβατούν (βλ. ηλεκτρονική συνταγογράφηση), η φοροδιαφυγή κουκουλώνεται ή... περαιώνεται, ενώ ξένες εφημερίδες και περιοδικά αποκαλύπτουν μίζες για εξοπλισμούς και τεράστιες καταθέσεις στην Ελβετία.

Την ίδια στιγμή, ο κοινωνικός ιστός διαλύεται επειδή βουλιάζουμε στην ύφεση (όχι το ανάποδο). Το κέντρο της πόλης έχει γίνει αβίωτο. Βρόμα, εγκληματικότητα, ναρκωμανείς, άστεγοι ημεδαποί και αλλοδαποί σε έναν φαύλο κύκλο εξαθλίωσης. Οι πολίτες τα βάζουν με τις αρχές, παρά την ενορχηστρωμένη προσπάθεια των καναλαρχών να ενοχοποιήσουν τους μετανάστες ως φύσει εγκληματίες. Ο νέος δήμαρχος κυνηγάει το παραεμπόριο, χωρίς να προτείνει λύσεις επιβίωσης για τους παρανομούντες. Μόνος κερδισμένος το ΛΑΟΣ, λένε οι δημοσκοπήσεις.

Κάτι έπρεπε να βρεθεί εσπευσμένα, για να τρομάξουν όσοι σήκωσαν κεφάλι. Ένας νέος φόβος ή μήπως ένας παλιός που θα προσέφερε κέρδη και στις φαρμακοβιομηχανίες; "Η Η1Ν1 ξαναγύρισε, διότι πέρυσι δεν εμβολιάστηκε ο πληθυσμός! Δεκάδες οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι", γράφουν οι φυλλάδες. Χμ, καλή η βόμβα, αλλά της λείπει το φυτίλι. Διότι ο Έλληνας είναι μπουχέσας, αλλά εμπιστεύεται ακόμα τους επιστήμονες. Κι οι γιατροί δεν εμβολιάστηκαν πέρυσι, παρά την υστερία.

Και ξαφνικά, οι επικυρίαρχοι δηλώνουν ανέμελα ότι θα ξεπουλήσουμε δημόσια περιουσία για 50 δισεκατομμύρια. Οι μαρτυριάρηδες! Από τα οποία -μάντεψε, μάντεψε- θα δώσουμε στις τράπεζες τα 30! Για να τις σώσουμε και πάλι.

Δώδεκα ώρες αργότερα (!) οι "αντ' αυτών" διαψεύδουν, αλλά κανείς δεν τους πιστεύει. "Αξιοποίηση, κι όχι εκποίηση", ορκίζονται. Ο ΓΑΠ δηλώνει σε άσχετο χώρο (στην Αθήνα, όμως) ότι θα ενσωματώσει στο αναθεωρημένο σύνταγμα άρθρο που να απαγορεύει την πώληση δημόσιας περιουσίας. Δεν είμαι ειδήμων, αλλά αυτό δεν προβλέπεται ήδη από το σύνταγμα;

Πάνω στον πανικό, έρχεται η φοβερή δήλωση του τέως κλαψιάρη: "Βόμβα λοιμώξεων το μέγαρο Ηπατία"! Όποιος το σκέφτηκε, λεβέντες μου, είναι πολύ τζίνι. Στα ζαλισμένα μυαλά, η επιστροφή της γρίππης εύκολα συνδυάζεται με τους βρόμικους και εξασθενημένους απεργούς πείνας, οι οποίοι σίγουρα θα έχουν φυματίωση, πνευμονία, ακόμα και λέπρα -γιατί όχι;

Με οργισμένη ανακοίνωση η ΕΙΝΑΠ -γιατροί της οποίας παρακολουθούν τους απεργούς- διαψεύδει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το ΛΑΟΣ τρίβει τα χέρια του. Η προσοχή φεύγει για λίγο από το ξεπούλημα και εστιάζεται στην Πατησίων. Ας μην χαίρονται, όμως, οι Lover-δοι της οιονεί κυβέρνησης. Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.

8 σχόλια:

celin είπε...

Φιλε,λενε οτι δε θα πουλησουνε δημοσια γη.Αυτο που δε λενε ειναι οτι,οταν πουλας ολες τις δημοσις υπηρεσιες και οταν ιδιωτικοποιεις τα παντα,
αυτο ειναι πολυ χειροτερο ακομα κ απτονα πουλησεις δημοσια γη.
Φαντασου το νερο,το φως,το ρευμα,
τα λιμανια,τις συγκοινωνιες
ολα αυτα να τα αναλαβουν πολυεθνικα γουρουνια-καρχαριες.Δε σημαινει αυτο οτι η χωρα θα ειναι αμεσα εξαρτημενη
απο τον ξενο παραγοντα;Δε σημαιναι αυτο απωλεια εθνικης κυριαρχιας;

Ε,αυτο ακριβως συμβαινει τωρα.
Απλα,δε συμβαινει μονο τωρα,συμβαινει εδω και χρονια.Η επελαση δηλαδη του νεοφιλελευθερου Φριντμανικου φασισμου.
Τα εχει πει ολα η Ναομι Κλαιν.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ακριβώς, Σελίν. Το να πουλήσουν τους φυσικούς πόρους, είναι ό,τι χειρότερο για έναν τόπο.
Κι αν δεν έχεις δει το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Αυγερόπουλου "Πωλείται ζωή", δες το εδώ:
http://www.exandasdocumentaries.com/ertplay.php?movie=5

Πολίτες για την «ΟΑΣΗ» είπε...

Λωτοφάγε,
πήρα σειρά από επαινετικό σχόλιο του "Ναπολέων" και πέρασα να δώ τί γίνεται...

Έ! εντάξει...

Έχει δίκιο το άτομο...

Νά 'σαι καλά!

Ένας από τους
"Πολίτες για την ΟΑΣΗ"

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Σε linkαραμε!!!!

Λωτοφάγος είπε...

@ Σε ευχαριστώ πολύ, Πολίτη για την "Όαση". :))
Καλή επιτυχία στον αγώνα σας. Όλοι χρειαζόμαστε μια Όαση -πόσω μάλλον τα όμορφα Γιάννενα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ευχαριστώ πολύ, Πειρατές μου.

squarelogic είπε...

Είχα ξεκινήσει και γω μια ανάρτηση για τις απίστευτες,κωμικοτραγικές παλινωδίες τους στο θέμα της εκποίησης δημόσιων πόρων και περιουσίας με την ίδια παρατήρηση,οτι ανέκαθεν το ΠΑΣΟΚ είχε ειδίκευση στην διαστροφή και τον βιασμό της Γλώσσας και των Εννοιών.Αρχικά πίστευα(ως 15χρονος)οτι οφειλόταν σε άγνοια της ελλην.γλώσσας ή σε μια ειδικά 'διαμορφωμένη" διάλεκτο για αν ξεχωρίζουν οι "σύντροφοι του ΠΑΚ "απ τους αστούς.
Ωριμάζοντας κατάλαβα οτι εξυπηρετούσε πολλά περισσότερα!
Αλλά πλέον ξεπερνούν τον ίδιο τους τον εαυτό!Να νομοθετεί οτι δεν θα κάνει ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ?
Εξαιρούνται βεβαίως απ την 'εγγύηση" του "μικρές εκτάσεις με την σύμφωνη γνώμη της Βουλής",ήτοι απροσδιόριστες ή κατητμημένες εκτάσεις με την πειθήνια κυβερνητική πλειοψηφία και τυχόν συνοδοιπόρους...

Λωτοφάγος είπε...

@ Τίποτε από ό,τι έκανε το ΠΑΣΟΚ σε αυτά τα τριάντα χρόνια δεν ήταν τυχαίο, Squarelogic.
Μου είχε κάνει τόση εντύπωση η μετάλλαξη της κοινωνίας, ώστε παρακολουθούσα τα μέτρα που έπαιρναν και εκείνα που απέσυραν λόγω αντίδρασης. Ήταν όλα σοφά μελετημένα κι ας φαίνονταν όλοι τους δευτεράντζες.
Εκτός αν ήταν απλώς εκτελεστικά όργανα...